کرونا دلتا واکسن گریز است
دکتر آناهیتا هیربد مبارکه در گفتوگو با خبرگزاری تاریخ ما، ویروس کرونا را ویروسی هوشمند دانست و اظهار کرد: این ویروس با ویروس آنفلانزای مرغی که چند سال مردم را درگیر کرد، متفاوت بوده و مدام در حال جهش است. البته جهشهای این ویروس مانند هر موجود زنده دیگری در راستای رسیدن به بقاء است.
هیربد مبارکه ادامه داد: تا قبل از این ۱۵ درصد سرماخوردگیهای سالانه ناشی از ویروسهای خانواده کرونا بود که با مصرف قرص سرماخوردگی، مایعات گرم و چند روز استراحت بهبود پیدا میکرد و تصور ما نیز در ابتدای شیوع کرونا این بود که این ویروس به سمت همین تغییرات حرکت کرده و در نهایت به یک سرماخوردگی معمولی تبدیل میشود.
وی با بیان اینکه تاکنون جهشهای این ویروس سبب افزایش قدرت سرایت و شدت بیماری شده است، گفت: جدیدترین نوع جهش این ویروس که خانواده دلتا یا نوع هندی کرونا نام دارد، واکسن گریز است و در مقابل تمامی واکسنها مقاومت میکند و این یعنی افراد واکسینه شده تصور ایجاد ایمنی صددر صدی و عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی را نداشته باشند.
هیربد مبارکه خاطرنشان کرد: میانگین سنی مبتلایان منجر به بستری در کرونا دلتا نسبت به سوش چینی و یا انگلیسی، کاهش و میانگین مدت زمان بستری به دو برابر افزایش یافته است که این به معنای افزایش شدت بیماری است.
رییس بیمارستان امام حسین(ع) ملایر علائم گوارشی، تنفسی، سردرد، بدن درد، تب و لرز، درد مفاصل، اسهال و استفراغ، کاهش حس بویایی و چشایی، گوش درد، گلو درد و آفتهای دهانی را از جمله علائم کرونا دلتا برشمرد و افزود: با حذف رفت و آمدهای اضافه و محدود کردن ارتباطات بین فردی، شانس زنده ماندن بیشتر خواهد بود.
وی تأکید کرد: تاکنون هیچ درمان قطعی برای بیماری کرونا اعلام نشده است حتی داروی رمدسیور که به درمان بیماری کمک میکند، درمان قطعی نیست یعنی از یک فاز به بعد دیگر هیچ دارویی به بیمار کمک نمیکند. پس اگر مردم میخواهند زنده بمانند و سبب قتل پنهان دیگری نشوند، باید پروتکلهای بهداشتی را رعایت و از برگزاری هر تجمعی خودداری کنند.
هیربد مبارکه اضافه کرد: هر تجمعی از جمله مراسم عروسی، ختم و یا دورهمیهای خانوادگی که در آن پروتکلهای بهداشتی مانند تهویه مناسب هوا، استفاده از ماسک و حفظ فاصله اجتماعی رعایت نشود، پس از ۲۰ دقیقه احتمال ابتلاء افزایش یافته و مرگ و میر در جمعیت شرکت کننده در آن تجمع، پنج درصد است.
وی به وضعیت قرمز برخی استانهای جنوبی و قرار گرفتن دیگر استانها از جمله استانهای شمالی و استان تهران در وضعیت هشدار اشاره و تصریح کرد: در صورت عدم کنترل رفت و آمدها، شهرستان ملایر نیز در وضعیت قرمز قرار خواهد گرفت. زیرا ۵ تا ۹ روز پس از برگزاری هر تجمعی، تعداد موارد بستری در بیمارستانها افزایش یافته است.
رئیس بیمارستان امام حسین(ع) ملایر یادآور شد: بهدلیل عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی در ستادهای انتخاباتی، چند روز پس از انتخابات۱۴۰۰ مجبور به اضافه کردن یک بخش دیگر کرونایی در بیمارستان امام حسین(ع) شدیم.
هیربد مبارکه در پایان خاطرنشان کرد: با توجه به آغاز فصل تابستان و شرایط آب و هوایی مناسب استان همدان و مسافرپذیری این استان، در صورت عدم اعمال محدودیت برای مسافرتها، احتمال قرمز شدن وضعیت کرونایی شهرستان ملایر و استان همدان وجود دارد.
پایان خبر / تاریخ ما