فرایند علمی، استاندارد و سختگیرانه در واکسن “نورا”/دستاوردها را در اختیار دنیا می گذاریم

به گزارش خبرگزاری تاریخ ما، دکتر حسن ابوالقاسمی در آیین رونمایی از واکسن نوترکیب دانشگاه علوم پزشکی بقیة الله (عج)  و آغاز فرآیند کارآزمایی بالینی واکسن ” نورا”، گفت: ما این واکسن را به شهدایی که در این بیمارستان از دست دادیم، تقدیم می کنیم. ما یکی از مراکز بزرگ خدمت رسانی طی این ماه ها بودیم. در بخش درمان ما تاکنون ۱۴ هزار بیمار بستری را درمان کردیم. در بخش آموزش و پژوهش هم فعال بودیم و بیش از ۲۰۰ مقاله علمی در ژورنال های معتبر بین المللی در زمینه تحقیقات کووید منتشر کرده که یکی از مهمترین آنها تحقیقاتی بود که امروز شاهد فاز اول کارازمایی بالینی آن هستیم.

وی افزود: در تمام کشور عزیزان زیادی جانشان را در جدال با بیماری از دست دادند. خدا را شاکریم که تلاش ۱۶ ماهه محققین ما به ثمر رسید و واکسن مان طی یک فرایند علمی و کاملا استاندارد و سختگیرانه اما لذت بخش انجام شد. بدون استثنا همه این سختی ها برای ما انجام شد.

وی ادامه داد: من نه به عنوان رئیس دانشگاه یا مجری این طرح، بلکه به عنوان خدمتگزار در حوزه داروهای بیولوژیک بیش از ۲۵ سال است که در حوزه داروهای بیولوژیک خدمت کردم. هرچند خدمت جزیی، اما هم در زمینه کارازمایی های بالینی مسولیت به عهده گرفتم و هم در دانشگاه بقیه الله برای یکی از بزرگترین پروتئین هایی که در کشور تولید شده اقدام کردیم، فاکتور هفت که تولید شد.

وی گفت: تمام این تلاش ها فقط به قصد خودکفایی نیست، بلکه باید تلاش ها برای کمک به همه ضعفای عالم متمرکز  شود. ما باید جهت داروهای بیولوژیک گام های موثری برداریم اما باید فکر کنیم که کسانی هستند در عالم که مانند ما تحت تحریم قرار دارند و نیاز به واکسن و داروهای مختلف دارند، کمک‌ کنیم‌ تا اگر یک روزی یک ضد انسانی مانند ترامپ در آمریکا روی قدرت بیاید و حتی به کودک سرطانی هم رحم نکند، بتوانیم به سایر کشورها هم کمک کنیم. هرگز فراموش نمیکنم که حتی داروی ساده ای که در سرطان کودکان استفاده می کنیم، اجازه نمی دادند که به دستمان برسد. نه تنها اینکه مجاری مالی ما را محدود میکردند، بلکه کسانی که دوستان‌ ما بودند و در صحنه بین المللی که می خواستند به ما کمک کنند، به سرعت وارد عمل می شدند که به ما دارو دهند، اما بعد می دیدیم که از جایی به آنها گفته اند دارو ندهید. امروز افتخار میکنیم که داروهای بیولوژیک زیادی است که در کشور وجود دارد.

ابوالقاسمی با بیان اینکه واکسن یکی از نمادهای این داروها بود، گفت: تصور نمی شد که در دانشگاه ما که یک روز محققان گفتند می خواهیم واکسن تولید کنیم، باور کردنش مشکل بود اما پافشاری کردند و از صفر تا ۱۰۰ این واکسن را تولید کردند.  بنابراین شد و  این یعنی راه برای تولید بسیاری از پروتئین های دیگر باز است. باید قدر شرکت های دانش بنیان را در کشور بدانیم.

وی تاکید کرد: ما برخلاف آمریکایی ها دستاوردهای خودمان را مخفی نمیکنیم و تمام اینها را منتشر کرده و در اختیار دنیا قرار می دهیم.

ابوالقاسمی گفت: در طی مراحل تولید این واکسن به خصوص در چهار پنج ماه اخیر با اینکه ابتدا قرار بود که فاز حیوانی را در موش و خرگوش انجام دهیم، بعد هم میمون اضافه شد و تمام مراحل را طی کردیم و تمام مستندات را در اختیار وزارت بهداشت قرار دادیم. بعد از آن از ما خواستند که پروپوزال مطالعه بالینی را تهیه کنیم که انجام شد، بعد در کمیته اخلاق دفاع کرده و مجوز گرفتیم. تمام تست های آزمایشگاهی در وزارت بهداشت تست شد و هر زمان به دکتر شانه ساز زنگ میزدم می گفتند در حال انجام است و کوچکترین ملاحظه کاری انجام نشد. این قابل تقدیر است.

وی درباره واکسن‌نورا گفت: واکسنی که امروز رونمایی شد و فاز اول مطالعه بالینی اش شروع می شود، واکسن  نوترکیب و پروتئینی است که عوارض بسیار کم و اثربخشی خوبی دارد. امیدوارم بعد از طی فازهای یک دو و سه بتوانیم به سرعت مجوز مصرف را برای مردم بگیریم.

ابوالقاسمی گفت: قول می دهیم‌ که در شروع یک میلیون در ماه و به سرعت سه میلیون در ماه و حتی بیشتر تولید کنیم تا بعد از اینکه همه مراحل کارازمایی را طی کردیم و اثربخش بودن واکسن ثابت شد و مستندات آن منتشر شد، همه مردم کشور واکسینه شوند و بعد هم بتوانیم در اختیار کشورهای منطقه قرار دهیم. از محققان خودمان تشکر می کنیم و از همه کسانی که به ما کمک کردند نیز تشکر می کنیم.

پایان خبر / تاریخ ما

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.