ایجاد کانون ارزیابی بازیهای رایانه ای زیر نظر ستاد علوم شناختی
دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی گفت:کانونی باهمکاری کانون پرورش فکری کودکان و بنیاد بازیهای رایانه ای تشکیل می شود که به عنوان مرجع ارزیابی کننده بازی های رایانه ای درکشور خواهدبود.
به گزارش خبرگزاری تاریخ ما ، مجید نیلی دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی امروز در مراسم رونمایی و داوری چهار پروژه علوم شناختی که در محل معاونت علمی برگزار شد گفت:در ابتدای تشکیل ستاد علوم شناختی زیرساخت های لازم برای توسعه این دانش و نیروهای انسانی کافی و متخصص در حوزه علوم شناختی نبود و وضعیت خوبی نداشتیم.
وی افزود: از همان ابتدا، اولویت ستاد علوم شناختی ایجاد زیرساختهای لازم و توسعه نیروی انسانی بود تا عمق فعالیت های این حوزه وسیع به وجود بیاید؛ تا این عمق به وجود نیاید بنیه قوی در علوم شناختی نخواهیم داشت.
نیلی تصریح کرد: اکنون خوشبختانه اتفاقات خوبی در زمینه علوم شناختی به وجود آمده و وقت آن است که محققان این حوزه به توسعه علوم شناختی بپردازند.
به گفته دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری شناختی، اکنون در مرحله ای هستیم که ۶ ماه غفلت از حوزه علوم شناختی باعث می شود که خیلی عقب بیافتیم و این مانع از استفاده مردم از محصولات حوزه علوم شناختی می شود.
نیلی ادامه داد: حوزه علوم شناختی حساس است و نگاه به این بخش از علم از سوی ستاد توسعه علوم و فناوری شناختی از نظر کیفی کنترل شده است.
دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری شناختی با بیان اینکه در این ستاد در تلاشیم که ارزشگذاری علمی به وجود بیاید، گفت: تمرکز این ستاد، طی دو سال اخیر هم توسعه سرمایه شناختی جامعه ایرانی است تا مردم این کشور به زندگی بهتری دست یابند. در واقع توانمندی جامعه، بزرگترین سرمایه آن است.
وی خاطر نشان کرد: همچنین استفاده بهینه از شرایط باعث می شود که تاب آوری کشور افزایش یابد.
نیلی افزود: یک از ابزارهای هر جامعه ای، آگاهی مردم نسبت به کاربرد خودشناسی است که خوشبختانه یکی از استارت آپ های حوزه علوم شناختی در این زمینه فعالیت می کند.
وی اظهارداشت: مطالعات بین المللی نشان داده که تا ۱۷ سال امکان ارتقای پایه شناختی به صورت علمی وجود دارد؛ از این رو لازم است ما به دنبال ابزارهایی برویم که جامعه به صورت گسترده به دنبال آن است.
دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری شناختی با اشاره به اهمیت ایجاد بسترهای تربیت شناختی بر پایه بازی های رایانه ای ادامه داد: ستاد علوم شناختی در این زمینه سرمایه گذاری جدی کرده است و بنا دارد با همکاری کانون پرورش فکری کودکان و بنیاد بازی های رایانه ای چنین ارزیابی های شناختی را به واسطه ایجاد کانونی برای ارزیابی بازی های رایانه ای، در کشور نهادینه کند.
نیلی عنوان کرد: به این واسطه مرجع علمی و قانونی برای ارزیابی بازی های رایانه ای هستیم که محصولات این حوزه ارزیابی شوند. همچنین تعیین می شود که چه بازی برای چه محدوده سنی لازم است.
دبیر ستاد علوم شناختی با بیان اینکه ما پیشنهاد می کنیم دانشجویان کارشناسی، ارشد و دکترا در حوزه های جوانان و کاهش افت شناختی در بزرگسالان ورود کنند، گفت: این حوزه یک بازار در دسترس است که پیچیدگی زیادی ندارد.
وی با تاکید بر ضرورت تمرکز فناوران به ترکیب هوش مصنوعی و علوم شناختی گفت: در این حوزه که با نام داده کاوی هوشمند به توان شناختی نامگذاری شده ۱۶ استارت آپ زیرساخت های آن را ایجاد کرده و فعال شده اند.
به گفته وی، این حوزه با استفاده از تحلیل داده ها و مدل های شناختی مطالعاتی را انجام می دهند.
وی گفت: امیدواریم در این مسیر محققان به خوبی حرکت کنند و کنترل کیفی این محصولات از اولویتهای ما در ستاد به شمار می رود.