مسدودسازی پیام رسان ها در طرح فضای مجازی مجلس مطرح نیست
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس، واکنشها به طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی و ساماندهی پیام رسان های اجتماعی را برداشت نسبت به نسخه اولیه پیش نویس که منسوخ شده است، دانست.
به گزارش خبرگزاری تاریخ ما به نقل از خانه ملت، سیدعلی یزدیخواه واکنش به طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی و ساماندهی پیام رسان های اجتماعی را برداشتها نسبت به نسخه اولیه پیش نویس که منسوخ شده است، دانست و گفت: بر خلاف شایعات و تخریبهای مطرح شده، در این طرح برای استفاده کاربران از فیلترینگ جرم انگاری نشده و بحث مسدودسازی پیام رسان ها هم مطرح نیست.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس، در واکنش به شایعات منتشر شده در خصوص طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی و ساماندهی پیام رسان های اجتماعی در رسانهها گفت: ما در این طرح برای استفاده کاربر از فیلترشکن، جرم انگاری نکردهایم و کاربر میتواند از فیلترشکن استفاده کند. همچنین بحث مسدودسازی هم عنوان نشده است، در حقیقت در این طرح به دنبال چارهجویی و ضابطهمندی پلتفرمهای داخلی و خارجی هستیم.
وی تصریح کرد: تاکنون هیچگونه چارچوب و قوانین مشخصی در بحث استفاده از پلتفرمهای داخلی و خارجی وجود نداشته و اگر هم بوده در حقیقت آئیننامههای ضعیفی است که اجرا نشده و ما در راستای کمک به کاربران، ارزان سازی اینترنت، توسعه فضای کسب و کار داخلی، سهولت استفاده از پیامرسانها برای اقشار مختلف و … تلاش کرده ایم تا طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی و ساماندهی پیام رسان های اجتماعی را تدوین کنیم.
یزدیخواه اظهار کرد: البته در صورت تصویب کلیات این طرح در صحن علنی مجلس، طرح به کمیسیون تخصصی ارجاع میشود تا در آنجا جزئیات به صورت دقیقتر با حضور کارشناسان و نخبگان این عرصه بررسی شود.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس با بیان اینکه شایعه محرومیت بخش قابل توجهی از جامعه برای دسترسی مناسب به شبکههای اجتماعی در این طرح صحت ندارد، گفت: برخلاف این شایعات، توجه ویژه ای به تقویت شبکههای اجتماعی برای تولیدکنندهها و کسب و کارهای داخلی شده است و ما در این راستا بانک مرکزی را ملزم به صدور مجوز برای تراکنشهای مالی در ارتباط با تسهیل فعالیت پلتفرمهای داخلی کرده ایم.
وی با اشاره به اینکه واکنشها به این طرح در واقع برداشتها نسبت به نسخه اولیه آن است که منسوخ شده است، اظهار کرد: نسخه اولیه طرح، ماهها پیش بارگذاری شده بود، اما نمایندگان بعد از آن طرح را در کمیسیون فرهنگی و مرکز پژوهشهای مجلس با حضور کارشناسان بیش از صدها ساعت بررسی و تکمیل کردند. نسخه تکمیلی بارگذاری نشده با این حال حتی در صورت تصویب کلیات این طرح، جزئیات آن مجدداً با حضور افراد صاحب نظر و در راستای استفاده بهینه از این فضا بررسی خواهد شد.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر و پردیس در مجلس ضمن تاکید بر اینکه اکنون هیچ ضابطهای نسبت به فضای مجازی وجود ندارد، بیان کرد: کشورهایی مانند ترکیه، مالزی، اندونزی، استرالیا، چین، روسیه، اتحادیه اروپا و آمریکا قوانین مشخصی را در حوزه فضای مجازی وضع کرده اند. فضای عمومی جامعه بسیاری از اتفاقات در فضای مجازی را نمیپسندد و نباید برخی اقدامات خلاف مانند قمار، اقدامات تروریستی، جعل اخبار، تضعیف بنیاد خانواده و حرکات و گفتارهای خلاف شرع و عرف جامعه در این فضا مطرح شود.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس مهمترین هدف از ارائه این طرح را کمک به کاربران در استفاده مطلوب از فضای مجازی عنوان کرد و گفت: به هیچ عنوان استفاده از فیلترشکن در این طرح جرم تلقی نشده بلکه برای مؤسسات و شرکتهایی که آن هم بدون مجوز اقدام به تولید فیلترشکن تولید کنند، جرم تعریف شده است و نه برای مصرف کننده فیلترشکن.
وی افزود: تاکنون کمیسیون عالی تنظیم مقررات در ایفای نقش خود برای ساماندهی فضای مجازی موفق نبوده و جلسات کمیسیون هم به نوعی با تأخیرهای چند ماهه و با مصوبات غیرعملیاتی تشکیل می شده بنابراین ما به عنوان خادمان ملت باید برای مقابله با ولنگاری در فضای مجازی فکری بکنیم.
یزدیخواه تاکید کرد: مجلس شورای اسلامی در برابر این مسائل نسبت به افکار عمومی باید پاسخگو باشد و متأسفانه اکنون هیچ کنترلی بر فضای مجازی وجود ندارد تا حدی که بنیان خانوادهها، سلامتی روحی فرزندان و اتحاد قومیتها مورد تهدید قرار گرفته بنابراین منتقدان این طرح عجلهای نداشته باشند و مجلس به طور حتم بعد از تصویب کلیات، جزئیات طرح را در جلسات کارشناسی با حضور متخصصان مورد بحث و بررسی قرار خواهد داد.