تاکید مجدد راه و شهرسازی قم بر استفاده از زمین های 560 هکتاری
رحمان باباخانی، امروز در جمع خبرنگاران در توضیح شبهات به وجود آمده در خصوص ویژگیهای جغرافیایی زمینهای اشارهشده بیان کرد: شهرک پردیسان از ابتدا برای پاسخ نیاز شهر مورد استفاده قرار گرفت که در فاز دوم آن هم ۵۷۸ هکتار زمین از این منطقه برای ساخت مسکن مهر استفاده شد.
وی افزود: این طرح نیز فاز بعدی ساخت مسکن است و این زمینها به دلیل ویژگیهایی که نسبت به سایر زمینهای قم داشتند انتخاب شدهاند، از جمله این ویژگیها میتوان به دسترسی به محورهای اصلی شهر و مناسب بودن از بعد پدافند غیرعامل اشاره کرد.
باباخانی تصریح کرد: ویژگی دیگری که سبب انتخاب این زمینها شد اتصال زیرساخت آنها به شبکه آب، گاز و برق است؛ همچنین این زمینها از بعد ویژگیهایی مانند نبودن کنار گسل و پیدا کردن مسیر سیلاب نیز کاملاً بررسی شدهاند.
وی در رابطه با عدم استفاده از دیگر زمینهای دولتی در حال حاضر ادامه داد: هر جا که دولت زمین داشتهباشد، امکان ساخت مسکن وجود ندارد؛ زمین از ابعاد بسیاری بررسی میشود و هر کدام که توجیه اقتصادی داشته باشد در وهله اول مورد استفاده قرار میگیرد.
رئیس اداره طرحهای شهری و معماری اداره کل راه و شهرسازی استان قم اظهار کرد: در حال حاضر این ۵۶۰ هکتار برای اجرای طرح جهش مسکن مناسبترین گزینه بوده و تمامی بررسیهای امکانسنجی و مکانیابی آن در شورای مربوطه توسط مدیران استان صورت گرفته که ریز مطالعات آن موجود است.
از تمام ظرفیت استان در طرح نهضت مسکن سازی استفاده میشود
در ادامه مهدی رحیمی راد، رئیس اداره ارتباطات و اطلاعرسانی اداره کل راه و شهرسازی قم بیان کرد: کلانشهرها به دلیل تراکم جمعیت همواره با کمبود زمین مواجه هستند که قم نیز از این قائله جدا نیست؛ درست است که زمینهای زیادی در قم وجود دارند اما زمینهایی که شرایط ساخت مسکن با رویکرد و اصول شهرسازی را داشته باشند کم است.
وی افزود: در سال گذشته طرح پیوستن ۵۶۰ هکتار زمینهای مجاور پردیسان در شورای برنامهریزی استان تصویب و به شورایعالی شهرسازی و معماری کشور ارسال شده اما به دلیل اهمیت موضوع و تعدد جلسات کمیتههای زیر مجموعه هنوز به تصویب نرسیده است.
وی تصریح کرد: طرحی که در شورای برنامهریزی مطرح میشود در همه کمیتههای زیرمجموعه استانی و دستگاهی مربوطه بررسی شده و به رأیگیری گذاشته میشود که این طرح با اتفاق آرا تصویب و به شورایعالی ارسال شده است.
رحیمی راد در توضیح علت عدم ثبتنام مسکن در قم خاطرنشان کرد: در بسیاری از کلانشهرها هنوز ثبتنام انجام نمیشود، زیرا زمین باید توسط دولت تأمین شود و این امر در بسیاری از استانها در دست اقدام است؛ با تصویب این طرح و الحاق اراضی مذکور، حدود ۳۵ هزار واحد مسکونی در این زمینها ساخته میشود که در حال حاضر متقاضیان طرح مسکن کمتر از این تعداد هستند.
به گفته رئیس اداره ارتباطات و اطلاع رسانی اداره کل راه و شهرسازی استان قم، پس از موافقت شورایعالی شهرسازی و معماری کشور با الحاق اراضی ۵۶۰ هکتاری پردیسان، سامانه ثبتنام برای شهروندان قمی که تاکنون موفق به ثبتنام نشدهاند باز خواهد شد.
رحیمی راد دامه داد: بسیاری از زمینهای دولتی در محدوده پردیسان و شهرک قدس است بنابراین دولت برای صرف هزینه کمتر مجبور است از همین زمینها استفاده کرده و مسکن مورد نیاز و مقرون به صرفه را تأمین کند.
رحیمی راد با اشاره به اینکه تعهد استان قم در طرح جهش تولید مسکن بیش از ۷۶ هزار واحد مسکونی است، گفت: بخشی از این تعهد با استفاده از زمینهای پردیسان، بخشی دیگر در راستای سیاستهای بازآفرینی بافتهای فرسوده و باقیمانده نیز در سایر شهرستانها و شهرهای استان مانند جعفریه، قنوات، کهک و غیره ساخته شود بنابراین از تمامی ظرفیتها در طرح جهش تولید و نهضت مسکنسازی استفاده خواهد شد.
پایان خبر / تاریخ ما