گیاهان دارویی؛ ظرفیت پنهان ارزآوری برای کشور

ارتقای مهارت‌های فردی و اجتماعی جوانان و نیز استفاده هرچه بیشتر از ظرفیت‌های عظیم نیروی جوان، مستعد و تحصیل‌کرده کشور در راستای تحقق توسعه پایدار فرهنگی، آموزشی، اجتماعی، ورزشی، کارآفرینی و اشتغال، یکی از اهداف تفاهم‌نامه منعقده بین وزارت ورزش ‌و جوانان و جهاددانشگاهی است.

در این راستا، مرکز نوآوری و شکوفایی جهاددانشگاهی زنجان (منش)، موضوعاتی از قبیل مشارکت در برگزاری نشست‌های تخصصی، همایش‌ها، سمینارها، کارگاه‌ها، دوره‌های آموزشی، فرهنگی، کارآفرینی و اشتغال، همچنین استفاده از توانمندی‌های علمی، تخصصی و تجربیات جهاددانشگاهی را در راستای اهداف و برنامه‌های توسعه‌ای حوزه جوانان بر عهده دارد.

برگزاری کارگاه‌ها و رویدادهای آموزشی کارآفرینی و مهارت‌های کسب و کار ویژه جوانان علاقه‌مند به کارآفرینی در حوزه‌های مختلف از قبیل رویداد «تازه‌شو» یکی از این برنامه‌های تدوین شده است.

حجت‌الاسلام محمد داوری در این دیدار، با اشاره به اینکه شرکت ما به عنوان شرکت زنجیره کشاورزی و گیاهان دارویی اشراق در استان به ثبت رسیده که یک شرکت دانش‌بنیان و دانش محور است، اظهار کرد: این شرکت ۵۰ پرسنل دارد که اکثر آنان از فارغ‌التحصیلان رشته کشاورزی و رشته‌های مرتبط هستند.

وی با بیان اینکه این شرکت در حوزه گیاهان دارویی و کشاورزی فعال بوده و به عنوان پشتیبان در عرضه یک گیاهان دارویی فعالیت می‌کند، یادآور شد: شرکت، خدمات خود را قبل از کشت آغاز و تا صادرات به‌ صورت تخصصی انجام می‌دهد.

داوری با بیان اینکه شاخه دیگر فعالیت این شرکت، صادرات محصولات کشاورزی است، ادامه داد: این شرکت در اکثر کشورهای همسایه و کشورهای اروپایی نمایندگی فعال دارد که کار بازاریابی محصولات کشاورزی ایران را انجام می‌دهند که حمایت از محصولات کشاورزی از افتخارات شرکت است.

این کارآفرین در تشریح اینکه نحوه ورود در این حوزه، گفت: با توجه به نام‌گذاری‌های سال‌ها که توسط مقام معظم رهبری که مبنای علمی و سیاسی دارد و اغلب هم در حوزه تولید تاکید ویژه‌ای دارند احساس نیاز کرده و برای پشتیبانی از کشاورزان وارد عمل شدیم.

وی با پرداختن به این مطلب که یکی از شاخصه‌ها و امتیازات شرکت این است که تولیدکننده را نیز در صادرات سهیم شده و شرکت و تولید کننده مانند زنجیر به هم متصل هستند، ادامه داد: شرکت تلاش می‌کند بازارهای خارجی را در اختیار تولیدکننده قرار داده و اجازه ندهد، کشاورز متضرر شود.

مدیرعامل شرکت گیاهان دارویی اشراق، با یادآوری اینکه فعالیت شرکت به‌ صورت دانش بنیان و بر مبنای علمی است که همین موضوع سبب شده تحریم‌ها در کار ما خللی وارد نکند، تصریح کرد: علاوه بر تولید علم، تلاش شده علم را نیز تجاری‌سازی کنیم.

این کارآفرین با تاکید بر این که با مجوز رسمی از ارگان‌های مربوطه به صورت پشتیبان گیاهان دارویی و عرصه مشاوره، تامین نهاده‌ها و خرید تضمینی نیز شرکت فعال است، افزود: در سایر محصولات نیز شرکت به عنوان حامی و خرید تضمینی فعال است.

داوری با تاکید بر اینکه پیشنهاد می‌شود تولیدکنندگان قبل از تولید محصول خود با این شرکت مشورت داشته باشند، یادآور شد: در برخی از مواقع تولید محصول خاص صرفه اقتصادی نداشته و به نفع کشور نیست که همین امر سبب ضرر تولیدکنندگان می‌شود.

وی با پرداختن به این مسئله که سیاست نظام سلطه در حوزه اقتصاد و کشاورزی این است که کشاورزان ما را تشویق می‌کنند محصولاتی با آب بیشتر و سود کمتر مانند هندوانه بکاریم، بیان کرد: کشور ما در حال جنگ اقتصادی به سر می‌برد، به همین خاطر از برنامه‌ریزان حوزه کشاورزی انتظار می‌رود الگوی کشت برای هر استان و هر منطقه با توجه به پتانسیل‌های آن تعریف کنند.

این کارآفرین با تاکید بر اینکه کشاورزی ما کشاورزی سنتی با شعارهای صنعت صنعتی است، متدکر شد: هر کشوری که کشاورزی و صنعت نداشته باشد آینده‌ای نخواهد داشت و با توجه به این موضوع باید نسبت به تقویت بخش کشاورزی با محصولات کم آب اقدام شود.

داوری با اضافه کردن این مطلب که کسانی که می‌خواهند وارد این حوزه شوند علاوه بر سرمایه مالی نیازمند سرمایه امید نیز هستند، گفت: افراد متقاضی باید روحیه امید و صبر و توانایی بالا داشته باشند، زیرا این کار جز کارهایی است که دوندگی اداری زیادی دارد و شاهد ایجاد مانع توسط برخی از دستگاه‌ها هستیم.

وی با توضیح اینکه حوزه گیاهان دارویی از حوزه‌های پیچیده است ولی بسیاری همین حوزه می‌توانند نام بر سر سفره خانواده ببرند، تاکید کرد: کشت گیاهان دارویی صرفه اقتصادی برای کشور را به همراه دارد، زیرا هم مصرف آبی کمی دارد و هم ارزآوری بالایی برای کشور به ارمغان می‌آورد.

داوری با بیان اینکه متقاضیان ارتباط با شرکت می‌توانند علاوه بر مراجعه به سایت به دفتر شرکت در ساختمان امیرکبیر زنجان و ساختمان رشد جهاددانشگاهی واقع در میدان شورا مراجعه کنند.

مدیرعامل شرکت گیاهان دارویی اشراق، بازارپسندی را یکی از شاخصه‌های سود در کشاورزی عنوان کرد و افزود: در حال حاضر گیاهانی مانند انگوزه، باریجه و گل ختمی مشتریان خوبی دارند، زیرا در برخی از کشورهای اروپایی از محصولاتی نظیر باریجه در کنار گیاهان دارویی در وسایل آرایشی نیز استفاده می‌شود.

این کارآفرین زنجانی با بیان اینکه کسی که وارد این کار می شود علاوه بر سرمایه مالی و امید باید مطالعه گسترده‌ای نیز داشته باشد، یادآور شد: یکی از چالش‌هایی که شرکت‌هایی مانند شرکت ما با آن دست و پنجه نرم می‌کند حمایت نشدن از سمت دولت است، زیرا برخی‌ها تحریم را بهانه‌ای برای انجام ندادن کار قرار داده‌اند هرچند به علت تحریم در برگشت ارز با مشکلاتی مواجه هستیم.

وی با بیان اینکه سهم کشور ما از صادرات بازارهای بین‌المللی ۲ درصد است، خاطرنشان کرد: طبق فرمایش مقام معظم رهبری مافیای صادرات و واردات می‌خواهند از طریق کم کردن سهم ایران در این حوزه به اقتصاد کشور ضربه بزنند.

پایان خبر / تاریخ ما

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.