نیش و نوش!

 گشت و گذار این حشره در باغ‌ها و دشت‌های پیرانشهر رزق و روزی زنبورداران را شیرین کرده و نوید موفقیت را برای آنها به ارمغان می آورد.
با توجه به اینکه رهبر معظم انقلاب سال ۱۴۰۰ را سال «تولید، پشتیبانی‌ها و مانع‌زدایی‌ها» نامگذاری کردند و از سویی در شرایط سخت اقتصادی کشور قرار داریم، می‌طلبد که به ظرفیت‌های کشور و استان بیش از پیش توجه شده و در راستای اشتغال‌زایی گام برداشته شود.

عبدالرحمان رسول‌نژاد کارآفرین پیرانشهری در گفت و گو با خبرگزاری تاریخ ما بابیان اینکه از سال ۱۳۸۵ در زمینه تولید عسل شروع به فعالیت کردم و سرمایه اولیه من ۱۰میلیون تومان بود، ضمن ابراز خشنودی از اینکه در این مدت برای ۸ نفر به صورت مستقیم و ۲۵ نفر به صورت غیرمستقیم اشتغال‌زایی کرده‌، اضافه کرد: سه نفر هم در عرصه زنبورداری مشغول به فعالیت هستند.

این کارآفرین نوسانات قیمت در امر خرید مواد اولیه اعم از چوب خشک، ورق گالوانیزه، میخ و میخکوب‌های بادی را مهم‌ترین معضل فعالان این عرصه دانست و برای بهبود شرایط و نظارت هر چه بیشتر مسئولان ابراز امیدواری کرد.

رسول‌نژاد با بیان اینکه در سال ۱۳۹۵ مبلغ ۳۰ میلیون تومان وام دریافت کردم، گفت: به واسطه دریافت تسهیلات بانکی توانستیم، نسبت به راه اندازی دستگاه‌های پیشرفته اقدام کرده و مطابق با استانداردهای روز پیش برویم.

این تولیدکننده در خطاب به کارآفرین‌های نوپا و جوانان جویای کار بر لزوم صبر و بردباری در مسیری که انتخاب کرده اند، تاکید کرد و بیان داشت: با توکل به خداوند متعال می‌توان موفق شد، البته واقع‌بینی، برنامه‌ریزی و با هوشمندی کار کردن نیز لازم است.

وی با بیان اینکه در کنار تولید عسل در زمینه کندوسازی فعال است، خاطرنشان کرد: حمایت جدی مسئولان و دست اندرکاران در رونق عرضه و تولید تاثیر بسیار زیادی دارد که امید است که در این زمینه گام بردارند.

بیش از ۱۱ هزار نفر در صنعت زنبورداری استان مشغول هستند
اکبرکرامتی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی در گفت و گو با خبرگزاری تاریخ ما گفت: بیش از ۱۱ هزار نفر در صنعت زنبورداری استان به صورت فصلی و دائم مشغول به فعالیت هستند.

وی با بیان اینکه در صنعت زنبورداری محصولات متنوع از جمله موم، بره موم، ژله رویال، گرده و زهر زنبورعسل در سطح استان تولید می‌شود، اضافه کرد: برای اینکه محصولات تولیدی از نظر کمی و کیفی افزایش پیدا کند و بهره وری بالا برود، کلاس‌های آموزشی و ترویجی برگزار می‌شود.

این مسئول با بیان اینکه، کلاس‌هاس آموزشی مختلف توسط سیستم دولتی و  بخش خصوصی برگزار می‌شود، اضافه کرد: ورود هدفمند بخش خصوصی به این صنعت، تولید توام با بازاریابی، استفاده از روش های مدرن و روز دنیا، در رونق این صنعت می‌تواند تا اندازه زیادی موثر باشد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی، میزان مصرف عسل در استان را ۳ هزار و ۲۸۰ تن عنوان کرد و افزود: ۱۹هزار و ۶۹۱ تن، معادل ۸۵ درصد آن مازاد بر نیاز استان است.
کرامتی با بیان اینکه صادرات عسل و فرآورده‌های مختلف صنعت زنبورداری به استان‌های مختلف کشور و کشورهای همسایه می‌تواند در رونق این عرصه شغلی بسیار موثر باشد.

لزوم استفاده از روش‌های نوین در صنعت زنبورداری
مدیر یک شرکت کشت و صنعت کشاورزی نیز در گفت و گو با خبرگزاری تاریخ ما، با بیان اینکه، تضمین امنیت تولید بهترین کمک و پاداش است که دولت می‌تواند به جامعه زنبورداران کند، اضافه کرد: بنابراین باید در این زمینه اقدام اساسی انجام گیرد.

وی ادامه داد: همچنین برای ماندگاری، رشد و رونق این صنعت، تقویت تولید و بالا بردن توان صادرات و ارز آوری به کشور، باید از روش‌هایی نوین استفاده کرد، چرا که در این صورت می‌توان در هر کندو حداقل ۲۵ کیلو عسل خالص صادراتی تولید کرد.

وی اضافه کرد: افزایش سهم کارآفرینی در صنعت زنبورداری، ایجاد سایت اطلاع رسانی زنبور عسل، تلاش برای ارتقای دانش فنی و عملی زنبورداران کشور، تاسیس مرکز آموزش عالی و تحقیقاتی زنبور عسل، راه اندازی کلینیک زنبوردرمانی و بخش داروسازی از ژل رویال از جمله اقداماتی است که باید مورد توجه قرار گیرد تا رونق تولید عسل و فرآورده‌های آن را شاهد باشیم.

پایان خبر / تاریخ ما

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.