کاهش ۳۰ الی ۵۰ درصدی برداشت انار در بجستان

مجتبی محرابی در گفت‌وگو با خبرگزاری تاریخ ما عنوان کرد: در شهرستان بجستان، ۱۱۰۰ هکتار باغات انار داریم و با توجه به عملکرد ۹ تا ۱۰ تن در هکتار، میزان برداشت انار در سال جاری بالغ بر ۱۰ هزاز تن برآورد شده است.

محرابی با اشاره به اینکه برداشت انار در شهرستان بجستان از اوایل آبان ماه آغاز شده است، اظهار کرد: سرمازدگی ابتداء فصل، همچنین تنش‌های آبی و دمایی ناشی از خشکسالی و گرمای بیش از حد و قاعده، مهمترین عواملی است که میزان تولید در سال جاری را به میزان قابل‌ توجهی نسبت به سال‌های گذشته، کاهش داده است.

وی افزود: در بجستان ارقام مختلف انار داریم و رنگ، طعم مناسب، ماندگاری بالا و به خصوص نرمی هسته انار از ویژگی‌های بارز انار بجستان است که با توجه به عدم استفاده از سموم و کودهای شیمیایی و ارگانیک بودن، در سطح استان و کشور از کیفیت خوبی برخوردار بوده و علاوه بر بازارپسندی، مشتریان خاص خود را در داخل و خارج کشور دارد.

محرابی ادامه داد: مکانیزم فروش انار در شهرستان به این صورت است که بخشی به مصرف تازه‌خوری می‌رسد و مابقی و بخش عمده آن توسط خریدارانی که از میادین تهران و مشهد به عنوان مراکز خرید انار در بجستان مستقر می‌شوند به صورت یکجا خریداری شده و به سردخانه‌های مرکز کشور و مشهد منتقل می‌شود تا در زمان مناسب و به خصوص شب چله به بازار عرضه شود.

وی مطرح کرد: بیشترین سطح زیرکشت انار در خود شهر بجستان و بخش مرکزی و در مناطقی مانند جزین، مزار، صلح‌آباد و… است و از جمله مهمترین ارقام انار بجستان می‌توان به ارقام بجستانی، شیشه کپ، ملس، پیش‌رس خزر و… اشاره کرد.

ساماندهی بازار انار و ایجاد سردخانه از نیازهای اصلی شهرستان است

وی بحث بازار فروش را یکی از مهمترین بحث‌های مرتبط با انار عنوان کرد و توضیح داد: مهمترین موضوعی که با جدیت نیز پیگیر آن هستیم بحث بازار انار است که با راه‌اندازی مراکز خرید تا حدودی مرتفع شده است همچنین در زمینه صنایع تبدیلی، تکمیلی و فرآوری نیز اقداماتی شده است.

محرابی احداث سردخانه را یکی دیگر از نیازهای ضروری شهرستان دانست و خاطرنشان کرد: یکی از مواردی که لازم است هر چه سریع‌تر احداث شود سردخانه است که در این زمینه در یک سال اخیر، یکی دو مورد موافقت‌های اولیه صادر شده، حتی به دنبال سردخانه‌های کوچک مقیاس هستیم که در این زمینه نیز پیگیری‌هایی شده و مجوزهایی گرفتیم که بتوانیم در کنار باغات انار سردخانه‌های کوچک مقیاس احداث کنیم تا انار تولیدی را در فصل مناسب و زمانی که بازار بهتری دارد به بازار هدف عرضه کنیم.

وی با بیان اینکه با توجه به کاهش عملکرد و کیفیت خوب انار بجستان، سال جاری قیمت انار خوب بود تأکید کرد: در خصوص انار و سایر محصولات کشاورزی لازم است که یک ساماندهی و تمرکزی بر بازار داشته باشیم که حداکثر نفع و بهره از محصول مستقیما به دست خود کشاورز برسد و دست دلالان و واسطه‌ها از بازار کوتاه شود.

محرابی بیان کرد: شرکت‌های تعاونی، اتحادیه‌ها و تشکل‌های مردمی با ارتباط مستقیمی که این تشکل‌ها می‌توانند به صورت عرضه مستقیم، با بازار مصرف داشته باشند، نقش موثری در کوتاه کردن دست دلالان از بازار ایفا می‌کنند.

وی یادآور شد: انار درجه ۲ و درجه ۳ در شهرستان فرآوری شده و تبدیل به رب انار می‌شود همچنین امسال برای اولین بار تولید کلوچه انار و مارمالاد انار در شهرستان شکل گرفته است که هنوز جا برای توسعه، زیاد دارد همچنین نمونه‌هایی از انار بجستان برای آنالیز و آزمایش به تهران فرستاده شده است تا در صورت تأیید به کشورهای اروپایی صادر شود.

مدیر جهاد کشاورزی بجستان گفت: علاوه بر توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی و ایجاد سردخانه مواردی از جمله ترویج روش‌های علمی و کارشناسی در زمینه تغذیه مناسب باغات انار، ارتقاء کیفیت و کمیت انار، مبارزه با آفات، مدیریت منابع آبی و اجرای سیستم‌های نوین آبیاری از اولویت‌های جهاد کشاورزی بجستان است که با مشارکت باغداران در حال اجرا است.

به گفته‌ مدیر جهاد کشاورزی بجستان سطح زیر کشت در بجستان  ۸۸۵۹ هکتار است که از این سطح حدود ۲۵ هزار تن محصول تولید می‌شود و پسته، انار، زعفران، گیاهان دارویی مثل آنغوزه و نعناع و زیره به علاوه گندم و جو مهمترین محصولات کشاورزی بجستان را شامل می‌شوند.

پایان خبر / تاریخ ما

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.