حذف یارانه مشترکان پرمصرف برق از سال آینده

به گزارش خبرگزاری تاریخ ما، محمدحسن متولی‌زاده امروز در حاشیه مراسم آغاز برنامه سراسری بهینه‌سازی و تعمیرات شبکه‌های توزیع برق در جمع خبرنگاران و در پاسخ به سوال خبرگزاری تاریخ ما درباره زمان اجرای حذف یارانه مشترکان پرمصرف برق اظهار کرد: بیش از ۸۵ درصد مشترکان الگوی مصرف را رعایت می‌کنند و تعداد محدودی از مشترکان هستند که بالای الگو مصرف دارند و تعداد بسیار محدود دیگری وجود دارند که بیش از دو برابر الگو مصرف می‌کنند، سیاست‌های اخیر وزارت نیرو بر این است که برای این دسته از مشترکان تمهیداتی در نظر گرفته شود.

وی اضافه کرد: براساس آخرین تصمیمات اخذ شده قرار شده تا یارانه انرژی به مشترکان پرمصرف تعلق نگیرد و این موضوع را از قبل از اجرا اعلام خواهیم کرد اما پیش بینی ما این است که این طرح از سال آینده اجرایی شود.

مدیرعامل شرکت توانیر در پاسخ به سوال خبرگزاری تاریخ ما درباره بیشترین قبضی که تاکنون صادر شده است، اظهار کرد: بهتر است از این دید به این موضوع نگاه شود که ۲۵ میلیون مشترک از ۳۰ میلیون مشترک به طور متوسط زیر ۳۰ هزار تومان پرداخت می‌کنند و تمرکز ما روی مدیریت و کنترل مشترکان پرمصرف است.

به گفته متولی‌زاده اگر ۱۵ درصد مشترکان که بیش از الگو مصرف می‌کنند و مصرف انرژی آنها معادل ۸۵ درصد دیگر است، مدیریت مصرف را در دستور کار خود قرار دهند، هیچ‌گونه خاموشی در کشور اعمال نمی‌شود.

وی با بیان این‌که اولویت اصلی ما در صنعت برق استفاده از گاز طبیعی است، اظهار کرد: اگر در تامین گاز با محدودیت روبه‌رو شویم، برای جلوگیری از خاموشی از سوخت مایع جایگزین استفاده خواهیم کرد. با توجه به این‌که سوخت مایع برای نیروگاه‌ها هزینه بیشتری دارد وزارت نیرو نیز تمایل استفاده از این نوع سوخت را ندارد.

متولی‌زاده با بیان این‌که در همین راستا به دنبال اجرای سیاست‌هایی برای کاهش مصرف گاز و تقاضا از مردم برای صرفه‌جویی در مصرف سوخت هستیم، گفت: تاکنون برای کاهش مصرف سوخت اقدامات موثری صورت گرفته و همکاری بسیار خوبی بین وزارت نیرو، وزارت نفت و وزارت صنعت، معدن و تجارت در این راستا وجود دارد.

مدیرعامل شرکت توانیر با بیان این‌که در دولت سیزدهم هماهنگی بسیار خوبی بین وزارتخانه‌ها صورت گرفته که امیدواریم مردم از این هماهنگی بهره‌مند شوند، تصریح کرد: با افزایش هماهنگی‌ها و همکاری مردم در این حوزه نه تنها میزان رفاه خانواده‌ها افزایش می‌یابد بلکه منافع آن نیز عاید کشور می‌شود.

وی با اشاره به طرح بهینه‌سازی و تعمیرات شبکه‌های توزیع برق اظهار کرد: از این طریق روزانه ۱.۵ میلیون لیتر گازوئیل صرفه‌جویی می‌شود و ما این اعتقاد را داریم که اقدامات بهسازی می‌تواند کاهش هزینه‌های کشور را به دنبال داشته باشد.

مدیرعامل شرکت توانیر در خصوص میزان مصرف مازوت و گازوئیل در نیروگاه‌ها گفت: با توجه به سرد شدن هوا تا ۱۰۰ میلیون لیتر میزان مصرف سوخت مایع در نیروگاه‌ها افزایش پیدا کرده است.

متولی‌زاده با بیان این‌که در حال حاضر از نظر ظرفیت‌ نیروگاهی با هیچ محدودیتی مواجه نیستیم، گفت: حجم قابل توجهی از نیروگاه‌ها بلااستفاده است و اکنون تنها با مساله تامین سوخت نیروگاه‌ها مواجه هستیم و زمانی که سوخت گاز کم باشد از سوخت جایگزین استفاده خواهیم کرد.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر این‌که چه میزان درآمد عائد صنعت برق به ازای اصلاح تعرفه‌ها شده است، اظهار کرد: تمرکز صنعت برق روی اصلاح مصرف است نه موضوع درآمد بنابراین از نظر درآمدی به این مساله توجه نمی‌شود و با توجه به این‌که سال اول این مساله بوده، اثرات آن حتما در دوره‌های بعدی بروز می‌کند اما در حال حاضر تعداد مشترکان پرمصرف در کشور سیر نزولی دارد.

به گفته مدیرعامل شرکت توانیر در ایران بیشترین یارانه انرژی را صرف می‌کنیم که یکی از موضوعات آن ارزان بودن انرژی در کشور است و خوشبختانه هماهنگی که بین وزارتخانه‌ها به وجود آمده می‌تواند موجب کاهش مصرف انرژی در کشور شود.

پایان خبر / تاریخ ما

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.