تغییر کاربری باغات انار تنها کارخانه کنسانتره کاشمر را با مشکل مواجه کرد
قاسم رضایی در گفتوگو با خبرگزاری تاریخ ما با بیان اینکه در حال حاضر تنها کارخانه کنسانتره آبمیوه منطقه ترشیز در کاشمر فعال است، افزود: به رغم اینکه در این کارخانه انواع میوهها را میتوان تبدیل به کنسانتره کرد ولی اکنون فعالیت آن محدود به برخی فصلها، آن هم برای محصول انار شده است. این کارخانه از سال ۸۶ فعالیت خود را در کاشمر آغاز کرد و از همان ابتدا تلاش ما فرآوری تمام محصولات بود اما به خاطر تحریمها نتوانستیم دستگاههای مورد نیاز برای این منظور را وارد کنیم.
مدیرعامل کارخانه کنسانتره انار کاشمر گفت: البته سال ۸۶ هم که شروع به کار کردیم، میزان انار منطقه بسیار زیاد و کیفیت آن نیز قابل قبول بود ولی اکنون نه تنها به خاطر خشکسالی و سرمازدگی کمیت محصول انار در این منطقه کاهش یافته بلکه انار مزبور از کیفیت مناسب هم برخوردار نیست. شرایط به گونهای بود که برخی سالها ۱۴ هزار تن انار از باغداران منطقه خریداری میشد اما این شرایط ادامه پیدا نکرد و برای امسال تاکنون حدود ۲۵۰۰ تن انار خریداری کردهایم.
رضایی تصریح کرد: در حال حاضر این کارخانه میتواند در صورت فعالیت با تمام ظرفیت طی ۲۴ ساعت ۱۵ تن انار را آبگیری و تبدیل به کنسانتره کند ولی اکنون به خاطر نبود محصول انار با یک سوم ظرفیت فعالیت داریم. در حال حاضر شیفت شب تعطیل و طی روز از سه خط تولید فقط ۲ مورد فعال است.
وی بیان کرد: متاسفانه محصول انار امسال علاوه بر اینکه ضریب تبدیل بسیار پایینی دارد، از نظر رنگ و برخی استانداردهای دیگر نیز مناسب نیست. همین موضوع موجب میشود بر کیفیت محصولات کارخانه اثر میگذارد و برای فروش آن به مشکل بر میخوریم.
این تولیدکننده خاطرنشان کرد: اگر چه اکنون ۶۰ نفر در این کارخانه مشغول به کار هستند اما اگر با تمام ظرفیت بتوانیم فعالیت کنیم، این آمار به ۱۵۰ تا ۲۰۰ نفر افزایش خواهد یافت.
وی گفت: قبل از تحریمها تولیدات کارخانه به کشورهای اروپایی از جمله آمریکا و انگلیس صادر میشد ولی اکنون ترکیه، ژاپن، اتریش، کره، ارمنستان و گاهی مواقع فرانسه مقصد محصولات کارخانه کنسانتره کاشمر است.
رضایی افزود: در حال حاضر مجموعه کارخانه کنسانتره کاشمر فقط به خاطر نیاز کشاورزان و درخواست مسئولان به فعالیت خود را ادامه میدهد؛ در غیر این صورت ادامه فعالیت اصلا صرفه و سود ندارد. هر چند دلالان انار را با قیمت بسیار پایینی از باغدار خریداری میکنند اما به خاطر اینکه انارکاران بیش از این متحمل ضرر نشوند، انار درجه سه را کیلویی ۲۵۰۰ تومان خریداری میکنیم.
مدیرعامل کارخانه کنستانتره انار کاشمر با بیان اینکه امسال از هر ۱۲ کیلو انار یک کیلوگرم کنسانتره استخراج میشود، گفت: چنین شرایطی اصلا به صرفه نیست. اگر وضعیت به همین روال ادامه یابد، با مشکلات جدیتری مواجه خواهیم شد. به همین دلیل به نظر میرسد کارخانه کنسانتره کاشمر نیازمند حمایت مسئولان است. اگر این کارخانه بخواهد سودآوری و اشتغالزایی بیشتری برای منطقه به همراه داشته باشد، باید بتوان سایر خطوط تولید آن را فعال و راهاندازی کرد.
پایان خبر / تاریخ ما