نیمی از خانه‌های روستایی مقاوم‌سازی شده است

حمیدرضا سهرابی در گفت‌وگو با خبرگزاری تاریخ ما اظهار کرد: بر اساس سرشماری سال ۱۳۹۵ بالغ بر ۵ میلیون و ۶۷۷ هزار واحد مسکونی روستایی داریم که تا کنون حدود ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار واحد که ۵۰ درصد را شامل می‌شود بهسازی و مقاوم‌سازی شده است.

وی افزود: تا قبل از سال ۱۳۸۴ که طرح نوسازی مسکن روستایی شروع شد تنها ۷ درصد واحدها مقاوم بودند. البته ۱۰ سال پیش از آن طرح بهسازی داشتیم اما بیشتر به نوسازی واحدهای آسیب دیده در سوانح پرداخته می‌شد. از سال ۱۳۸۴ به شکل جدی مقاوم‌سازی سالیانه حدود ۲۰۰ هزار کلید خرد که با فراز و فرودها یک میلیون و ۸۵۳ هزار واحد در این ۱۶ سال نوسازی شده است. در بخش واحدهای آسیب دیده در سوانح نیز ۵۵۰ هزار واحد بازسازی شد که جمعا با ۷ درصد قبلی به حدود ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار یعنی تقریبا ۵۰ درصد کل واحدهای روستایی واحد می‌رسد.

مدیرکل مسکن روستایی بنیاد مسکن تا سال ۱۴۰۵ طبق برنامه ۷۰ درصد واحدهای مسکونی روستایی مقاوم‌سازی می‌شود گفت: کیفیت ساخت‌وساز در روستاها به تایید وزارت راه و شهرسازی و سازمان نظام مهندسی، بسیار بالا رفته است. در پرداخت تسهیلات ساخت، مرحله به مرحله تسهیلات را آزاد می کنیم. علاوه بر نظارت بنیاد مسکن، نظام مهندسی نیز بر مراحل مختلف پیشرفت کار را زیر نظر دارد و حق الزحمه مهندسان نیز مرحله به مرحله پرداخت می شود.

به گفته سهرابی، واحدهای روستایی که نوسازی شده است در زلزله و سیل‌های اخیر کوچکترین آسیبی ندیدند. عمده تخریبها مربوط به واحدهای خشت و گلی و فرسوده است.

وی خاطرنشان کرد: علاوه بر بحث نوسازی و بهسازی، بنیاد مسکن برنامه‌های مختلفی شامل ساخت ۲۵ هزار واحد برای اقشار کم‌درآمد و آسیب‌پذیر، احداث ۱۱۵ هزار واحد در روستاها و حاشیه شهرها، ساخت ۷۰ هزار واحد با پرداخت کمک و تسهیلات از حساب ۱۰۰ امام (ره)، ساخت ۲۰۰۰ واحد برای ایتام، ۶۵۰۰ واحد برای خانوارهای دومعلولیتی روستایی را در دستور کار دارد.

پایان خبر / تاریخ ما

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.