بسیاری از گروههای کوهنوردی چیزی از کوهنوردی واقعی نمی دانند
حجتالاسلام علی شریفیان، مسئول اداره فرهنگی فدراسیون کوهنوردی، در گفت وگو با خبرگزاری تاریخ ما عنوان کرد: باشگاه کوهنوردی عالیان از سال ۸۷ در حوزه با پنج طلبه شروع به کارکرد و در حال حاضر با ۵۰۰ طلبه و خانواده طلاب در رشتههای طبیعتگردی، غار نوردی، بیابان نوردی و… به عنوان تنها باشگاه ورزشی طلاب فعالیت میکند.
وی بابیان اینکه ورزش یک ابزار مهم در زندگی یک طلبه و فعال دینی است که مقام معظم رهبری نیز همیشه روی آن تأکید داشتهاند، اظهار کرد: در همین زمینه برنامههای پایهای محرک برای مردم متدین و طلاب و خانوادههای آنها در ۱۰ سال گذشته در منطقه پردیسان قم در نظر گرفتهشده است.
وی ادامه داد:۱۰ هزار خانوار طلبه در این منطقه زندگی میکنند که قطعاً اگر این تعداد طلبه و خانوادههای آنها به شکل کامل در این برنامه شرکت کنند تحول بسیار مثبتی درزمینهٔ ورزشی در میان طلاب رخ خواهد داد.
وی با اشاره به اینکه برخی رشتهها اثر تربیتی ندارد ولی کوهنوردی اثر مستقیم در زندگی مردم دارد، بیان کرد: طلبهای که اهل ورزش و کارهای سخت باشد سخنش نیز بیشتر به دل مینشیند و مردم هم به او به چشم یک انسان موفق در عمل نگاه میکنند که حرف او را نیز در خصوص حل مشکلات با توکل و صبر و استقامت بهتر قبول میکنند.
مسئول اداره فرهنگی فدراسیون کوهنوردی افزود: هدف از تشکیل باشگاه کوهنوردی عالیان پیگیری کاملاً حرفهای و اصولی از پایه، بحث کوهنوردی و طبیعتگردی و به طور کلی برنامههای نظیر آن را در فضایی کاملاً علمی و تخصصی با رویکرد کاملاً قانونی بود؛ زیرا گروههای دیگری هم هستند که بدون مجوز فعالیت میکنند که به طور طبیعی خطرات خاص خود را از حیث آموزشی و همچنین پوشش بیمهای و… دارند.
وی با بیان اینکه ۹۰ نفر عضو کارگروه نوجوانان طلاب هستند و هر هفته نیز برنامههایی دارند، اظهار کرد: پنجشنبهها برای اولین بار گروه کوهپیمایی ویژه بانوان با در نظر گرفتن دغدغههای رعایت اصول دینی شکل گرفته است و بانوان طلبه و خانوادههای طلاب با چادر کوهنوردی میکنند.
حجت الاسلام شریفیان بیان کرد: قم دهها نقطه زیبا دارد؛ اما همه قم را به کویر و آبشور میشناسند و حتی همان کویر را هم نرفتند ببینند. قم شهری دینی است ولی همین شهر دینی و مذهبی هم آبشار و تالاب و دریاچه دارد. در حال حاضر افراد زیادی نیستند که به شکل حرفهای کوهنوردی را آموزش دیده باشند. بسیاری از گروههای کوهنوردی رشد میکنند، بدون آنکه چیزی از کوهنوردی واقعی بدانند.
وی ادامه داد: پنج باشگاه کوهنوردی در قم داریم که همه از عالیان جز خوبی یاد نمیکنند. تعهد و تخصص باهم در این باشگاه رخ نمایی میکند؛ چون در این باشگاه تمرکز خاصی روی آموزش کاملاً استاندارد و حرفهای داریم؛ زیرا بدون آموزش کوهنوردی سخت و خطرناک است و نباید بیمحابا به دل کوه زد.
وی با اشاره به اینکه سال گذشته ۶۰۰ نفر طلبه و غیر طلبه را به شکل خانوادگی به صورت رسمی آموزش داده شدند و مدرک آموزشی کوهنوردی را نیز به آنها اعطا شد، تصریح کرد: تفریح نیز آموزش دارد؛ چون باید مسائل مهمی را بدانیم، مگر میشود که کسی به کوه برود و فرق دیوار و صخره و… را نداند.
وی افزود: به عنوان مثال در اواخر ماه رمضان سه گروه برنامه مهتاب نوردی داشتیم که این سه گروه از ساعت چهار بعدازظهر با سه اکیپ به شکل خانوادگی و مجردی در سه مقطع زمانی به هلیله کوه رفتیم. یک مسیر ساده و ایمن انتخاب شده است تا هنگام اذان که نماز یک وقت و افطاری و ۴۵ دقیقه استراحت کنند و بعد پیمایش شبانه زیر نور مهتاب نوردی انجام شود؛ زیرا قرص ماه در آن مقطع کامل است فضای شگفتانگیزی در کوه ایجاد میشود.
وی با تأکید بر اینکه کوهپیمایی باید به شکل حرفهای دنبال شود، افزود: در حال حاضر افراد زیادی نیستند که به شکل حرفهای کوهنوردی را آموزش دیده باشند. بسیاری از گروههای کوهنوردی رشد میکنند، بدون آنکه چیزی از کوهنوردی واقعی بدانند.
پایان خبر / تاریخ ما