تعیین هدف رسیدن به مدار ۳۶ هزار کیلومتری فضا تا چهار سال آینده
به گزارش خبرگزاری تاریخ ما، اولین جلسه شورای عالی فضایی در دولت سیزدهم، پس از یک دهه توقف برگزار شد و در این جلسه، سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری به نقش این شورا در سیاستگذاری و ترسیم نقشه راه برای کشور اشاره کرد و گفت: اینکه بعد از نزدیک به ۱۱ سال اولین جلسه شورای عالی فضایی تشکیل میشود، نشاندهنده عزم این دولت برای توسعه صنعت فضایی است.
رئیسی بر ارزان و بومیسازی صنعت فضایی تأکید کرد و گفت: همه بخشهای فعال در این صنعت باید با همپوشانی و همگرایی و استفاده از تجربیات یکدیگر و پرهیز از کارهای موازی دست به دست هم بدهند و خواسته مقام معظم رهبری را برای رسیدن به مدار ۳۶ هزار کیلومتری محقق سازند. البته دستیابی به این هدف یک مسیر حداقل ۱۰ ساله است، اما مطمئن هستیم که به فضل خداوند با روحیه جهادی متخصصین کشور و با حمایتی که دولت سیزدهم خواهد کرد این مسیر کوتاه و کوتاهتر خواهد شد.
رئیس جمهور تاکید کرد: اگر اراده کنیم حتما میتوانیم در همه این حوزهها هم به فناوریهای پیشرفته با مزیت اقتصادی دست پیدا کنیم. ما باید به سرعت و با برنامهریزی دقیق و منسجم، به فناوری تثبیتشده برای مدارهای (LEO) برسیم و در گام بعد باید با برنامهریزی دقیق و کار مجاهدانه، به سرعت به سمت مدار ۳۶ هزار کیلومتری ( GEO) حرکت کنیم.
دستور رییسجمهور برای تسریع در رسیدن به مدار ۳۶ هزار کیلومتری
در این راستا، عیسی زارعپور -وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات- با حضور در تلویزیون، با اشاره به دستور رییسجمهور برای تسریع در رسیدن به مدار ۳۶ هزار کیلومتری، گفت: اهمیت مدار ۳۶ هزار کیلومتری زمینآهنگ بودن آن است و ما باید بتوانیم به سرعت تنها نقطه مداری باقیمانده خود در این ارتفاع را تثبیت کنیم.
وی در پاسخ به دشواری عملی شدن این برنامه در چهار سال، گفت: دستور رییسجمهور برای ما غافلگیرانه بود اما معتقدیم با کار شبانهروزی و مجاهدانه و حمایت دولت میتوانیم به فضل خداوند به موفقیت برسیم. صنعت فضایی کشور دو عنصر نیاز دارد، یکی اعتماد مسؤولین است که در این ۱۰ سال نداشتیم و دیگری اعتبار است که باید در نظر گرفته شود و درباره هر دو اینها رییس جمهور قول دادهاند.
وزیر ارتباطات رسیدن به مدار ۳۶ هزار کیلومتری را از طریق بلوکهای انتقال مداری امکانپذیر دانست و گفت: بلوک انتقال مداری سامان آماده تست است و میتواند ماهوارهها را از ۴۰۰ کیلومتر به ۷ و ۱۰ هزار کیلومتری انتقال دهد.
زارعپور درباره پرتابهای ناموفق گذشته نیز افزود: پرتابهای ناموفق در این حوزه بخشی از مسیر موفقیت است و در دنیا حتی برای رسیدن به ۹۰ درصد ضریب اطمینان بیش از ۵۰ پرتاب پیشبینی میکنند، در صورتی که دانشمندان ما در شرایط تحریم با دو یا سه پرتاب به نقاط قابل اطمینان میرسند. ما امیدواریم در گام نخست مدار ۲۰۰ تا ۲۰۰۰ کیلومتر را تثبیت و استفاده کنیم و با برنامهریزی و کار شبانهروزی مانند دهه ۸۰ بتوانیم به لایه ژئو یا همان ۳۶ هزار کیلومتری برسیم.
پایان خبر / تاریخ ما