تنها 12 درصد دانشجویان کشور در رشته‌های فنی و حرفه‌ای هستند

سید حاتم مهدوی نور امروز(29 خرداد) در نشستی که با محوریت تفهیم و ابلاغ بخشنامه جدید در مورد ایجاد مراکز و مدارس مهارتی در دانشگاه آزاد اسلامی استان کرمانشاه برگزار شد، بااشاره به مصوبه اخیر شواری عالی گسترش دانشگاه آزاد اسلامی، اظهارکرد: براساس این مصوبه، از این پس آموزشکده های سما تحت پوشش معاونت فنی و حرفه ای، مهارتی و کاربنیان دانشگاه درخواهند آمد.

وی افزود: بنابراین آموزشکده های سما با نام جدید “دانشکده های مهارتی و کارآفرینی” به فعالیت خود ادامه می دهند و در واقع به مراکز مهارتی تبدیل خواهند شد و مدارس سما هم کماکان زیرمجموعه سازمان سما خواهند بود.

 رئیس امور توسعه آموزش های فنی و حرفه ای و مهارتی و کاربنیان سما در تشریح چرایی این تحول در دانشگاه  آزاد هم گفت: دانشگاه مبدا تحول در جامعه است، بنابراین وقتی قرار است که تحولی در جامعه رخ داد، باید از دانشگاه شروع شود.

وی خاطرنشان کرد: زمانی دانشگاه ها تنها دانشگاه های آموزش محور بودند، اما پس از مدتی احساس کردند که به تحول نیاز دارند، برای همین به سمت پژوهش محور بودن حرکت کردند. با گذشت زمان دانشگاه های پژوهش محور تبدیل به دانشگاه های فناورانه شدند و امروزه می بینیم که دانشگاه حرفه ای و کارآفرین در دستور کار قرار گرفته است.

مهدوی نور تاکید کرد: اگر بخواهیم در جامعه کارآفرینی کنیم، نیاز داریم که مهارت ها آموزش داده شود، بنابراین باتوجه به این نکته و نیز بیانات مقام معظم رهبری در سال 1390 که روی تربیت نیروی انسانی متخصص ماهر و کارآمد متناسب با نیاز بازار کار تاکید داشتند، این رویکرد را  در دستور کار قرار دادیم.

وی افزود: همچنین طبق برنامه ششم توسعه 30 درصد از دانشجویان کشور باید دانشجویان فنی و حرفه ای باشند، اما درحال حاضر این رقم 12 درصد است.

 رئیس امور توسعه آموزش های فنی و حرفه ای و مهارتی و کاربنیان سما در ادامه با تاکید براینکه مدارس و دانشگاه ها باید محلی برای انواع مهارت آموزی باشند، اعلام کرد: در بسیاری از دانشگاه های خارجی به اهمیت این مقوله پی برده اند و این مهارت ها را به دانشجویانشان آموزش می دهند، بنابراین در دانشگاه آزاد اسلامی هم “زیست بوم مهارت آموزی” را طراحی کرده ایم.

وی افزود: براین اساس، دانشکده های مهارت کارآفرینی را خواهیم داشت که تفاوت آن با دیگر دانشگاه ها در این است که در این دانشگاه ها آموزش های مهارتی و نه نظری ارائه می شود و تلاش می کنیم دانشجویی تربیت شود که یک فنی کار خوب شود.

مهدوی نور تصریح کرد: در این دانشکده ها، دانشجویان تا 60 درصد از آموزش های خود را در کارگاه ها و در صحنه کار انجام می دهند. در کنار آن طرح پویش را نیز داریم که دانشجویان در کارخانه ها آموزش های مهارتی خود را می بینند و  گاها جذب همان کارخانه هم می شوند.

وی شعار دانشگاه آزاد را “هر دانشجو، یک مهارت” دانست و افزود: برنامه ریزی هایی کرده ایم تا در هر واحد دانشگاهی سه واحد درسی مهارت و کارآمدی را حتی برای دانشجویان رشته های علوم انسانی ارائه دهیم. در این طرح 30 عنوان درس را معرفی کرده ایم که هر واحد بنا به توانایی خود آن درس ها  را ارائه می دهد و دانشجو بنا به علاقه خود آن را انتخاب می کند.

پایان خبر / تاریخ ما

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.