چرایی کاهش محبوبیت «بایدن» در بین رایدهندگان آمریکایی
اسفندیار خدایی در گفتوگو با خبرگزاری تاریخ ما در ارتباط با نظرسنجی جدید منتشر شده مبنی بر اینکه اکثر رأی دهندگان آمریکایی میخواهند که جو بایدن کنار برود و راه را برای یک فرمانده کل قوای جدید در سال ۲۰۲۴ باز کند و علت کاهش محبوبیت جو بایدن در بین افکار عمومی آمریکا گفت: از نظر رأی دهندگان آمریکایی رئیس جمهور کنونی آمریکا در عرصه سیاست داخلی و سیاست خارجی درخشش چندانی نداشته است.
وی با بیان اینکه یکی از نمودهای عملکرد ناموفق جو بایدن در عرصه سیاست خارجی موضوع افغانستان و چگونگی خروج نیروهای نظامی آمریکا از این کشور بوده است، اظهار کرد : بعد از اقدام آمریکا برای خروج نیروهای نظامی اش از افغانستان، دولت اشرف غنی بلافاصله سقوط کرد و دوام نیاورد و امور بار دیگر در دست گروه طالبانی قرار گرفت که آمریکا ۲۰ سال پیش برای مقابله با آن ها وارد خاک افغانستان شده بود.
این کارشناس مسائل آمریکا با بیان اینکه در جریان خروج نیروهای نظامی آمریکا از افغانستان برنامه ریزی به حدی نامطلوب بود که تعداد قابل توجهی از تجهیزات نظامی آمریکایی ها در اختیار طالبان قرا گرفت، خاطر نشان کرد: این یکی از نمودهای عملکرد ناموفق دولت جو بایدن در عرصه سیاست خارجی است که در ذهن افکار عمومی مردم آمریکا مورد توجه قرار گرفته است.
خدایی با بیان اینکه دولت بایدن علیرغم برخی از شعارها و مطالبی که در زمان تبلیغات انتخابات مطرح می کرد در مورد موضوع برجام و ایران نیز نتوانسته درخششی داشته باشد، تصریح کرد : البته دولت بایدن در زمینه محیط زیست و بازگشت به توافق نامه هایی که ترامپ از آن در این زمینه خارج شده بود عملکرد خوبی داشته ولی آنچه که مورد توجه افکار عمومی است برخی از عملکردهای نامطلوب دولت بایدن در عرصه سیاست خارجی است چرا که این پیش بینی وجود داشت که دولت جدید او بعد از کنار رفتن ترامپ عملکرد بهتری داشته باشد.
خدایی همچنین به عملکرد دولت بایدن در عرصه سیاست داخلی نیز اشاره کرد و گفت: دولت بایدن در ۱۰۰ روز اول حضورش در کاخ سفید در موضوع کرونا و واکسیناسیون مردم به خوبی عمل کرد ولی این روند ادامه پیدا نکرد. اکنون کرونا بار دیگر به این کشور برگشته و عوارض اقتصادی ناشی از شیوع کرونا بر وضعیت اقتصادی این کشور تا حدودی سایه افکنده است.
وی با بیان اینکه موفقیت بایدن در این زمینه کوتاه و مختصر بود، افزود: در واقع باید گفت که رقبای آمریکا از جمله چین و برخی از کشورهای اروپایی در این زمینه موفق تر عمل کرده اند.
این کارشناس مسائل آمریکا تاکید کرد : یکی از مشکلات موجود در آمریکا در بحث کرونا این است که این موضوع یک مسئله سیاسی بین جمهوری خواهان و دموکرات ها شده است و این موضوع مانع از آن شده که دولت بایدن بتواند سیاست های خود در این زمینه را به خوبی به پیش ببرد.
به گزارش خبرگزاری تاریخ ما ، نتایج نظرسنجی جدیدی نشان میدهد، اکثر رایدهندگان آمریکایی میخواهند که جو بایدن کنار برود و راه را برای یک فرمانده کل قوای جدید در ۲۰۲۴ باز کند.
به نوشته روزنامه دیلی میل، این تازهترین ضربه به وجهه عمومی این دموکرات ۷۸ ساله است که آمار نظرسنجیها از زمان روی کار آمدن او در ژانویه، از سقوط پایدار رضایت مردمی از او حکایت دارند.
حدود ۶۱ درصد از رایدهندگان آمریکایی که در نظرسنجی هیل – هریسایکس مشارکت کردند، گفتند بایدن باید کنار بکشد تا چهره دیگری در رقابت بعدی کاخ سفید نامزد پست ریاست جمهوری شود.
کمتر از یکچهارم معادل ۲۴ درصد گفتند که او باید دوباره در انتخابات نامزد شود و ۱۵ درصد در این رابطه اطمینانی نداشتند. بیشترین حمایتها از بایدن، از جانب دموکراتهاست، گرچه تعدادی از آنها نمیخواهند که او دوباره نامزد شود.
۴۵ درصد از شرکتکنندگان دموکرات در این نظرسنجی میخواهند ترامپ در رقابت ۲۰۲۴ کاخ سفید حضور داشته باشد، در حالی که نزدیک به ۳۷ درصد از او میخواهند که کنار برود.
احساسات ضد بایدن در میان جمهوریخواهان غالب است؛ ۸۷ درصد از رایدهندگان جمهوریخواه معتقدند بایدن باید راه را برای فرد دیگری باز کند، در مقایسه با آن، تنها هشت درصد امیدوارند که او دوباره نامزد انتخابات شود.
اما اصلیترین ضربه به رضایت مردمی از این رئیسجمهوری آمریکا، از جانب مستقلهاست که در ۲۰۲۰ موجب رسیدن او به کاخ سفید شدند. اکثر رایدهندگان مستقل باور دارند که بایدن باید به نفع فرد دیگری کنار برود. ۵۹ درصد از آنها برای انتخابات ۲۰۲۴ یک نامزد جدید میخواهند و تنها ۱۷ درصد عکس این را میگویند. اما ۲۵ درصد از مستقلها مطمئن نیستند.
این نظرسنجی نهم و دهم نوامبر، درست چند روز پس از آنکه دموکراتها عملکرد ضعیفی در انتخابات ایالاتی و محلی در سراسر آمریکا نشان دادند، انجام شد. این بررسی در میان ۹۲۱ رایدهنده ثبتنامی انجام شد.
میانگین رضایت شغلی از بایدن در آخرین نظرسنجی وبسایت ۵۳۸ در سطح بیسابقهای کاهش یافت. رضایت از عملکرد او در این نظرسنجی روز پنجشنبه تنها ۴۲.۵ درصد شد و امروز با اندکی افزایش به ۴۲.۸ درصد رسید.
در همین حال، میانگین نارضایتی از او به بالاترین حد در تمام دورانها رسیده است و رقم ۵۱.۷ درصد را نشان میدهد.
نظرسنجی هیل – هریسایکس همچنین نشان میدهد، اکثر رایدهندگان معادل ۴۶ درصد معتقدند که بایدن کمتر از انتظار آنها عمل کرده است. ۲۳ درصد گفتند او بیش از انتظارشان عمل کرده و ۳۱ درصد گفتند که او انتظارات را برآورده کرده است. همچنین نیمی از تمام شرکتکنندگان مستقل گفتند که عملکرد او کمتر از سطح انتظار بوده است، همچنین ۷۲ درصد از جمهوریخواهان و ۱۷ درصد از دموکراتها هم همین نظر را داشتند.
پایان خبر / تاریخ ما