کرونا فرآیند قهرمانی را مختل کرده است
فرهاد حسنی در گفتوگو با خبرگزاری تاریخ ما اظهار کرد: افول ورزش قهرمانی براثر شیوع ویروس کرونا در ایران و سایر کشورها ملموس است اما تا رقابتهای استانی، منطقهای کشوری و بینالمللی و جهانی احیا نشود، نمیتوان ورزشکاران را محک زد.
وی بابیان اینکه در اوایل شروع پاندومی و غافلگیری جهانی عملاً به مدت ۶ ماه و بیشتر تمامی فعالیتهای ورزشی مثل سایر فعالیتهای اجتماعی بهطور کامل قطع شد، ادامه داد: در این مدت هیچگونه مسابقه و رویدادی ورزشی اتفاق نیفتاد و تمرینات در باشگاهها و سالنها تعطیل شد.
حسنی با بیان اینکه با گذشت نزدیک به ۱۸ ماه هنوز هم باشگاهها و سالنها در کشور بهطور رسمی بازگشایی نشده است و محدود رشتههای ورزشی مجوز فعالیت گرفتهاند، افزود: با تمهیدات بهعملآمده ستاد ملی کرونا برخی ورزشکاران نخبه مجوز فعالیت یافتهاند اما همچنان رشتههای آبی و برخوردی دارای ممنوعیت هستند.
این کارشناس و مربی ورزش ادامه داد: در این شرایط نگاه ویژه متولیان ورزش را میطلبد که با اختصاص سالنهای تخصصی برای قهرمانان از آنها حمایت شود و در استان اردبیل مرکز قهرمانی حتی در روزهای پیک کرونایی هم پذیرای قهرمانان استان بود که نتیجه آن را در مسابقات دوومیدانی بانوان شاهد بودیم که اردبیل توانست سه طلا، دو نقره و یک برنز مسابقات کشوری را از آن خود کند.
تعطیلی مسابقات، نشاط اجتماعی را کاهش داده است
حسنی با اشاره به اینکه صنعت ورزش و اقتصاد ورزشی دچار صدمات بزرگی شده است، تشریح کرد: اقتصادهای خرد باشگاهی در تمامی شهرها متضرر شده است بهطوریکه نزدیک ۲۰ درصد باشگاههای استان تعطیلشدهاند و در کنار آن، عدم رغبت سرمایهگذاران جدید برای تأسیس باشگاه را اضافه کنیم که موجب شده سرانه ورزشی باشگاههای خصوصی با کاهش روبرو شود و در کنار این مشکلات تسهیلات بانکی دولت هرچند کمکی مناسب بود اما بسیار دیر رسید.
به گفته حسنی، پرورش نسل جدیدی از ورزشکاران حدود ۲ سال است که مختل شده است و بدن قهرمانان آماده تحلیل رفته یا سن قهرمانی آنها در اوج آمادگی سپری شد چرا که ورزشکاران دوران طلایی دارند که اگر در این دوران بتواند در مسابقات شرکت کرده و مدال بیاورند ماندگار خواهند شد وگرنه پس از اتمام دوران طلایی خود نخواهند توانست عنوان کسب کنند.
این مربی ورزش تصریح کرد: تعطیلی لیگها و مسابقات نشاط اجتماعی را کاهش داده و کمبود ورزش و فعالیت بدنی جامعه را دچار اضافهوزن، فشارخون بالا، انفارکتوس قلبی و بسیاری از بیماریهای وابسته به بیتحرکی مبتلا کرده است.
راه های مقابله با چالش ورزش در زمان کرونا
به اعتقاد حسنی، تعطیلی ورزش، نبود مسابقات و اعزامها فرصت مناسبی بود که نهادهای متولی ورزش دولتی بتوانند بدهیهای پیشین را صافکرده و به تعمیر و تجهیز سالنها پرداخته و تربیت نسل مربی و داوران در این دوران نیز بسیار شتاب گرفته است که اینها مواردی از مزایای دوران کرونا میتواند باشد.
وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه چگونه میتوان اثرات منفی چالشهای پیش روی ورزش براثر شیوع ویروس کرونا را کمرنگ کرد، افزود: پویشهای ورزش در خانه، آوای همسایگی، ورزش تعطیل نیست، مسابقات مجازی و لیگ تندرستی مجازی که از سوی فدراسیونهای ورزشی اجرا شد سبب ایجاد نشاط اجتماعی پس از غافلگیری ورزش در زمان کرونا شد.
حسنی با بیان اینکه ورزش در محیطهای ورزشی اولویت و نیاز اصلی جامعه است، بیان کرد: با رعایت فواصل اجتماعی و انجام ورزش بهصورت انفرادی یا با تعداد کم، تهویه اماکن، ضدعفونی و گندزدایی محیط ورزش و انجام ورزش در محیط باز میتوان امیدوار بود که تا حدی با بیتحرکی مبارزه کرده و قهرمانان را نسبتاً آماده نگه داشت و با اعطای تسهیلات کمبهره با مدت پرداخت طولانی به باشگاهها نسبت به جبران بخشی از خسارتها اقدام کرد.
پایان خبر / تاریخ ما