۱۰ میلیارد دلار حجم تبادل از سوی ایران با عراق در ۸ گذرگاه مرزی
به گزارش خبرگزاری تاریخ ما، علیرضا عنایتی با اشاره به روابط چندین ساله ایران و عراق گفت: ایران و عراق عناصر فیزیکی و جغرافیایی مشترکی دارند که به موجب آن مناسبات دو کشور می تواند از یکدیگر تأثیرپذیر باشد.
مدیرکل خلیج فارس وزارت امور خارجه بر همین اساس تصریح کرد: با توجه به مرز طولانی که با کشور عراق داریم، حجم تبادل کالا و گردشگری نیز با توجه به توافقاتی که بین دو کشور وجود دارد زیاد بوده و به یک عامل ایجابی برای توسعه مناسبات فی مابین بدل شده است.
وی در گفت و گو با خانه ملت، در ادامه حجم تبادل از سوی ایران با عراق را ۱۰ میلیارد دلار از گذرگاه های مرزی ۸ گانه با عراق دانست و افزود: علیرغم فشار سنگینی که در زمان شیوع کرونا به مرزهای کشور وارد شد، توانستیم گذرگاه های مرزی خود با عراق را از سال گذشته باز کرده و با رعایت پروتکل ها، تبادلات را ادامه دهیم تا آسیب جدی از این محل نبینیم.
عنایتی در ادامه با اشاره به توافقات مرزی به عنوان یک راه ارتباطی مهم و تأثیرگذار، عنوان کرد: مرزهای ایران و عراق به عنوان نقطه قوت میان دو کشور است که باید همواره مورد توجه باشد.
دستیار وزیر امور خارجه در امور خلیج فارس همچنین به ارتباطات فرهنگی و سابقه تمدن میان دو کشور در خاورمیانه از گذشته های دور اشاره کرد و یادآور شد: ۶ میلیون نفر تبادل مسافر و زائر در زمان اربعین امسال داشته ایم و امیدواریم مناسبات با افزایش حجم تجارت گسترش یابد.
وی افزود: روادید در سال ۹۸ رایگان شد و اکنون مهر ورود و خروج به عراق به منزله روادید محسوب می شود که البته در حال حاضر صرفا برای مرز هوایی بوده چرا که امکان کنترل پروتکل های بهداشتی در شرایط پروازی بیشتر است و فعلا برای مرز زمینی مسیر باز نیست.
عنایتی در پایان با تأکید بر اینکه زمینه همکاری های استانی میان استان های هم مرز در ایران و عراق وجود دارد، خاطرنشان کرد: این ارتباط از قبل هم وجود داشته البته برخی جابجایی های دولتی ممکن است رخوتی به وجود آورده باشد اما اساس همکاری های استانی پابرجا بوده و مورد تأکید است.
پایان خبر / تاریخ ما