حوزه رمزارزها خلاء قانونی دارد
یاشار راشدی در گفتوگو با خبرگزاری تاریخ ما با بیان اینکه برخی میگویند فعالیت صرافیهای رمزارز در ایران غیرقانونی است و آنها مجوز ندارند، گفت: اولا در حال حاضر قانونی وجود ندارد که فعالیت این صرافیها را منع کند و جرمانگاری نشده که این معاملات غیرقانونی حساب شود. مورد دوم اینکه مجوزی وجود ندارد که صرافیها بخواهند مجوز بگیرند. چون مجوزی وجود ندارد، فعالیت صرافیهای رمزارز هم قاعدتا بدون مجوز است. اما افراد هم چون با این موضوع آشنایی ندارند ممکن است به اشتباه تصور کنند فعالیت غیرقانونی انجام میشود.
وی با اشاره به خلاء قانونی در حوزه رمزارزها خاطرنشان کرد: صرافیهای رمزارز کار غیرقانونی انجام نمیدهند، بلکه صرفا قانونی برایشان وجود ندارد اما جرمی انجام نمیدهند. ما برای تنظیمگری این حوزه باید تجربه کشورهای دیگر را مطالعه کنیم. تجربه موفقی که کشورهای دیگر داشتند و به جای اینکه به صرافیهای رمزارز مجوز دهند، چارچوبی برای آن تعیین کردند.
این فعال حوزه رمزارز و بلاکچین ادامه داد: این فرآیند بدین صورت است که بهجای اینکه متقاضیان بخواهند صرافی راهاندازی کنند، چارچوبی تعیین کردند و گفتند افراد در این چارچوب میتوانند فعالیت کنند تا زمانی که از این چارچوب تخطی نکنند. مثلا اگر مبلغ دارایی صرافی از حدی بالاتر برود، ناظری برای آن وجود داشته باشد و امثال این قانون. یک سری زیرساخت فنی را هم فراهم کردند.
راشدی گفت: نکته دیگر اینکه خود صرافیهای رمزارز و فعالان این حوزه در کشورهای دیگر رویهای را پیش گرفتند که به آن سلف رگولاتوری یا خودتنظیمگری میگویند. این روش بسیار هم چابک و سریع است، چون اگر قانونی بخواهد در دولت یا مجلس تصویب شود، زمانبر است و با توجه به حوزه رمزارزها و تکنولوژی که مدام در حال تغییر است، این قوانین باید به سرعت آپدیت شوند.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه معمولا وقتی قانونی تصویب میشود، ویرایش و تغییر آن خیلی زمانبر است و کار زیادی میبرد، ما نمیتوانیم برای حوزه تکنولوژی و رمزارزها از این قوانین استفاده کنیم، بنابراین بهتر است چارچوبی داشته باشیم و این چارچوب هم توسط افرادی که به این حوزه اشراف دارند و متخصص هستند، بازبینی شود و به صورت مداوم بهروزرسانی شود. تجربه موفق کشورهای دیگر تعیین چارچوب بوده و قبل از اینکه این چارچوب تعیین شود، بهترین کار، فعالیت در محیط سندباکس است.
پایان خبر / تاریخ ما