مقصد ناگزیر صنایع سرریز پایتخت و واکاوی یک معضل اساسی در آن

علی تشنه‌دل با حضور در دفتر خبرگزاری تاریخ ما در گفت‌وگو با خبرنگاران خبرگزاری تاریخ ما از استان سمنان به عنوان تنها استان و منطقه جغرافیایی مستعد پیرامونی پایتخت برای جذب سرریز صنایع و سرمایه‌گذاری و تحقق توسعه نام برد و اظهار کرد: استان سمنان علی‌رغم ظرفیت‌های متعددی که در این بخش دارد با چالش‌های جدی نیز روبرو است.

وی با بیان اینکه استان سمنان از معدود استان‌های پیرامونی تهران است که از پتانسیل لازم برای توسعه برخوردار است افزود: استان‌هایی نظیر البرز، قزوین در غرب پایتخت با مشکلات مختلفی از جمله نبود زمین مواجه‌اند و از همین رو صنایع پیرامونی تهران راهی جز استقرار در شرق پایتخت و استان سمنان ندارند.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان با اذعان به اینکه استان سمنان هیچ مشکلی از نظر تامین زمین ندارد اضافه کرد: این استان چه از نظر اراضی بدون معارض و چه از نظر زیرساخت‌های دیگر مشکلی ندارد و تنها مشکل استان، کمبود منابع آبی است که رفع آن می‌تواند این استان را به یک استان صنعتی بزرگ تبدیل کند.

تشنه‌دل، انتقال آببین‌حوزه‌ای را تنها راه رفع معضل کم‌آبی در این استان خواند و گفت: در واقع جایی جز استان سمنان برای توسعه صنعتی در مناطق پیرامونی پایتخت نمانده و از این رو هر سرمایه‌گذاری که در زمینه انتقال آب به این استان سرمایه‌گذاری کند بدون تردید موفق خواهد شد.

وی از سرمایه‌گذاری در آب به عنوان یک سرمایه‌گذاری مطمئن در استان یاد کرد و افزود: البته در این بخش، نباید منتظر تحقق طرح‌های خیالی باشیم که در گذشته مطرح می‌شد، چرا که آن طرح‌ها و گزاره‌ها اگر عملی بود باید در این دو دهه که مطرح شده عملیاتی می‌شد.


این عضو کارگروه اشتغال استان با بیان اینکه باید بر روی طرح‌هایی تمرکز شود که بتواند آب را به استان بیاورد ادامه داد: در حال حاضر تمرکز ما در این حوزه، انتقال آب از طریق سرمایه‌گذار بخش خصوصی و با کمک و پشتیبانی دولت است.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان سمنان با بیان اینکه این سازمان در حال حاضردر بخش معدن در جست‌وجوی جذب سرمایه‌گذار برای انتقال آب به استان است اظهار کرد: بدیهی است که سرمایه‌گذار بخش خصوصی در بخشی سرمایه‌گذاری می‌کند که به بازدهی سرمایه‌اش اطمینان داشته باشد و از همین رو دولت باید از سرمایه‌گذاران در بخش انتقال آب باید حمایت و پشتیبانی جدی داشته باشد.
وی با اشاره به اهمیت سوق‌الجیشی استان سمنان و نزدیکی به پایتخت تصریح کرد: نزدیکی به تهران، بهره‌مندی از زیرساخت‌های مناسب در کنار وجود اراضی مستعد صنعتی و…سبب شده که این استان به مقصد ناگزیر صنایع تبدیل شود و از همین رو صنعت استان سمنان در چند دهه گذشته رشد قابل توجهی داشته است.

وی با بیان اینکه معمولا صنایع در نزدیک‌ترین مراکز به منابع مالی، نیروی متخصص و..شکل می‌گیرد گفت: از همین رو است که عمده صنایع استان سمنان نیز در غرب این استان که نزدیکی بیشتری به پایتخت دارد شکل گرفته است.

تشنه‌دل خاطرنشان کرد: استان سمنان در این سال‌ها تلاش کرده که بخشی از ظرفیت‌های صنعتی را در شرق استان مستقر کند اما سرمایه‌گذار بخش خصوصی اقبال چندانی نداشته است.
وی بر لزوم شکل‌گیری صنایع بزرگ و سنگین در استان به عنوان یک ضرورت نام برد و گفت: در حال حاضر صنایع بزرگ به ندرت در استان وجود دارد و تقریبا همه صنایع این استان جزء صنایع کوچک و متوسط محسوب می‌شوند.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان با بیان اینکه شکل‌گیری صنایع بزرگ در استان به پایداری بیشتر صنایع کوچک و متوسط نیز کمک می‌کند اضافه کرد: صنایع کوچک و متوسط معمولا در پیرامون صنایع سنگین شکل می‌گیرند.
وی با اشاره به نقش مهم صنایع بزرگ در برون‌رفت از چالش‌ها و مشکلات منطقه‌ای گفت: انتقال آب نیازمند وجود صنایع بزرگ است و لذا ورود صنایع بزرگ به این حوزه یک سرمایه‌گذاری مطمئن در استان سمنان است و هر کس در این بخش سرمایه‌گذاری کند، بدون تردید در آینده موفق خواهد شد چرا که با رفع معضل کم آبی که تنها مانع و مشکل بر سر راه توسعه است، این استان می‌تواند به یک استان بزرگ صنعتی تبدیل شود.

به گزارش خبرگزاری تاریخ ما -در این بازدید یک تفاهمنامه مشترک نیز بین رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان سمنان و رئیس جهاددانشگاهی استان به امضا رسید.
متن کامل گفت‌وگوی رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان با خبرنگاران خبرگزاری تاریخ ما متعاقبا منتشر می‌شود.
پایان خبر / تاریخ ما

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.