صادرکنندگان نمونه ایرانی چطور انتخاب می‌شوند؟

به گزارش خبرگزاری تاریخ ما، با توجه به برنامه ریزی کلان کشور برای محوریت دادن به صادرات غیرنفتی، در سال‌های گذشته دولت با همکاری اتاق بازرگانی تلاش کرده در یک فرایند سالانه صادرکنندگان نمونه کشوری را انتخاب کرده و از آنها تقدیر کند.

طبق برنامه ریزی صورت گرفته، گام نخست برای انتخاب این صادرکنندگان از ابتدای تیر ماه کلید خورده تا نیمه این ماه ادامه خواهد داشت.

سازمان توسعه تجارت اعلام کرده: سامانه ثبت‌نام متقاضیان در  پورتال رسمی سازمان توسعه تجارت ایران به نشانی tpo.ir/exp۱۴۰۰ فعال شده و صادرکنندگان کشور می‌توانند در مهلت دوهفته‌ای تعیین شده (یکم تا پانزدهم تیرماه۱۴۰۰) نسبت به ثبت نام در این رویداد ملی اقدام کنند.

مهمترین شاخص‌های انتخاب در هر گروه، آمار صادرات و رشد آن، تنوع بازارهای هدف صادراتی، برند و کیفیت کالای صادراتی، سطح فناوری و ارزش افزوده محصولات صادراتی و مهارت‌های فنی و تخصصی بنگاه‌های صادراتی در حوزه بازاریابی و صادرات است.

در سال جاری بیش از هفتاد گروه کالایی و خدماتی در زیر مجموعه‌های کشاورزی و صنایع غذایی، محصولات صنعتی، معدنی، خدمات فنی و مهندسی، فناوری اطلاعات و ارتباطات و … به رقابت پرداخته که در نهایت با توجه به تعداد متقاضیان و عملکرد صادراتی سال ۱۳۹۹ در گروه‌ها، حداکثر ۵۰ صادرکننده نمونه ملی انتخاب می‌شوند.

در سال جاری با هدف حمایت از توانمندسازی بنگاه‌های کوچک و متوسط کشور، با تصویب کارگروه انتخاب صادرکنندگان نمونه ملی مقرر شد یک صادرکننده نمونه ملی از بین صنایع کوچک (با اشتغال کمتر از پنجاه نفر) انتخاب و مورد تقدیر قرار گیرد.

با توجه به نامگذاری روز ۲۹ مهر ماه به عنوان روز ملی صادرات در تقویم رسمی کشور، طبق مصوبه هیأت وزیران، سازمان توسعه تجارت ایران موظف است هر ساله با تشکیل کارگروه ویژه متشکل از نمایندگان بانک مرکزی، اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، اتاق تعاون، وزارت جهاد کشاورزی گمرک، سازمان استاندارد و سازمان برنامه و بودجه ضمن اصلاح شاخص‌های انتخاب، تعداد ۵۰ صادرکننده نمونه ملی را انتخاب و در این روز معرفی کند.

پایان خبر / تاریخ ما

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.