پایش ماهواره ای تغییرات سطح آب دریاچه ارومیه
نتایج پایش ماهوارهای دریاچه ارومیه نشان می دهد که سطح آب این دریاچه به عنوان بزرگترین دریاچه داخلی ایران، نسبت به مدت مشابه سال گذشته، ۱۰ درصد کاهش داشته است.
به گزارش خبرگزاری تاریخ ما، پایش بهنگام روند تغییرات سطح آب دریاچه ارومیه با استفاده از سامانه پایش ماهوارهای کرانه توسط سازمان فضایی ایران انجام شده است.
سامانه پایش ماهوارهای بدنهها و پهنههای آبی در سطح کشور (کرانه) توسط سازمان فضایی ایران و با بهره گیری از توانمندی بخش خصوصی توسعه داده شده است.
این سامانه با استفاده از تصاویر ماهوارهای و فناوری سنجش از دور به نظارت بر مساحت آبی دریاچه ارومیه به عنوان یکی از مهمترین پهنههای آبی کشور پرداخته است.
دریاچه ارومیه بزرگترین دریاچه داخلی ایران است که در ردیف بیست و پنجمین دریاچه بزرگ دنیا از نظر مساحت قرار میگیرد.
این دریاچه بزرگترین دریاچه آب شور در خاورمیانه و ششمین دریاچه بزرگ آب شور دنیا است.
حوضه آبریز دریاچه ارومیه ۵۱٬۸۷۶ کیلومتر مربع است که معادل بیش از ۳٪ مساحت کل کشور ایران است.
این حوضه آبریز توسط مجموع ۶۰ رودخانه سیرآب میشود که ۲۱ رودخانه دائمی یا فصلی و ۳۹ رودخانه آن دورهای هستند. از این میان زرینه رود، سیمینه رود و آجی چای (تلخهرود) ورودیهای اصلی به دریاچه ارومیه هستند.
با استفاده از تصاویر ماهواره سنجش از دور لندست ۸ از خردادماه ۱۳۹۹ تا اردیبهشت ماه ۱۴۰۰ تغییرات سطح آب دریاچه ارومیه مورد پایش قرار گرفته و مساحت سطح آب آن برآورد شده است.
بررسیها نشان میدهد که کمترین مساحت سطح آب دریاچه مربوط به تاریخ ۳ آبان ۱۳۹۹ حدود ۳۰۰۷ کیلومتر مربع و بیشترین مساحت سطح آب مربوط به تاریخ ۲۹ خرداد ۱۳۹۹ با حدود ۳۴۶۶ کیلومتر مربع است.
با استفاده از سامانه پایش ماهوارهای کرانه مساحت سطح آب دریاچه ارومیه در تاریخ ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۰ حدود ۳۱۶۳ کیلومتر مربع برآورد شده که در مقایسه با زمان مشابه سال گذشته که مساحت دریاچه حدود ۳۵۲۹ کیلومترمربع بوده، مساحت این دریاچه حدود ۱۰ درصد کاهش داشته است.