پیشرفت ۱۰ درصدی سد معشوره طی دو سال گذشته/باغات سیاب می‌تواند ۲۵۰۰ مترمکعب باشد

مجتبی بیرانوند در گفت‌وگو با خبرگزاری تاریخ ما اظهار کرد: تنها انارستان متمرکز کشور بالغ‌بر ۱۲۰۰ هکتار باغ انار در منطقه سیاب از توابع بخش کوهنانی شهرستان کوهدشت قرار دارد.

وی با اشاره به این‌که  این انارستان متمرکز ۱۱۲ بهره‌بردار دارد، عنوان کرد: سالانه حدود ۳۵ هزار تن انار از این باغات برداشت می‌شود.

بیرانوند با اشاره به این‌که این باغات از قبل مشکلاتی در بحث برق و آب مورد نیاز داشتند که دستور پیگیری این مشکل را از استاندار گرفتیم، تصریح کرد: فروردین ماه امسال جلسه‌ای برگزار شد که طی آن مشخص شد برخی از بهره‌برداران تخصیص آب را گرفته بودند اما باغی نداشتند، بخشی باغ داشتند اما تخصیص آب نداشتند و کسانی که آب داشتند آن‌را در بازار آزاد به باغداران می‌فروختند.

فرماندار کوهدشت ادامه داد: در جلسات مصوب کردیم که تمام اراضی باغات باید توسط کارشناسان جهاد کشاورزی، آب منطقه‌ای و دادگستری و با حضور باغداران مساعی شود، و صدور مجوز جدید باید انجام شود که تاکنون ۷۰ درصد کار انجام شده و ۳۰ درصد باقیمانده به تدریج در حال انجام است.

وی با اشاره به این‌که مشکل دیگر این باغات در بحث صنایع تبدیلی است، بیان کرد: یک کارخانه در همان منطقه احداث شده است که در بحث رب انار، آب انار و کنسانتره کار می‌کند، که به علت سرمایه در گردش متأسفانه با ۴۰ درصد ظرفیت اسمی خود در حال فعالیت است، که ما در این زمینه رایزنی‌هایی با اداره‌کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی و صمت استان داشتیم، که امیدواریم با قول‌هایی که دوستان دادند بتوانیم کمک کنیم که کارخانه با ۱۰۰ ظرفیت اسمی خود بتواند کار کند و ما مشتقات انار را در سطح شهر داشته باشیم که هم به بهره‌برداران کمک کرده باشیم و هم در بحث اشتغال‌زایی کمک خواهد شد.

بیرانوند ادامه داد: در زمینه توسعه باغات، با پیگیری‌هایی که در سطح اعتبارات و رایزنی‌هایی که با مدیریت سد سیمره داشتیم، توسعه ما بستگی به تخصیص آب سد سیمره و آب بالا دست دارد، براساس تقسیم‌بندی‌ها منطقه‌ای که انارستان‌ها هستند بالادست سد سیمره محسوب نمی‌شود، بلکه روی سد سیمره هستیم و همچنین از آب خود رودخانه سیمره نیز می‌توانیم استفاده کنیم.

فرماندار کوهدشت تأکید کرد: اگر ما بتوانیم از خود سد سیمره تخصیص آب بگیریم، این ظرفیت را داریم که باغات سیاب را از ۱۲۰۰ هکتار تا ۲۵۰۰ هکتار افزایش دهیم، حتی در پمپاژهایی که بالاتر از سد سیمره می‌توانیم احداث پمپاژ را داشته باشیم.

وی ادامه داد: سد معشوره یکی از مطالبات به حق مردم کوهدشت است که در دولت دهم کلنگ آن به زمین زده شد ولی هنوز اقدامی صورت نگرفته و ظرف دو سال گذشته حدود ۱۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.

بیرانوند عنوان کرد: سد معشوره بر روی رودخانه کشکان و به نوعی بالادست آن حدفاصل شهرستان دلفان و کوهدشت احداث شده که حجم آن با ذخیره رسوبات حدود ۵۲۰ میلیون مترمکعب بوده که حدود ۱۸۵ میلیون مترمکعب برای شهرستان کوهدشت تخصیص داده شده است.

پایان خبر / تاریخ ما

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.