نظارت در دستگاهها بیشتر؛ تخلف و جرم کمتر
عباس برزگر در گفتوگو با خبرگزاری تاریخ ما، در ارتباط با سازمان بازرسی کل کشور گفت: این سازمان در حقیقت در اجرای اصل ۱۷۴ قانون اساسی تشکیل شده است و در راستای حق نظارت قوه قضائیه برای حسن انجام امور و اجرای صحیح قوانین در دستگاههای اداری و دولتی زیر نظر قوه قضائیه فعالیت میکند. قانون تشکیل سازمان بازرسی کل کشور در سال ۱۳۶۰ تصویب شده و با اصلاحات در سالهای ۱۳۷۵، ۱۳۸۷ و ۱۳۹۳ به کار خود ادامه میدهد.
وی با اشاره به وظایف سازمان بازرسی کل کشور گفت: تلاش در جهت اصلاح امور و ارائه راهکارهای بهینهای که سازمانهای دولتی میتوانند انجام دهند از وظایف سازمان بازرسی است. این سازمان، حتی در عزل و نصبها و بهبود امور نیز میتواند پیشنهاد دهد و ایراداتی اگر در جریان امور و مسئولیتها به نظرش میرسد به مسئولین مربوطه و سازمانها و نهادها متذکر شود. کار اصلی سازمان بازرسی کل کشور، نظارت است. حق نظارتی که قوه قضائیه بر امور دارد توسط سازمان بازرسی کل کشور اعمال میشود و اگر این سازمان بتواند منسجم و فعال نظارت بر امور داشته باشد تخلفات در دستگاهها هم کم میشود.
این وکیل دادگستری با بیان اینکه هرچقدر نظارت در دستگاهها بیشتر باشد تخلف و جرم کمتر است گفت: اگر تخلف و جرم در دستگاهها زیاد باشد به این معنا است که این سازمان نتوانسته آن طور که باید و شاید به وظیفه خود عمل کند. در حقیقت جرایم جایی شکل میگیرد که نظارت نیست یا اگر هست ضعیف است. بنابراین سازمان بازرسی کل کشور نقش اساسی در اصلاح امور، پیشگیری از وقوع جرم، جلوگیری از بروز تخلفات در دستگاههایی که دولتی هستند یا بخشی از بودجه آنها از طریق دولت پرداخت میشود ایفا میکند.
برزگر خاطرنشان کرد: سازمان بازرسی برای بهبود امور پیشنهاد میدهد، اگر تخلفاتی را در دستگاه قضایی ببیند به این صورت که اگر جرم باشد به مرجع صالح قضایی گزارش میدهد و اگر نباشد تذکرات لازم را به مسئولان مربوطه اعلام میکند بنابراین سازمان بازرسی که نقش اساسیاش نظارت است اگر این کار را درست انجام دهد امور رو به بهبودی میرود. البته سازمان بازرسی در بعضی ارگانها مانند سازمان قضایی نیروی مسلح، شورای نگهبان و دستگاههایی که زیر نظر شخص مقام معظم رهبری هستند نظارتی ندارد و آنها از نظارت سازمان بازرسی مستثنا هستند. گاهی اوقات به صورت فوقالعاده هم این سازمان ممکن است کاری انجام دهد و به دستور مقام معظم رهبری، رئیس قوه قضائیه و کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی مواردی از نظارت را انجام میدهد.
پایان خبر / تاریخ ما