زنگنه: وزیر آموزش و پرورش باید اقتصاد آموزش و پرورش را بشناسد

به گزارش خبرگزاری تاریخ ما، محسن زنگنه در جلسه علنی امروز (یکشنبه) مجلس شورای اسلامی در موافقت با وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش دولت سیزدهم ضمن تبریک هفته بسیج به همه مردم ایران و همه آزادی خواهان بیان کرد: الحمدلله آقای نوری از جنس آموزش و پرورش هستند و سال های متمادی را از مدارس ابتدایی و… تا تربیت معلم و دانشسراها و حدود ۶ سال در خود وزارت آموزش و پرورش خدمت کردند که نکته قوت است. آما آنچه که بنده را به عنوان موافق ایشان مجاب کرد مساله اقتصاد آموزش و پرورش است.

وی با اشاره به اینکه آنچه که امروز مشکل ما در نظام آموزش و پرورش است، اقتصاد ما در تعلیم و تربیت است، اظهار کرد: امروز با مدل های مرسوم ۴۰ سال گذشته نمی توان آموزش و پرورش را اداره کرد. وضعیت اقتصادی کشور و منابع پایدار بودجه نشان می دهد که ما نمی توانیم برای ساماندهی آموزش و پرورش و اقتصاد تعلیم و تربیت به بودجه های دولتی اکتفا کنیم. با توجه به گستردگی ساختار انسانی آموزش و پرورش، حجم معلمین، فرهنگیان و کارمندان این وزارتخانه، طرح های معیشتی از جمله رتبه بندی و… نیز در میان مدت و درازمدت نمی تواند نیازهای بخش تعلیم و تربیت را پاسخگو باشد.

نماینده مردم تربت حیدریه در مجلس افزود: ارتقای کمی و کیفی ساختمان های آموزشی، ساخت فضاهای فرهنگی و تربیتی، ارتقای ابزار آموزشی به خصوص تقویت زیرساخت های آموزش اکترونیک، افزایش حقوق و مزایای فرهنگیان، گسترش خدمات دوران بازنشستگی و تامین نیروی انسانی جوان و متخصص، جزئی از اقتصاد و آموزش و پرورش است که برای انجام آن راهی جز اقتصاد مردمی ندارم.

زنگنه با تاکید بر اینکه ما راهی جز تقویت صندوق های سرمایه گذاری از جمله صندوق ذخیره فرهنگیان نداریم، گفت: امروز کسی را در مسند آموزش و پرورش می خواهیم که اقتصاد آموزش و پرورش را بشناسد، کسی که با عدد و رقم و با تامین منابع مالی آشنا باشد. کسی که با نظام های برنامه و بودجه آشنا باشد.

وی یادآور شد: برخی می گویند که صندوق ذخیره فرهنگیان مشکل دارد، ما خوشحالیم که رئیس جمهور کسی را معرفی کرده که عضو هیات امنای این صندوق بوده و صندوق را از نزدیک لمس کرده است و حداقل قدم اول را برای اصلاح صندوق برداشته و قدم دوم ارائه راهبرد است.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با بیان اینکه مشکل ما در اقتصاد آموزش و پرورش بعضا عدم  آشنایی مدیران میانی، استانی و حتی مدیران مدارس با اقتصاد تعلیم و تربیت است، بیان کرد: می فرمایند ایشان چندین سال از آموزش و پرورش دور بودند که این به عنوان  یک حسن است، اما ایشان در مراکزی که مبتنی و متمرکز بر حوزه اقتصادی بوده، حضور داشته اند. از جمله به عنوان مشاور اقتصادی بنیاد شهید که یکی از مراکز و هلدینگ های بزرگ اقتصادی کشور امروز ذیل این سازمان شکل گرفته است. یا محل خدمت اخیر ایشان در قرارگاه خاتم بوده است، دوستانی که قرارگاه خاتم را می شناسند می دانند که نفس کشیدن در این نهاد و مرتبط بودن در آن عملا ویژگی های مالی، اقتصادی و توانمندی های اقتصادی افراد را رشد می دهد.

زنگنه با اشاره به برنامه های وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش گفت: در برنامه های ایشان هم دیده ام که تمرکزشان بر مباحث اقتصادی و اقتصاد مردمی است. امروز اساسنامه صندوق ذخیره فرهنیگان ما باید تغییر کند چرا که این صندوق با هلدینگ های اقتصادی و صندوق های بازنشستگی متفاوت است. به طور مثال معلمی داریم که در طول ۳۰ سال خدمت هر سال مبلغی را به صندوق داده و بازنشسته شده و از دنیا رفته، حتی ورثه او هم میوه این صندوق را نچیده اند. صندوق فرهنگیان آمده است که به فرهنگی زنده دارای پست معلمی یا سازمانی خدمت کند، اما متاسفانه این صندوق از مسیر خود خارج شده است.

وی در پایان گفت: ضمن احترام به دو وزیری که قبل از این معرفی شده بودند و از خوبان و نیکان بودند، اما فکر می کنم آقای نوری با سوابقی که در حوزه آموزشی و پرورشی و هم اقتصاد و مالی دارند، ان شاءالله بتوانند آموزش و پرورش را در این مسیر کنند. آنچه در برابر ما قرار دارد رزومه افراد است، امروز نباید از بایدها صحبت کنیم، بلکه از سابقه ای که گذشته و راهبردی که برای مسیر آینده ارائه می شود باید صحبت کرد.

پایان خبر / تاریخ ما

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.