مصون سازی باید متناسب با فناوری نو انجام گیرد

 علیرضا مبارک در حاشیه بازدید از واحدهای تولیدی و صنعتی آذربایجان شرقی در گفت‌وگو با خبرگزاری تاریخ ما، اظهار کرد: سازمان پدافند غیرعامل در حوزه‌های مختلف مأموریت‌های متعددی را دنبال می‌کند؛ به عنوان مثال معاونت فناوری اطلاعات و ارتباطات حوزه صداوسیما، حوزه وزارت ارتباطات و شبکه بانکی را دنبال کرده، معاونت صنعت، معدن و تجارت، تمام صنایع کشور و معاونت حوزه بهداشت و درمان مسئولیت پدافند در حوزه های مختلف بهداشتی و اپیدمی کرونا و… را عهده دار است.

وی با بیان این‌که ۴۰ درصد از اقتصاد کشور توسط صنایع تأمین می‌شود، گفت: صنایع، علاوه بر این‌که ۴۰ درصد از اقتصاد کشور را رقم می‌زند، بلکه از سویی نیز بسیاری از صنایع ما از جمله پتروشیمی، غذایی، فولاد و … پاسخگوی بسیاری از نیازهای اساسی کشور بوده و باید سیاست‌گذاری های مناسبی در این زمینه صورت گیرد تا شاهد تداوم و افزایش تولید باشیم.

وی با اشاره به این‌که صیانت و حفاظت از تولید برای سرپا نگه داشتن آن، سرلوحه اصلی پدافند غیرعامل در حوزه صنعت است، گفت: یکی از ماموریت های اصلی که پدافند در صنایع دنبال می‌کند، صیانت از تداوم کارکرد تولید صنایع است؛ برای تحقق این امر، هر اتفاقی که منجر به حملات و مخاطره حوزه صنعت می‌شود را باید مرتفع کنیم.

وی گفت: اولین تهدید، تهدیدهای زیر ساختی همان تامین آب، برق و سوخت و  جاده‌های ارتباطی است و موضوع بعدی می‌تواند در حوزه سایبری و شیمایی، زیستی سلامت رخ دهد. 

مبارک با بیان این‌که در صنایع کوچک، می‌بایست تهدیدات و مخاطرات شیمیایی و در صنایع بزرگ تهدیدات سایبری جدی گرفته شود، متذکر شد: تهدید اقتصادی به دلیل تحریم‌ها کل کشور را در بر گرفته و تمامی صنایع را از لحاظ تامین تجهیزات، مواد اولیه، انقال دانش و فناوری، جابه‌جایی ارز، بیمه بین المللی، صادرات و موضوعات حمل و نقل و … را گریبان گیر کرده است.

وی با بیان این‌که هرکسی درحال حاضر در جبهه تولید و صنعتی فعالیت کند، بسیجی حوزه صنعت و تولید است، گفت: اکنون نیز جنگ، جنگ اقتصادی بوده و بسیجی‌های این حوزه کسانی هستند که در خط مقدم تولید، توسعه تکنولوژی و ایمن سازی صنایع قرار دارند. 

معاون صنعت، معدن و تجارت سازمان پدافند غیرعامل با اشاره به حملات سایبری اخیر و مقاومت برخی از صنایع در برابر این حملات، ادامه داد: باتوجه به برنامه‌ریزی‌ها و اقداماتی که در خصوص بحث تاب آوری و ارتقای امنیت ایمنی انجام شده، خوشبختانه با حملات اخیر کمتر دچار تهدید و مخاطره شدیم؛ به طوری‌که یا دشمن از تهدیدات منصرف شده و یا ایستادگی کرده و تهدیدات اثر گذار نبوده است.

وی در خصوص وضعیت صنایع آذربایجان شرقی در بحث پدافند غیرعامل اظهار کرد: در طی سفر به این استان از صنایع مختلف بازدیدی به عمل آمده است و برخی از صنایع این استان که در سال‌های گذشته دچار مشکلاتی بسیاری بودند، خوشبختانه درحال حاضر شاهد این هستیم که اقدامات بسیار خوبی در حوزه امنیت و ایمنی رقم خورده و ما نیز به دنبال حمایت از توسعه این صنایع هستیم تا با فناوری جدید تولیدات آن‌ها افزایش پیدا کند.

وی با اشاره به اقدامات انجام گرفته در راستای پیشگیری از حملات سایبری به صنایع و زیرساخت‌های کشور، توضیح داد: در بحث حملات سایبری، سازمان پدافند غیرعامل از سال ۹۶ برنامه ریزی‌هایی انجام داده و از سال ۹۷ در حوزه های بانکی، پتروشیمی‌ها، صنایع، زیرساخت‌های متعدد کشور رزمایش‌هایی انجام گرفت و براساس نتایج این رزمایش‌ها تیم‌هایی برای ارزیابی های میدانی تشکیل شده و نتایج را پس آنالیز به عنوان آسیب پذیری های عمده به دستگاه ها ابلاغ کرده است.

 وی ادامه داد: در حملات اخیر شاهد بودیم که برخی از صنایع که برای رفع آسیب پذیری‌های خود اقدام کرده بودند، هیچ آسیبی وارد نشد، ولی دستگاه‌هایی که این موضوع را جدی نگرفته‌اند، دچار خسارت‌هایی شدند.

مبارک تصریح کرد: چند سال پیش حملات سایبری برای مردم غیرقابل باور بود؛ ولی خوشبختانه در حال حاضر بسیاری از صنایع وارد کار شده و برای پیشگیری از آن اقدامات لازم را انجام می‌دهند؛ اگر با همین روند پیش رویم، ظرف مدت کوتاهی به سطح قابل قبولی از امنیت رسیده و در مقابل بسیاری از حملات در مصونیت خواهیم بود.

 پایان خبر / تاریخ ما

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.