دانشگاههای ایران چه جایگاهی در مناسبات علمی بینالمللی دارند؟
دکتر کریم لویمی مطلق در گفتوگو با خبرگزاری تاریخ ما، اظهار کرد: ارتباط بینالمللی نظام آموزش عالی کشور با دانشگاههای خارج از کشور بستگی به روابط بینالمللی سیاسی دارد؛ اگر چهره خوبی از کشورمان در مجامع سیاسی و تبلیغاتی وجود داشته باشد، دانشگاههای بینالمللی نیز برای برقراری ارتباط ابراز تمایل میکنند. در عین حال با وجود تحریمهای مختلف، با دانشگاههای بینالمللی در ارتباط هستیم.
وی با اشاره به سه کنسرسیومی که دانشگاههای ایران در آنها عضو هستند، توضیح داد: ما از سه کنسرسیوم متعلق به برنامه آموزش اتحادیه اروپا، یک برنامه را گذراندیم و در آن فعال هستیم. کنسرسیوم اول مربوط به بینالمللیسازی آموزش عالی در ایران و چند دانشگاه از اسپانیا، اتریش، اسکاتلند و… است. دانشگاههای علامه طباطبایی، کردستان، مشهد و شهید چمران اهواز نیز در این کنسرسیوم عضو هستند.
مدیر دفتر همکاریهای علمی بینالملل دانشگاه شهید چمران اهواز افزود: یکی دیگر از این کنسرسیومها در حوزه اینترنت اشیاء است که از جمله کاربردهای آن کنترل از راه دور همه تجهیزات الکترونیکی از راه دور است. در این کنسرسیوم، چند دانشگاه از ایران و چند دانشگاه اروپایی حضور دارند و قرار است رشته ارشد این حوزه نیز در ایران طراحی و در صورت امکان، راهاندازی شود.
وی بیان کرد: کنسرسیوم سومی که ایران در آن عضو است، یونیتل یا آموزش آنلاین است که چند دانشگاه اروپایی در آن عضو هستند و هزینه و فاند آن توسط اتحادیه اروپا به دانشگاهها تعلق میگیرد. این کنسرسیوم در حوزه مهندسی کامپیوتر، ریاضی و… فعالیت میکند.
لویمی مطلق گفت: ما برای بینالمللیسازی دانشگاهها کار کردهایم و خوشبختانه تاکنون موفق عمل کردهایم. کل هزینه بینالمللیسازی را اتحادیه اروپا پرداخت کرده است و برای خرید تجهیزات نیز اعتباری به دانشگاه شهید چمران اهواز اختصاص داده شده بود که متاسفانه به دلیل تحریمهای بانکی موفق به دریافت این اعتبار نشدیم.
عضو هیات علمی گروه زبان و ادبیات انگلیسی دانشگاه شهید چمران اهواز افزود: بینالمللیسازی دانشگاه از خود اساتید و دانشجویان شروع میشود؛ فاندهای مختلفی توسط دانشگاههای بینالمللی ارائه داده میشوند و هر گروه آموزشی در ایران میتواند پروژهای را تعریف و ارتباط بینالمللی برقرار کند. به راحتی میتوان ارتباط بینالمللی برقرار کرد و خود دانشگاه نیز استقبال خواهد کرد.
پایان خبر / تاریخ ما