شهید بهشتی پشتوانه فکری و اندیشه‌ای برای انقلاب اسلامی بود

مجتبی نوروزی در گفت‌وگو با خبرگزاری تاریخ ما در خصوص شخصیت والای شهید بهشتی و تاثیر ایشان در پیروزی و تثبیت انقلاب اسلامی ایران، اظهار کرد: شهید بهشتی یک شخصیت تراز اول مرتبط با انقلاب اسلامی ایران و یک روشنفکر اسلامی به‌معنای واقعی بودند، ایجاد و تثبیت انقلاب اسلامی ایران مرهون و مدیون شخصیت‌های والایی هم‌چون شهید بهشتی است.

عضو هیات علمی گروه معارف دانشگاه شهرکرد، افزود: شهید بهشتی قبل از پیروزی انقلاب اسلامی ایران یکی از شخصیت‌های انقلابی تراز اول بودند که همواره برای تشکیل حکومت دینی و اسلامی در کنار امام خمینی(ره) حضور داشتند، پس از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران نیز شهید بهشتی جزو اصلی‌ترین و اثرگذارترین چهره‌ها در اداره کشور، تدوین قانون اساسی و شکل‌گیری نهادهای انقلابی بودند.

وی با بیان اینکه تدوین قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و تشکیل نهادها پس از انقلاب اسلامی در ایران تا حد زیادی مرهون تلاش‌های فکری، نظری و عملی شهید بهشتی بوده است، ادامه داد: شهید بهشتی یک چهره کاملا علمی، اندیشه‌ای، آکادمیک و مشرف بر اندیشه‌های دینی و اسلامی بودند، همچنین ایشان یک تئوریسین و اندیشمند مهم برای تبیین دیدگاه‌های مرتبط با انقلاب اسلامی در نظام بین‌الملل در دوران انقلاب محسوب می‌شدند.

نوروزی عنوان کرد: در حقیقت شهید بهشتی به عنوان یک ایدئولوگ حامی مبانی معرفتی شکل‌گیری انقلاب اسلامی ایران، مبانی معرفتی امام خمینی(ره) و مبانی معرفتی نهادهای شکل‌یافته بعد از انقلاب اسلامی ایران بودند و  ایشان از انقلاب اسلامی ایران دفاع می‌کردند.

این کارشناس مسائل سیاسی بیان کرد: بنابراین شهید بهشتی یکی از شخصیت‌های بسیار تاثیرگذار انقلاب اسلامی ایران بود و به‌عنوان یک پشتوانه فکری و اندیشه‌ای در انقلاب اسلامی حضور داشت که این موضوع برای نظام سلطه، استعمار و نظام غرب قابل تحمل نبود، به همین دلیل عوامل استکبار تصمیم بر حذف و ترور شهید بهشتی را گرفتند.

وی افزود: نظام‌های استعماری به گمان اینکه با حذف شهید بهشتی شخصیت اصلی مدافع انقلاب اسلامی و همچنین مبانی معرفتی انقلاب از بین خواهد رفت، اقدام به برنامه‌ریزی برای ترور این شخصیت والای نظام جمهوری اسلامی ایران کردند، اما امروزه شاهدیم که این اقدام باعث رشد اندیشه انقلاب اسلامی و متولد شدن ده‌ها شهید بهشتی دیگر شد.

نوروزی درخصوص سازمان مجاهدین خلق، توضیح کرد: این سازمان که به سازمان منافقین نیز مشهور شده است، این سازمان اعتقادی به اسلام مرجعیت و رساله‌های عملی ندارد، قبل از پیروزی انقلاب اسلامی سازمان مجاهدین خلق دچار یک انقلاب ایدئولوژیک شده بود و بسیاری از افراد این سازمان به سمت دیدگاه‌های کمونیستی متمایل شدند.

مدرس علوم سیاسی در دانشگاه شهرکرد افزود: سازمان مجاهدین خلق عمده مباحث دینی خود را از کتاب “راه طی شده” مهندس بازرگان دریافت می‌کردند، مهندس بازرگان نیز دارای شخصیت لیبرال غرب‌زده و منحرفی بود.

وی عنوان کرد: سازمان مجاهدین خلق هیچ‌گونه نقشی در ایجاد انقلاب اسلامی نداشتند، اما بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران قصد داشتند خود را با انقلاب همراه کنند و جزو اولین کسانی بودند که  اعتقادی به امام خمینی(ره) نداشتند، عکس امام خمینی(ره) را با آرم سازمان مجاهدین خلق منتشر کردند و به همین دلیل به آن‌ها منافقین گفته شد.

نوروزی تصریح کرد: سازمان مجاهدین خلق بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ایران به دنبال گرفتن تاییدیه از سوی امام خمینی(ره) بود، اما پس از گذشت مدتی از پیروزی انقلاب اسلامی دریافتند که انقلاب اسلامی به این گروهک تروریستی باج نخواهد داد، همچنین به دلیل اختلاف بسیار زیاد مبانی معرفتی انقلاب اسلامی با مبانی‌های معرفتی سازمان مجاهدین، این سازمان مبارزه مسلحانه با انقلاب اسلامی را آغاز کرد.

عضو هیات علمی گروه معارف دانشگاه شهرکرد اضافه کرد: در نتیجه مبارزه مسلحانه سازمان مجاهدین خلق علیه انقلاب اسلامی ایران هزاران نفر از مردم بی‌گناه ایران در خیابان‌های کشور به خاک و خون کشیده شدند و حدود ۱۷ هزار شهید ترور در ایران وجود دارند که تعداد بسیار زیادی از این ترورها توسط سازمان مجاهدین خلق انجام شده است.

وی در پایان خاطر نشان کرد: در نهایت شخصیت اصلی این گروهک تروریستی که مسعود رجوی بود از ایران فرار کرد و در کمپ اشرف عراق مستقر شد، اما هم‌چنان مبارزه مسلحانه برای براندازی جمهوری اسلامی ایران را ادامه دادند و سال‌ها ابزاری جز ترور نداشتند، به همین دلیل فکر می‌کنند که می‌توانند با ترور شخصیت‌های والا و ارزشمند جمهوری اسلامی ایران مانند شهید بهشتی به اهداف خود دست پیدا کنند و قطعا این یکی از باورهای غلط این سازمان است.

پایان خبر / تاریخ ما

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.