هیات‌های مذهبی گسست نسلی را جبران کنند

آیت الله «سید محمدکاظم مدرسی» امروز دوشنبه به مناسبت هفته بسیج در جمع مداحان بسیجی یزد با بیان این که همه ماباید در خصوص مشکلات فرهنگی، اقتصادی و سایر مشکلات باید دست به دست هم داده و برای این مشکلات بکوشیم، اظهار کرد: جریان کرونااقشار فراوانی را مورد افت و آسیب قرار گرفته و تنها شاید صنفپزشکان کمتر از بعد اقتصادی متضرر شده‌اند.

وی با بیان این که آموزش و حوزه‌های علمیه از بعد آموزشی و تربیتی در آموزش وپرورش مورد آسیب قرار گرفتند، گفت: ۵۰ درصد آموزش و ۸۰ درصد از اهداف تربیتی آموزش و پرورش دور ماندیم و یکی از کانون های جبران کننده تربیتی در جریان کرونا، هیات های مذهبی و جریان مداحی است.

این مسئول با بیان این که یکی از آفت‌های جامعه امروز گسست نسلی است، تصریح کرد: تفاوت فکری و تغییر آرمانی بین دو نسل قبل و بعد است که گسست نسلی و شکاف فرهنگی را رقم زده است.

وی افزود: عواملی وجود دارد که برخی از انها قابل مدیریت و جبران و حل شدن هستند مثلا یکی از عوامل ناتوانی در انتقال ارزش‌هاست و نسل قبل نمی‌تواند ارزش‌ها را به نسل جدید منتقل کند که همین مسئله نیز متاثر از عوامل متعددی است که به طور مثال دور ماندن نسل قدیم از تکنولوژی پیشرفته امروز یکی از این عوامل به شمار می‌رود.

مدرسی با اشاره به این که هیات‌های مذهبی یکی از عوامل تاثیرگذار در این حوزه هستند، گفت: هیات‌های متشکل از نسل امروز و عوامل متعددی در هیات های مذهبی بسترساز رفع این مسئله شده است.

وی به ضعف والدین و به روز نشدن والدین را موثر دانست و گفت: یکی از ماموریت هیات‌های مذهبی جبران کردن این جریان شکل گرفته در جامعه امروز است چرا که هیچ کجا جز هیات‌های مذهبی چنین شور و اشتیاقی در جوانان برای حضور داوطلبانه وجود ندارد لذا باید به این ظرفیت جهت بدهیم.

نائب رییس شورای حوزه‌های علمیه استان یزد با تاکید بر این که باید این جریانات کاستی‌ها و نارسایی‌های قبل را جبران کنند، گفت: شاید خیلی از حرکت‌ها و تکنیک‌های امروز هیات‌های مذهبی شاید به قدری موثر باشند که هیچ ظرفیت دیگری قادر به انجام آن نباشد.

وی با بیان این که امروزه هیات های مذهبی مسئولیتی فراتر از عزاداری دارند، گفت: مسئولیت گذشته این بود که علاقه مردم به اهل بیت را تقویت کینم و شعار بدهیم اما امروزباید ناتوانی در انتقال ارزش‌ها را باید جبران کنید، بااشعار فاخر و سبک‌های ارزشمند و مکتبی که در پرتو این سبک برای جامعه ایرانی ما به وجود میاید.

این مسئول تصریح کرد: هیات های مذهبی یزد علاوه بر سبک میتوانند مکتب آفرین باشد و انتقال پیام‌ها را هم میتوانیم در اشعار ایینی و سبک‌های جدیدی داشته باشیم و ارزش افرینی کنیم.

وی با بیان این که ارزش‌های نامبرده شده در قران باید امروزدر اشعار وفعالیت هیات های مذهبی گنجانده شود، گفت: مقابله با استکبار، عطوفت و مهربانی رفتاری و گویشی، نماد مذهبی بودن و انتقال ارزش‌ها، سوق دادن به سمت کارو  تلاش و فناوری های جدید و استقلال اقتصادی، سوق به سمت رضوان الهی و رضایت خداوند و معنویت و گرایش به دین جزو مواردی است که باید هیات‌های مذهبی در درازمدت برای آن برنامه داشته باشند.

به گفته این مسئول، هیات‌های کوچک سالان نیزباید در کنار هیات‌های بزرگسالان باید شکل بگیرد بهطوری که باید هیات‌های مذهبی، جوانان را رشد بدهند و کمک کننده به نونهالان باشند و اگر این چنین حرکت جهادی داشته باشیم امام زمان را خوشحال کردیم و سلطه گران را هم از خود ناراحت کردیم که این مطلوب هیات‌های عزاداری مطلوب است.

پایان خبر / تاریخ ما

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.