آیا اراضی ۵۶۰ هکتاری، بهترین راه برای مسکن سازی انبوه در قم است؟
حمید اورعی، عضو سابق شورای شهر استان قم در خصوص پیوستن ۵۶٠ هکتار از زمینهای پردیسان به قم جهت ساخت مسکن بیان کرد: پیوستن اراضی به شهر نیازمند انجام مطالعات در زمینه ویژگیهای محیط طبیعی شهری است که این امر به عهده متخصصان جغرافیای طبیعی است.
کارشناس ارشد جغرافیا وبرنامه ریزی شهری افزود: از جمله عواملی که بررسی آنها در این زمینه حائز اهمیت است میتوان به بررسی ویژگی آبهای سطحی و زیرزمینی (هیدرولوژیکی) و تاثیر آن بر توسعه شهری، ویژگیهای توپوگرافی و نحوه گسترش ناهمواریها و اثرات آن در برنامهریزی عمران شهری اشاره کرد.
وی ادامه داد: همچنین ویژگیهای مورفولوژی در محدوده شهر و اثرات آن در توسعه شهری، ویژگی خاک منطقه از نظر میزان نفوذپذیری در زمان بارندگی و انواع پوشش گیاهی منطقه و ارتباط آن با محیط زیست شهر از دیگر موارد مهمی است که نباید از بررسی آن غافل شد.
فعال حوزه شهرسازی در رابطه با مشکلاتی که عدم بررسی دقیق موارد ذکر شده قبل از استفاده از این زمینها پیش میآورد توضیح داد: یکی از مشکلات اصلی این منطقه وجود مخروطافکنه است که سبب قرارگیری همیشگی آن در معرض سیلاب میشود؛ مورد دیگر نبود زیرساخت از جمله آب، برق و گاز در آن منطقه برای سکونت است که فراهم کردن آنها چندین سال زمان میبرد.
وی با اشاره به مشکلات پیشین حفر چاه در دیگر محلههای پردیسان خاطرنشان کرد: باید توجه شود چاهی که حفر میشود پذیرش آب را داشته باشه وگرنه این منطقه نیز مانند محلههایی که چاه آب را پس میزد، با مشکلات فاضلاب و گندآب مواجه خواهد شد و برای حل آن باید هزینه زیادی صرف شود.
اورعی با تأکید بر اینکه تا زمانی که جایگزینهایی برای این زمینها وجود دارد نباید از آنها استفاده کرد گفت: کلانشهرها را باید با حساسیت بیشتری توسعه داد؛ با توجه به اینکه قم نیز کلانشهر محسوب میشود توسعه آن و سرریز جمعیت در جهت نامناسب علاوه بر دیگر مشکلات بیان شده سبب ایجاد بار مالی اضافه برای دولت میشود.
فعال حوزه شهرسازی با اشاره به ۱۸۰ هکتار زمین موجود در پردیسان به عنوان یکی از مواردی که جایگزین مناسبی برای این زمینها است اظهار کرد: با توجه به چیزی که ما مطلع شدیم، هزار هکتار سرانه آموزشی به پردیسان اختصاص داده شده در حالی که باید دید واقعا این هزار هکتار مورد نیاز این حوزه است؟
وی خاطر نشان کرد: به علاوه مناطق نزدیک به قم مانند قنوات و طایقان نیز در صورت نیاز گزینههای مناسبی برای سوق جمیعت به آن سمت و توسعه شهری هستند.
اورعی تصریح کرد: بهتر است راه و شهرسازی زمینهای موجود و مناسب برای ساخت مسکن را به صورت شفاف اعلام کند تا با میزان مسکن مورد نیاز استان مقایسه شده تا در صورت لزوم و پس از بررسیهای مورد نیاز از آن زمینها استفاده شده و به ایجاد زیرساخت در آنها پرداخته شود.
پایان خبر / تاریخ ما