معلولان کم توان ذهنی و جسمی، نیازمند حمایتهای قانونی و اجرایی
فخری سادات هاشمی در گفت و گو با خبرگزاری تاریخ ما، اظهار کرد: این انجمن با هدف حمایت از معلولان کم توان ذهنی و جسمی با مشارکت ۶۰ نفر از بانوان این شهر در سال ۱۳۹۲ تشکیل شد و تاکنون ۱۸۰ نفر در گروه سنی شش تا ۴۵ سال را تحت پوشش خود قرار داده است.
وی افزود: یکی از مسایلی که کمتر مورد توجه قرار گرفته است، ازدواج و اشتغال این گروه از معلولان است که نیازمند پذیرش و برخورد منطقی است و در این زمینه باید فرهنگ سازی شود.
مدیرعامل انجمن خیریه نور امید کاشان، تصریح کرد: برخی از معلولان دارای تحصیلات عالی و شغل مناسب هستند، اما به علت شرایط فرهنگی جامعه و خانواده ها، مورد پذیرش قرار نگرفته و در پیله تنهایی خود فرو می روند، بنابراین باید شرایط این گروه از شهروندان را درک کنیم.
وی تاکید کرد: بچههای معلول در خانوادهها، افراد مستقل تربیت نمی شوند و فرایند شناسایی و پیدا کردن راه حل مشکل خود را یاد نمی گیرند و در این شرایط است که باید نهادهای حمایتی به یاری خانواده ها بیایند.
هاشمی موحد تاکید کرد: تجربه های موفقیت آمیز معلولان در خانه و جامعه، معاشرت با دیگران، بازخوردهای تشویقی اطرافیان و تکریم شخصیت آنها موجب تقویت اعتماد به نفس آنها شده و ناکامی در این موقعیت، عامل باز دارنده جرأت مندی و نقش آفرینی آنها می شود.
دبیر جشنواره وصال مقدس گفت: توانخواهان ما، فراتر از نگاه ترحم آمیز شهروندان، در شرایط عادی به علت کاستیهای موجود در جامعه، نیازمند چتر حمایتی در کنار خود هستند.
وی همچنین برپایی نمایشگاه های توانمندی و آثار دستی معلولان کم توان ذهنی، برگزاری جشنواره های خیریه با هدف جلب کمک های مادی و مالی داوطلبانه برای حمایت از تحصیل، خدمات پزشکی و درمانی، اشتغال و مشاوره این گروه از شهروندان را از جمله برنامه های خیریه نورامید کاشان برشمرد.
حسن نبوی زاده نیز به خبرگزاری تاریخ ما اظهار کرد: دغدغه معلولان و خانواده آنها، فرهنگ حاکم بر جامعه است که نگاهی تردیدآمیز به نقش آفرینی و پذیرش آنها در فعالیت اجتماعی دارند و در برخی موارد توانخواهان را از حقوق شهروندی خود محروم می کنند.
وی تصریح کرد: جامعه باید باور کند که فرهنگ مقدم بر اقتصاد است، زیرا فرهنگ به مثابه هوایی است که تنفس می کنیم و با تمام شرایط خاص آن به عنوان ضرورت جامعه امروز باید گسترش پیدا کند.
موحد با اشاره به افزایش مشکلات توانیابان پس از دوران تحصیل، گفت: حمایت نشدن برای ازدواج و اشتغال معلولان توسط نهادهای دولتی و خصوصی باعث شده تا بخشی از آنها دچار افسردگی و ناامیدی شوند که هزینه سنگینی به دولت و جامعه تحمیل می کند.
وی گفت: شرایط جامعه به گونه ای است که به جسم و اقتصاد افراد توجه می شود، در حالی که باید به روح و روان توان یابان و معلولان توجه کنیم و هدف از جشن وصال مقدس نیز فرهنگ سازی در خصوص ازدواج و اشتغال این گروه از شهروندان جامعه است.
نبوی زاده افزود: فقدان نگرش مثبت جامعه به معلولان کم توان ذهنی، نداشتن تعامل بین فردی و فقدان مشارکت تیمی مهمترین مانع شکوفایی احساس خود ارزشمندی و عزت نفس در این گروه از معلولان می شود.
پایان خبر / تاریخ ما