بازگشایی بازارچه یزدان؛ اولویت شماره یک خراسان جنوبی
حمید ملانوری، امروز یکشنبه ۱۳ تیرماه در دیدار سرکنسول جمهوری اسلامی افغانستان در مشهد، اظهار کرد: ایران و افغانستان، به لحاظ فرهنگی، اجتماعی مشترکات بسیار زیادی دارند و اگر دو کشور بخواهند به جایگاه رفیع تری برسند، باید ارتباطاتشان توسعه پیدا کند.
به گزارش خبرگزاری تاریخ ما، به نقل از روابط عمومی استانداری خراسان جنوبی، وی با تأکید بر اینکه امنیت دو کشور به هم گره خورده، گفت: همراهیها و تعاملات دو کشور به ارتقاء سطح امنیت منطقه کمک میکند.
استاندار خراسان جنوبی یادآور شد: جمهوری اسلامی ایران طی ۴۲ سال گذشته، دائماً دچار تحریم بوده، اما با توجه به سیاست ها و مشی ایرانی و اسلامی متأثر از فرهنگ مقاومت و دفاعف توانسته جایگاه خود را در منطقه محکم کند.
ملانوری ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران ضمن این که طی این سالها امنیت خود را حفظ کرده در تأمین امنیت منطقه نیز بسیار تأثیرگذار بوده است.
وی تصریح کرد: با وجود تهدیداتی که طی این سال ها از شرق و غرب بر کشور تحمیل شده، اما خوشبختانه تا این لحظه کسی جرأت نکرده به حریم کشور پا بگذارد، به همین دلیل است که جمهوری اسلامی در جهان به ویژه در کشورهای همسایه نقش آفرینی میکند.
استاندار خراسان جنوبی با اشاره به مشترکات بین ایران و افغانستان خاطرنشان کرد: ما به طور طبیعی منابع و ذخایر مشابهی داریم که می تواند با برنامه ریزی درست به اقتصاد و معیشت دو کشور کمک کرده، اقتدار منطقه را بیشتر کند.
ملانوری با تأکید بر اینکه جمهوری اسلامی در سال های اخیر تمام تلاش خود را برای افغانستان کرده، گفت: بعد از گذشت سال ها، هنوز هم تعداد زیادی از اتباع شما در کشور ما زندگی می کنند، پیوندهایی بین دو ملت ایجاد شده و مردم ایران، خود را جدای از افغانستان نمیدانند.
به گفته وی؛ رونق و ارتقاء سطح رفاه عمومی در افغانستان، برای ما بسیار مهم است.
وی یادآور شد: همکاریهای دو کشور به ویژه در بحث مبادلات تجاری، سال گذشته بیشتر بود و با توجه به ظرفیتهایی که در دو منطقه وجود دارد، ما علاقه مند به توسعه همکاریها هستیم.
استاندار خراسان جنوبی به وجود چهار بازارچه مرزی استان اشاره و اظهار کرد: با وجود فراهم بودن زیرساختها، تجهیزات ، امکانات و نیروی مورد نیاز در یزدان، گلورده و دوکوهانه، تنها معبر رسمی فعال استان، ماهیرود است.
ملانوری افزود: با توجه به شیوع بیماری، اقدامات لازم در راستای جلوگیری از خسارت های کرونا در مرز صورت گرفته و خوشبختانه تا کنون شرایط به خوبی مدیریت شده است.
وی پایداری امنیت را مهمترین دلیل اصرار استان بر فعال شدن بازارچه ها در مناطق مرزی عنوان کرد و گفت: بازگشایی بازارچهها به اشتغال، معیشت و رفاه مرزنشینان کمک میکند و باعث ماندگاری آنها در مرز میشود چراکه مرز که از جمعیت خالی شود، به لحاظ امنیتی خدشه میبیند.
استاندار خراسان جنوبی با تأکید بر نگاه تعاملی استان اظهار کرد: در جریان آتش سوزی مرز، ۵۰ درصد استعداد آتش نشانی استان به منطقه اعزام شد و حریق در زمان کوتاهی مهار شد.
ملانوری با اشاره به اینکه احساس ما بر همکاری مشترک است، نه حفظ منافع کشور جمهوری اسلامی ایران، تصریح نمود: تقاضای ما این است که افغانستان هم به همین شکل جلو بیاید و کمک کند تا مراودات دو کشور توسعه یابد.
وی با بیان اینکه تجار شما هم به توسعه روابط علاقه مند هستند، تصریح کرد: ما برای توسعه روابط و به ویژه در زمینه مبادلات تجاری و اقتصادی ۱۰۰ درصد آمادگی داریم و حتی به منظور انجام سرمایه گذاریهای مشترک برنامه ریزی کردهایم.
ملانوری ادامه داد: تعاملات بین بخش خصوصی دو کشور نیز میتواند به توسعه روابط و فعالیتهای اقتصادی بینجامد.
عبدالجابر انصار، سرکنسول جمهوری اسلامی افغانستان در مشهد نیز ضمن تشکر از خدمات و همراهیهای جمهوری اسلامی در طول ۴۰ سال حضور مهاجرین افغان در ایران، گفت: جمهوری اسلامی ایران ثابت کرده در دوران جهاد، مقاومت و بازسازی، همواره همراه ما بوده و حمایت های خود را بر مبنای آموزههای بنیانگذار انقلاب از ما دریغ نداشته است.
وی با اشاره به پیگیریهای جمهوری اسلامی ایران مبنی بر بازگشایی بازارچههای مرزی خاطرنشان کرد: بازگشایی این بازارچهها نیاز به زیرساختها و هماهنگیهای ویژهای دارد.
وی با تأکید بر اینکه افغانستان، علاقه مند به توسعه همکاریهاست، پیشنهاد سفر سفیر افغانستان و هیئت همراه به ایران، برگزاری وبینار و نمایشگاه حضوری و مجازی و نیز ارتباط تصویری با والی فراه را ارائه کرد که با تأکید بر تأثیرگذاری این موارد بر توسعه مراودات و بازگشایی بازارچه یزدان، مورد موافقت واقع شد.
گفتنی است؛ عبدالجابر انصار سرکنسول جمهوری اسلامی افغانستان در مشهد، با هدف توسعه مراودات تجاری و بازرگانی و نیز روابط دو جانبه استانی با ولایتهای هرات و فراه در کشور افغانستان، سفر دو روزهای به استان داشته است.
پایان خبر / تاریخ ما