جایگاه هنر در کمیسیون فرهنگی مجلس کجاست؟
محمد برومند در نشست اعضاء کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با اساتید، نخبگان و تشکلهای فرهنگی و دانشجویی مشهد که شامگاه گذشته، ۱۰ تیرماه، در دانشگاه آزاد اسلامی مشهد برگزار شد، با اشاره به مشکل بیمه هنرمندان، اظهار کرد: ۴۰ سال از انقلاب گذشته است، اما هنرمندان تئاتر کشور هنوز بیمه نیستند. یک سال این هنرمندان تئاتر به خاطر شیوع بیماری کرونا کار نکردهاند و حقوق بیکاری دریافت نکردهاند، اما مجلس شورای اسلامی کاری برای آنها نکرده است. هنر چه جایگاهی در کمیسیون فرهنگی مجلس دارد؟ مگر هنر جدا از فرهنگ است که نامش در کنار فرهنگ دیده نمیشود؟
وی خطاب به اعضاء کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، گفت: بودجه صداوسیما را کم میکنید و در پی آن تلویزیون به دنبال استفاده از اسپانسر میرود و در نتیجه آن، برنامههایی تولید میشود که فرزند من که علاقهای به دیدن آنها ندارد، به سراغ شبکههای ماهوارهای میرود. آن وقت میگویید که چرا تهاجم فرهنگی صورت میگیرد؟
این کارگردان تئاتر و سینما تصریح کرد: یک سال است که تدارک تولید یک سریال تلویزیونی را دیدهام و مجوزهای لازم برای تولید آن را دریافت کردهام، اما بودجه برای تولیدش ندارم و به من میگویند که دنبال اسپانسر بگردم. چرا باید اسپانسر بگیرم و در سریالم تبلیغ چیزهایی را انجام دهم که به آنها اعتقادی ندارم؟
برومند با انتقاد از اعلام موضع کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی نسبت به تخریب اماکن تاریخی، فرهنگی و هویتی شهرهایی مانند مشهد، بیان کرد: برخی از سال ۱۳۷۱ در مشهد در حال تخریب تاریخ، فرهنگ و هویت شهر هستند، اما مجلس شورای اسلامی جلوی آن ایستادگی نکرده است. هفته پیشین دو سینما در مشهد تخریب شد، اما کمیسیون فرهنگی مجلس هیچ واکنشی نسبت به اینگونه مسائل نداشته است. ضعیفترین مدیران فرهنگی در مشهد منصوب شدهاند و هر کاری که میخواهند انجام دهند باید از برخی مسئولان شهر اجازه بگیرند.
وی عنوان کرد: به عنوان هنرمندی که ۱۰ سال است که در سفرهای به کشورهای مختلف دنیا، همراه با هنرمندان کشورهای دیگر تئاتر صلح را اجرا کردهام، میگویم که خواستیم تئاتر صلح را در مشهد اجرا کنیم، اما به ما اجازه داده نشد؛ چراکه برخی ترسیدند و آن را به موضوعات امنیتی و سیاسی مرتبط دانستند.
فرهنگ با بخشنامه درست نمیشود
سیدپارسا علوی، نماینده خراسان رضوی در مجمع ملی جوانان کشور نیز در ادامه این نشست با بیان اینکه توجه نکردن به شناسنامه و هویت فرهنگی ایران و صرفاً توجه به بعد اسلامی آن وجود دارد، اظهار کرد: تا زمانی که گذشته خود را در تمام ابعاد قبول نداشته باشیم، نمیتوانیم برای آینده برنامهای داشته باشیم.
وی افزود: فرهنگ با بخشنامه درست نمیشود، بلکه با برنامه درست میشود. اینکه صرفاً نمایندگان در صحن مجلس شورای اسلامی بنشینند و نسخه بپیچند و نگرش دستورالعملی داشته باشند، مشکلات فرهنگ در کشور ما حل نمیشود. در تمام ادارات معاونت فرهنگی وجود دارد و در برخی ادارات بودجههایی را تحت عنوان فرهنگ دریافت میکند، اما فقط آنها را اتلاف میکند. خواهش دارم تا نهادی برای تجمیع تمام نهادهای حوزه فرهنگی به وجود آید تا جلوی اتلاف بودجهها گرفته شود.
علوی خاطرنشان کرد: پیش از قانونگذاریهای فرهنگی، اعمال نظر بخشی از جامعه مخاطب بر قوانین صورت بگیرد؛ چراکه به غیر از نام مجلس انقلابی، به این دوره از مجلس شورای اسلامی، مجلس اقلیت هم گفته میشود و این مجلس باید دست دوستی به سمت جامعه دراز کند و از جامعه بخواهد که در مورد مسائل مختلف نظر دهد؛ چراکه جامعه قوانین را زندگی میکند.
وی اضافه کرد: متأسفانه به موضوع فرهنگسازی توجه نمیشود، در حالی که موضوع کوچکی مانند بستن کمربند ایمنی با فرهنگسازی حل شد. موضوع جوانگرایی باید بین مسئولان فرهنگ شود؛ چراکه مقام معظم رهبری در حوزه جوان و جوانگرایی بارها صحبت کردهاند، اما همچنان برخی افراد انقلاب درحال نشستن بر روی صندلیهای پر زرق و برق هستند.
پایان خبر / تاریخ ما