سهم کارگاههای طلاسازی کرمانشاه از بازار طلا به صفر رسیده است
محمد سعید جعفری در گفت و گو با خبرگزاری تاریخ ما، با اشاره به وضعیت نامناسبی که کارگاههای طلا و جواهر کرمانشاه دارند، افزود: تعداد کارگاههای طلاسازی کرمانشاه از حدود 18 کارگاه در سالهای گذشته اکنون به سه تا چهار کارگاه رسیده و مابقی همگی تعطیل شده است.
وی ادامه داد: همین سه، چهار کارگاه نیز فقط به صورت سفارشی و حق العمل کار میکنند، یعنی خط تولید آنها تعطیل است و فقط بنا به سفارشی که مشتری داشته باشد به صورت مقطعی تولید انجام میدهند. از همین رو درآمد آنها نیز بسیار پایین است.
رئیس اتحادیه طلا و جواهر کرمانشاه با بیان اینکه کارگاههای کرمانشاه اکنون سهمی از بازار طلا و جواهر کرمانشاه ندارند، اضافه کرد: 90 درصد بازار طلای کرمانشاه در اختیار تهران و اصفهان است و 10 درصد مابقی نیز از یزد، مشهد، تبریز و … تامین میشود.
جعفری از دلایل تعطیلی و رکود کارگاههای طلا و جواهر کرمانشاه هم یاد و خاطرنشان کرد: هزینههای جانبی تولید طلا خصوصا مالیات، حق بیمه نیروهای کارگاه و … مهمترین دلیل رکود کارگاهها است که از پس پرداخت آن برنمیآیند.
وی عنوان کرد: به علاوه عمده مردم چون با هدف سرمایهگذاری و حفظ ارزش پول خود طلا میخرند، بیشتر به سمت طلای آب شده، طلاهای دست دوم و یا سکه تمایل دارند که این امر تقاضا را برای طلای نو کاهش داده است.
رئیس اتحادیه طلا و جواهر کرمانشاه از پتانسیل زیاد این کارگاهها برای تولید طلا و ایجاد شغل یاد کرد و ادامه داد: اگر فکری به حال مالیات بر ارزش افزوده طلا بشود، کارگاهها نیز جان خواهند گرفت.
به گفته جعفری، پرداخت تسهیلات کم بهره نیز میتواند کمک اولیه برای استارت دوباره کار این کارگاهها باشد.
وی یادآور شد: البته نباید فراموش کنیم وضعیت تمامی کارگاههای طلاسازی کشور نامناسب است و تعداد زیادی از کارگاهها در سراسر ایران تعطیل شده اند.
پایان خبر / تاریخ ما