از ایجاد کمیتهای برای مشکل پارکینگ تا پیگیری کارت تردد در بافت تاریخی
«سیدمحمد رستگاری» در نشست بررسی مصوبات شورای گفتوگوی بخش خصوصی و دولت که در فرمانداری برگزار شد، ضمن اشاره به جایگاه گردشگری و اهمیت آن و با بیان این که تصمیماتی در خصوص مصوبه شورای شهر مبنی بر دریافت هزینه پارکینگ باید اخذ شود، نسبت به شکل گیری کمیتهای تخصصی در این باره تاکید کرد.
وی با بیان این که باید جمع بندی نهایی این مسئله انجام شود، تصریح کرد: یکی از دیگر مسائلی که مردم از استاندار مطالبه کرده بودند، مقوله موتور سواران مزاحم در بافت تاریخی بود که در شرایط فعلی، ایجاد مانع نتوانسته جوابگو باشد.
فرماندار با بیان این که کارت تردد برای اهالی بافت تاریخی و کسبه توسط شورای ترافیک شهرداری یزد در حال مطالعه است، گفت: باید ورود موتورسواران را برای سکنه و کسبه بافت تاریخی تسهیل کنیم و در عین حال جلوی ترددهای غیره را در این بافت بگیریم.
رستگاری نسبت به پیگیری مسئله نورپردازی به عنوان مطالبه دیگری از سوی مردم نیز ابراز همراهی کرد.
اخذ هزینه پارکینگ از بومگردیها خلاف قانون است
«سیدمصطفی فاطمی» مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری یزد نیز با اشاره به این که سرمایه گذاران در حوزه میراث فرهنگی در شرایطی بحرانی قرار دارند، اظهار کرد: متاسفانه افرادی که در حوزه میراث فرهنگی سرمایهگذاری کردند، در شرایط کرونا، وضعیتی بسیار بحرانی دارند و اخذ هزینهای تحت عنوان پارکینگ از سوی شهرداری به این مسئله دامن زده است.
وی با بیان این که در جلسه بخش خصوصی و دولت، عمدهی بحث به رفع این مشکل اختصاص داشت، گفت: متاسفانه یزد، تنها استانی است که از سرمایه گذاران در بافت تاریخی هزینه اخذ میکند و به نظر میرسد باید متولیان شهرداری در راستای مشوقهای سرمایهگذاری، برای این مسئله تدابیری بیاندیشند.
این مسئول با اشاره به این که بومگردیها همان خانههایی هستند که تغییر کاربری ندادهاند، گفت: اخذ هزینه پارکینگ از بومگردیها خلاف قانون است، چون خانههایی هستند که تغییر کاربری نداده و صرفا پذیرای مهمان هستند.
وی افزود: باید کمیتهای کارشناسی متشکل از نماینده اداره میراث فرهنگی، جامعه هتلداران و شهرداری ایجاد شود تا مصوبهای متناسب با وضعیت امروز جامعه داشته باشند، ضمن این که هزینه پارکینگ نباید اخذ شود چرا که با وجود این که این هزینه باید دریافت شود، اما زیرساختهای گردشگری توان تامین آن را در کل ندارند و فقط این اقدام منجر شده تا گردشگری متوقف شود.
فرهنگ گردشگری به جای صنعت گردشگری توسعه یابد
«غلامحسین دشتی» رئیس شورای اسلامی شهر یزد نیز با بیان این که بسیاری از قوانین نیز امروزه موجود است اما اجرایی نمیشود، نسبت به بررسی پیشنهادات ارائه شده تاکید کرد و گفت: از آنجایی که گردشگری با نگاه توسعه اقتصادی مشابه تولید است، دو نهاد درسطح ملی با پذیرش این مهم، گفتمانی درسطح دولت و مجلس را رقم بزنند.
وی با تاکید بر این که در این صورت یزد میتواند تریبون فرهنگ شود و این سرزمین جز فرهنگ چیز دیگری نیست، گفت: در فرهنگ، رابطه انسانها رقم میخورد اما در صنعت نمیتوانیم این مقوله را جست و جو کنیم پس باید فرهنگ گردشگری را حاکم کنیم.
وی با بیان این که رویکرد شورای شهر حفظ و توسعه گردشگری و اقدام در راستای حفظ فرهنگ یزد است، گفت: باید همگی کنار هم نشسته و مشکل هتلداران به عنوان زیرساختی مهم در صنعت گردشگری را رفع کنیم.
ظرفیت قانونی مسکن و شهرسازی برای کمک به هتلداران
«رضا خسروآبادی» رئیس اداره عمران و بهسازی شهری اداره کل مسکن و شهرسازی یزد نیز با اشاره به این که ظرفیتی قانونی برای حمایت از فعالان گردشگری در این حوزه وجود دارد، گفت: باید برای نوسازی بافت تمام عوارض نوسازی و تامین را معافیت بدهیم چرا که میتوانیم در نوسازی مسکن از ظرفیت موافقت نامه ااستفاده کنیم به طوری که این هزیه تحت عنوان اعتباری تعریف شده به شرداریها پرداخت شود.
وی با بیان این که لایحه و موافقت نامه را میتوانیم همراهی کنیم، گفت: شهرداری با محوریت خودش باید این مقوله راتقبل کرده و هزینه آن را ازدولت دریافت کند.
این مسئول افزود: البته همه چیز به شهرداری مرتبط است که در تعریف نوسازی مسئله پارکینگ رامورد نظر قرار دهد و در مصادیق ذیل ایجاد و تعمیر پارکینگ هم در بافت تاریخی را لحاظ کند.
وی تصریح کرد: سال 98، 720 میلیون تومان را براساس موافقت نامه دریافت کردیم اما فقط شهرداری 400 میلیون تومان معافیت داشت یعنی از ظرفیت موجود هم کمتر معافیت لحاظ شده بود.
«سید امیر ناصر طباطبایی» رییس جامعه هتلداران هم تصریح کرد: تاکنون شهرداری هیچ درامدی از ناحیه هزینه پارکینگ نداشته و فقط نارضایتی انباشته شده را میبینیم.
پایان خبر / تاریخ ما