برداشت بیش از ۲ تن شیره باریجه در خراسان شمالی
مهرداد فلاحی در گفت و گو با خبرگزاری تاریخ ما، اظهارکرد: باریجه های برداشت شده از شهرستان های گرمه، جارجم و فاروج بوده است.
وی افزود: در حال حاضر در این استان برای برداشت باریجه ۲۰ طرح تهیه شده و بر اساس آن تولید و برداشت باریجه انجام می شود.
فلاحی با اشاره به اینکه طی سال گذشته سه تن باریجه از سطح مراتع استان برداشت شده است، ادامه داد: این میزان از باریجه از سطح 6 طرح بهره برداری باریجه در مساحت یک هزار و ۲۰۰ هکتار برداشت شده است.
وی ارزش ریالی این محصولات را ۱۵ میلیارد ریال اعلام کرد.
این مسئول بیان کرد: به علت وقوع خشکسالی در سال جاری تعدادی از طرح های برداشت باریجه در حال استراحت بودند به همین دلیل میزان تولید باریجه در سال جاری کاهش یافت.
محمدیزدانی معاون فنی این اداره کل نیز در ادامه در گفت و گو با خبرگزاری تاریخ ما با بیان اینکه خراسان شمالی یکی از خواستگاه های اصلی تولید باریجه در کشور است، اظهارکرد: با توجه به کوهستانی بودن خراسان شمالی، وسعت رویش این گیاه در عرصه های منابع طبیعی استان خوب بوده و این استان از رویشگاه های خوبی از این گیاه برخوردار است.
وی با اشاره به اینکه برای برداشت اصولی این گیاه طرح تهیه شده است، افزود: بهره برداران موظف هستند تا طبق طرح برداشت این گیاه را انجام دهند.
یزدانی ادامه داد: اما متاسفانه باریجه های برداشت شده از این استان به صورت خام به سایر استان ها همچون شیراز و تهران صادر می شود و هیچ گونه ارزش افزوده ای برای این استان ندارد.
وی تصریح کرد: البته بخشی از باریجه های تولیدی در یکی از واحدهای تولیدی خارج استان تبدیل به اسانس شده اما قسمت اعظم آن دوباره به صورت خام توسط صادرکنندگان سایر استان به کشورهای دیگر صادر می شود.
این مقام مسئول تصریح کرد: استفاده از این گیاه در تولید دارو، در ساخت عطر و ادکلن و چسب الماس از جمله مواردی است که در سایر کشورها مورد مصرف قرار می گیرد.
وی تعداد طرح های تهیه شده برای گیاهان دارویی در این استان را ۲۵ مورد اعلام کرد که این گیاهان شامل باریجه، گون کتیرا و زرشک کوهی است و مساحت آن ۷۰ هزار هکتار است.
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی گفت: از تعداد طرح های مذکور ۱۵ طرح مربوط به گیاه باریجه بوده که مساحت آن ها ۶۳ هزار هکتار است.
پایان خبر / تاریخ ما