ارزانترین منبع انرژی تا سال ۲۰۵۰ کدام است؟
به نقل از ارث، امروزه ۸۰ درصد انرژی مورد نیاز برای صنعت، گرمایش ساختمانها و حملونقل با سوزاندن سوختهای فسیلی و تنها ۲۰ درصد از طریق برق تامین میشود.
گونار لودرر، سرپرست تیم تحقیق و محقق موسسه تحقیقات تاثیرات آبوهوایی پوتسدام (PIK) در آلمان گفت: «نتایج تحقیق ما نشان میدهد که این رابطه میتواند تا سال ۲۰۵۰ تقریبا معکوس شود و برق با کربنزدایی آسان به پایه اصلی تامین انرژی جهانی تبدیل شود.»
در حالی که مدت زمانی طولانی، سوختهای فسیلی منابع انرژی بسیار ارزانتر و قابل دسترستر از برق بودند اما قیمت برق خورشیدی در دهه گذشته ۸۰ درصد کاهش یافت و این توسعه پتانسیل ایجاد انقلاب اساسی در سیستمهای انرژی را دارد.
شبیهسازیهای رایانهای نشان میدهد که همراه با قیمتگذاری جهانی کربن، الکتریسیته سبز میتواند تا سال ۲۰۵۰ به ارزانترین شکل انرژی تبدیل شود و تا سه چهارم کل تقاضا را تامین کند. دلیل این کاهش قابلتوجه قیمتها در پیشرفت فناوری پیشگامانه تولید انرژی خورشیدی و بادی همچنین این واقعیت است که میتوان تقاضای انرژی فزایندهای از جمله خودروها، سیستمهای گرمایشی یا تولید فولاد را برقرسانی کرد.
سیلویا ماددو از محققان این متحقیق گفت: بیش از نیمی از تقاضای انرژی صنعت تا سال ۲۰۵۰ میتواند به برق دسترسی داشته باشد.
دانشمندان افزودند: این افزایش استفاده از الکتریسیته بهعنوان منبع انرژی برای کاهش تغییرات آبوهوا و حفظ مقادیر دمای پایدار بسیار مهم خواهد بود اما محدودکردن استفاده از سوختهای فسیلی برای دستیابی به این اهداف نیز قابلتوجه است.
به منظور دستیابی به اهداف اقلیمی توافق پاریس، هماهنگی سیاسی قاطع و جهانی در قیمتگذاری کربن، حذف عوارض برق، گسترش زیرساختهای شبکه و طراحی مجدد بازارهای برق نیاز فوری است.
لودرر نتیجه گرفت: «اگر این عناصر کنار هم قرار گیرند، چشمانداز آینده انرژی سبز مبتنی بر انرژیهای تجدیدپذیر واقعا موثر خواهد بود.»
یافتههای این بررسی در نشریه Nature Energy ارائه شده است.
پایان خبر / تاریخ ما