نقش روسیه در حل و فصل اختلافات آذربایجان و ارمنستان

محسن پاک آیین در گفت وگو با خبرگزاری تاریخ ما، با اشاره به مذاکرات رهبران آذربایجان و ارمنستان با رئیس جمهور پوتین بر سر مشکلات و مسائل مرزی اظهار کرد: آقای پوتین در دیدار با رهبران دو کشور ارمنستان و آذربایجان توصیه کرده است که اختلافات مرزی را از طریق جنگ و درگیری دنبال نکنند و آذربایجان و ارمنستان هم این را پذیرفتند و اینکه به این شکل عمل کنند تا آرامش، امنیت و ثبات در منطقه ایجاد شود. 
وی ادامه داد: البته به طور مبهم برای رفع انسداد مسیرهای حمل و نقل هم رهبران این دو کشور موافقت کردند اما اینکه مذاکره بر سر این مساله به چه نتیجه ای برسد باید صبر کرد.
این دیپلمات سابق کشورمان در آذربایجان افزود: وضعیت اختلافات مرزی بین کشورها یک شبه یا در مدت کوتاه حل نمی شود چون مرتبط با تمامیت ارضی کشورهاست و کشورها روی این مساله سخت گیر هستند، نباید انتظار داشت مذاکرات درباره مرزها به ویژه میان آذربایجان و ارمنستان با توجه به نوع اختلافات به سرعت حل و فصل شود اما این مذاکرات می تواند در عین حال که طولانی می شود به جنگ و درگیری منجر نشود.
پاک آیین درباره نقش و تاثیر ورود روسیه به این بحث اظهار کرد: آقای پوتین بیش از یک سال است که به این بحث وارد شده است اما نقش میانجیگر دارد و می تواند صرفا به دو کشور توصیه کند. تصمیم نهایی با رهبران دو کشور آذربایجان و ارمنستان است. 

وی خاطرنشان کرد: نفس مذاکره دو کشور مثبت است و نشان می دهد سعی دارند به روش مسالمت امیر مسائل شان را حل کنند اما اینکه در چه زمانی و با چه سرعتی مسائل حل و فصل شود و نتیجه نهایی دست یابند، باید صبر کرد.
پایان خبر / تاریخ ما

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.