سامانه انتقال مداری سال آینده تست عملیاتی می‌شود

وزیر ارتباطات با اشاره به تاکید رییس‌جمهور بر تسریع‌ روند دستیابی به ماهواره در مدار ژئو از تشکیل کمیسیون تخصصی برای پیگیری این دستور و تست سامانه انتقال مداری در سال آینده خبر داد.

به گزارش خبرگزاری تاریخ ما، عیسی زارع پور در برنامه ویژه خبری با اشاره به ضرورت قرار گرفتن ماهواره ایرانی در مدار ژئو که در جلسه امروز شورای عالی فضایی از سوی رئیس‌جمهور تاکید شد، شد، گفت: کار ویژه‌ای که رئیس‌جمهور امروز انجام دادند بازدید ۶ ساعته و بدون تشریفات با حضور سه وزیر از دستاوردهای فضایی بود.

وی با تاکید بر اینکه عزم دولت سیزدهم بر توسعه فناوری فضایی است، ادامه داد: تسریع و کوتاهی مسیر دستیابی به مدار ۳۶۰۰۰ کیلومتری زمین از جمله تکالیفی است که رئیس جمهور در شورای عالی فضای مطرح کرده است.

وزیر ارتباطات با اشاره به اهمیت مدار ژئو که زمین آهنگ است و ماهواره در آن همزمان با زمین حرکت می‌کند گفت: ما طی سال‌های گذشته متأسفانه دو نقطه مداری را از دست داده‌ایم و تنها یک نقطه مداری ۴۳.۵ درجه شرقی باقی مانده است که باید به سرعت از آن بهره‌برداری کرده و مدار را تثبیت کنیم در غیر این صورت فضا را از دست خواهیم داد.

وی با بیان اینکه دستور رئیس جمهور ما را غافلگیر کرد، افزود: برای تحقق دستور رئیس جمهور کمیسیون تخصصی به زودی تشکیل خواهیم داد. ما معتقدیم که با کار شبانه روزی، این هدف میسر خواهد بود. رسیدن به این برنامه به اعتماد مسئولان نیاز دارد که این مهم در این ۱۰ سال در پایین‌ترین سطح بوده است. همچنین اعتباراتی لازم است که تحقق هر دو را رئیس جمهور قول دادند.

زارع پور گفت: راه میانبر ما برای رسیدن به این هدف، استفاده از بلوک‌های انتقال مداری است که بلوک سامان هم اکنون آماده است. امسال تست اولیه صورت می‌گیرد. این بلوک محموله ماهواره را از مدار ۴۰۰ کیلومتری به ۷ هزار کیلومتر می‌برد.

وی افزود: امسال تست زیرمداری این محموله را داریم که مربوط به تست زیرسامانه‌های بلوک انتقال و ماهواره است و سال آینده این سامانه را تست عملیاتی خواهیم کرد.

وزیر ارتباطات گفت: بعد از انتقال محموله از ۴۰۰ کیلومتر به ۷ هزار کیلومتر، انتقال به ۱۰ هزار، ۲۱ هزار و ۳۶ هزار کیلومتر را خواهیم داشت.

زارع پور افزود: امیدواریم با کار شبانه روزی برنامه ۱۰ ساله فضایی را کوتاه کرده و بتوانیم حداقل اولین پرتاب تحقیقاتی را در مدت معین تعیین شده تا افق ۱۴۰۴ داشته باشیم.

وی با اشاره به موفقیت پرتاب ماهواره نور یک گفت: از سال ۹۳ ما یک پرتاب موفق داشتیم. ماهواره نور یک هم اکنون سیگنال عملیاتی می‌فرستاد و قابل استفاده است و این یعنی ما می‌توانیم.

وزیر ارتباطات ادامه داد: عدم موفقیت پرتاب ماهواره‌ها بخشی از مسیر موفقیت است. در دنیا برای اینکه به ۹۰ درصد ضریب اطمینان برسند بیش از ۵۰ پرتاب پیش بینی می‌کنند. این در حالی است که دانشمندان ما الان بعد از ۲ تا ۳ پرتاب به نقطه اطمینان می‌رسند. آن هم در شرایط تحریم که کوچک‌ترین پیچ هم به ما نمی‌دهند. شما مستحضر هستید که صنایع فضایی دارای بالاترین استانداردها است.

وزیر ارتباطات گفت: دستور رئیس جمهور در گام اول تثبیت لایه لئو است. در دنیا نیز منظومه‌های ماهواره‌ای از طریق این مدار ارسال می‌شود. پس از آن با برنامه‌ریزی ان‌شاءالله به مدار ژئو هم می‌رسیم.

وی تاکید کرد: در این ۱۰ سال بخش فضایی مورد بی تاریخ مای قرار گرفته بود و دوستان با ۱۰ درصد ظرفیت در این سال‌ها کار کردند. اگر ما همان مسیر دهه ۸۰ را در حوزه فضایی ادامه می‌دادیم الان در لایه ژئو بودیم.

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.