چگونه یک کتابخوان حرفهای شویم؟
محمدعلی دیدهبان در گفتوگو با خبرگزاری تاریخ ما گفت: در جهانی که ما زندگی میکنیم، کتاب یکی از بزرگترین سرمایههای زندگی است که عده زیادی از مردم به راحتی آنرا از دست میدهند.
وی افزود: در زندگی شلوغ امروزی چگونه برای مطالعه کتاب وقت اختصاص دهیم، از کدام تکنیک برای تبدیلشدن به یک فرد کتابخوان استفاده کنیم، یکی از راههای راهنمایی در زندگی امروزی کتاب است و همین کتاب یکی از مهمترین منابع اطلاعات و دانشاندوزی است.
دیدهبان با بیان اینکه باید هنر مهارت مطالعه را هر شخص باسوادی داشته باشد، ادامه داد: اگر این مهارت را به دست نیاورد، بدون شک خطرهای زیادی را تجربه خواهد کرد و افسوس خواهد خورد که چرا دیگران مدارج عالی را کسب کردند، ولی وی نتوانست.
این فعال فرهنگی و اجتماعی تصریح کرد: این روزها فواید کتابخوانی بر هیچکس پوشیده نیست، ولی با این وجود سرانه مطالعه در کشور ما بسیار پایین است، باید بهانه را کنار بگذاریم و به خود اجازه دهیم تا در دنیای کتاب سیر کنیم.
وی اضافه کرد: اولین بهانه ممکن است این باشد که وقت کافی نداریم، آیا تا به حال به این موضوع فکر کردهایم که روزانه چند ساعت وقت خود را جلوی تلویزیون، رایانه و تلفن همراه میگذرانیم؟ با خود قرار بگذاریم که هر روز حداقل نیم ساعت در طول شبانهروز از دنیای تکنولوژی دور باشیم؛ چراکه این نیم ساعت زمان زیادی نیست و همگان به راحتی میتوانند این کار را انجام دهند.
دیدهبان با تاکید بر اینکه هر فردی حق دارد بر حسب سلیقه خود کتاب بخواند و از آن لذت ببرد، خاطرنشان کرد: باید کتابی را که مطابق سلیقه و روحیات فرد نیست، کنار بگذارد.
این کارگردان برنامههای تلویزیونی با بیان اینکه پیشنهاد میشود افراد برنامه کتابخوانی داشته باشند و چشمانداز و هدفی برای خود انتخاب کنند، گفت: مثلا در دفترچهای بنویسند که تا پایان ماه حدود 400 صفحه از کتابی را مطالعه خواهند کرد، اگر به هدف خود رسیدند، خود را تشویق کنند، در غیراینصورت خود را جریمه کنند.
وی با بیان اینکه در مورد کتابی که مطالعه میشود، با دوستانمان صحبت کنیم، ادامه داد: در بین راه تا مدرسه، دانشگاه، اداره و مسافرت فرصت خوبی برای مطالعه است، حتی میتوانیم از کتابهای صوتی نیز استفاده کنیم.
دیدهبان با اشاره به تاثیر کتابخوانی بر ارتقای فرهنگ جامعه، گفت: بدون شک کتاب یکی از ابزارهای تفکر، رشد و پیشرفت انسانها است.
این فعال فرهنگی و اجتماعی افزود: این زبان گویای تمدن جهانی با بازگوکردن رمز و راز از پیشرفت دنیا در دورههای مختلف، نقش کمنظیری در ارتقای فرهنگ و توسعه هر کشوری ایفا میکند.
وی با بیان اینکه کتاب انسان را از جهل، بیخبری و تباهی مصون نگه میدارد، گفت: کتاب شبهههای ذهنی را برطرف و ایمان و اطمینان را بر قلوب حاکم میکند. روح یک جامعه در سایه این مهم بارور میشود، به همین دلیل میراث فرهنگی و تمدن بشری مملو از کتب بزرگانی است که همواره افتخار جامعه بشری بودهاند. اهمیت کتاب از آنجا روشنتر میشود که کلام الهی با قلم آغاز میشود(ن والقلم و ما یسطرون).
پایان خبر / تاریخ ما