رشد ۵۰ درصدی توزیع نهاده‌های دامی در خراسان رضوی

احمد داوطلب در گفت‌وگو با خبرگزاری تاریخ ما در خصوص وضعیت توزیع نهاده دامی در سال جاری در  استان اظهار کرد: در خراسان رضوی از ابتداء سال جاری تا پایان خرداد ماه ۱۷۰ هزار تن نهاده خام شامل سبوس، ذرت، جو،کنجاله سویا و ذرت توزیع شده است.

وی افزود: از این مقدار ۱۶ هزار و۷۰۰ تن جو مربوط به مرحله اول توزیع جو ویژه خشکسالی بوده است که در اردیبهشت ماه توزیع شده است. اما جو مرحله دوم ویژه خشکسالی به میزان ۴۶ هزار تن در دو مرحله تیر ماه توزیع خواهد شد.

مدیر امور دام سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی بیان کرد: از ۱۷۰ هزار تن نهاده توزیع شده در استان طی سال جاری ۵۸ هزار تن یعنی حدود ۳۴ درصد مربوط به گاوداری شیری صنعتی و ۶۶ درصد باقی مانده مربوط به دام شیری سبک و دام غیر صنعتی بوده است.

داوطلب خاطر نشان کرد: میزان توزیع نهاده‌های دامی در سه ماهه سال ۱۴۰۰ نسبت به سال قبل رشد بیش از ۵۰ درصد داشته است. اگر جو مرحله دوم ویژه خشکسالی به میزان ۴۶ هزار تن را که در آخر خرداد ماه تخصیص یافته است در نظر گرفته شود بیش از ۲۱۰ هزار تن نهاده در این سه ماه توزیع شده است. درحالی که میانگین توزیع نهاده در سه مال اول  سال ۹۹  ماهی حدود ۴۳ هزار تن بوده است. میانگین توزیع نهاده در سه ماه ابتداء سال جاری ۷۰ تن بوده است. با توجه به شرایط خشکسالی نیازمند تامین نهاده دامی هستیم و سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی این مساله را پیگیری خواهد کرد.

وی درمورد اقدامات صورت گرفته با توجه به خشکسالی در استان افزود: در این خصوص پیگیری‌هایی از طرف سازمان جهاد کشاورزی استان و وزارت جهاد کشاورزی انجام شده است. این پیگیری‌ها شامل خرید دام مازاد یا خرید دام خشکسالی توسط شرکت پشتیبانی امور دام، صادارت دام زنده از جمله صادارت دام تلیسه و دام  سبک  و ….  بوده است. اما اقداماتی که تا  امروز اجرایی شده توزیع نهاده دامی ویژه خشکسالی برای دام سبک و خرید دام مازاد عشایر استان توسط شرکت پشتیبانی دام بوده است.

مدیر امور دام سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی عنوان کرد: همچنین طرح دیگری که توسط سازمان جهاد کشاوری در استان  اجرا  می‌شود اجرای  طرح پرواربندی قراردادی با دامداران و تشکل‌ها در استان است.

داوطلب ادامه داد: در سال زراعی جاری با کاهش۶۰ درصدی بارندگی نسبت به سال زراعی گذشته باعث کاهش تولید علوفه و محصولات زراعی شده است.کمبود علوفه و افزایش قیمت آن از مشکلات جدی بخش دامداری استان بوده است.

 انتهای یپام

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.