پیشبینی افزایش ۳۵۰۰ هکتاری باغات اصلاح و جایگزین شده استان همدان
حجت الله شهبازی در گفتوگو با خبرگزاری تاریخ ما با اشاره به وجود ۵۵۱ هکتار باغات اصلاح و جایگزین شده در سال ۸۳ و سه هزار و ۳۰۱ هکتار در سال ۹۹ در سطح استان، اظهار کرد: پیشبینی میشود روند باغات اصلاح و جایگزین شده در سال جاری به سه هزار و ۵۰۰هکتار افزایش یابد.
وی با اشاره به اینکه روند رشد سطح باغات استان همدان از سال ۸۴ به مرور به دلیل محدودیت منابع آبی و خاکی آهستهتر شده، خاطر نشان کرد: به ناچار به دلیل همین مشکل تولیدات را باید در قالب افزایش عملکرد در سطح باغات داشته باشیم تا محدودیت منابع آبی و خاکی موجود جبران شود.
شهبازی یاد آور شد: به همین منظور یکی از جمله راهکارها برای افزایش عملکرد در سطح باغات روند اصلاح و جایگزین بوده که سالیانه در باغات استان انجام میگیرد.
وی گفت: در همین رابطه باغات درجه دو را با عملیات اصلاحی قابل تبدیل به درجه یک اصلاح میکنیم ضمن اینکه برای تبدیل باغات درجه سه به دو باغات درجه سه را حذف و باغات جدید جایگزین میکنیم.
شهبازی در ادامه تصریح کرد: باغبانی استان همدان از نظر مساحت رتبه چهارم کشور را داشته و با ۲.۶ دهم درصد باغات که در استان همدان قرار دارد از نظر تولید رتبه یازدهم را با ۲.۹ درصد تولیدات محصولات باغبانی در کشور داراست.
وی با اشاره به رتبه اول استان همدان در تولید محصولاتی مانند گردو، رازیانه و گشنیز، رتبه دوم در انگور و کشمش،رتبه پنجم در گیاهان دارویی،رتبه ششم در تولید بادام و انواع آلو، رتبه نهم در هلو و شلیل و سیب افزود: میزان تولیدات استان همدان از سال ۱۳۸۳ غیر از برخی از سالهایی که با خسارت سرمازدگی مواجه شدهایم دارای یک روند صعودی بوده است.
شهبازی میزان تولیدات باغی سطح استان همدان در سال گذشته را ۷۷۶ هزار تن برشمرد و گفت: در سال جاری تولیدات باغی استان بیش از ۸۱۸هزار و ۵۰۰ تن بوده است.
وی با اشاره به اینکه ملایر در سطح استان همدان، ۲۹درصد باغات را به خود اختصاص داده افزود: استان همدان دارای ۷۹ هزار و ۱۶۱ هکتار باغات بوده که از این میزان باغات ۲۲هزار و ۹۳۴هکتار در شهرستان ملایر با ۲۹درصد رتبه اول ،نهاوند با ۱۴هزار و۳۳۷هکتار با ۱۸.۱ درصد از سهم باغات کل استان رتبه دوم و شهرستان همدان با ۹هزار و ۹۱۳هکتار با ۱۲.۵ درصد از سهم کل باغات استان رتبه سوم را در استان دارند.
مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی استان همدان در رابطه با رتبه بندی شهرستان ها در تولیدات باغی هم گفت:ملایر با ۳۶.۶ درصد ،نهاوند با ۲۰.۸ درصد و شهرستان همدان با ۱۱.۱ درصد به عنوان سه شهرستانی است که در استان همدان بیشترین سهم و مساحت را از تولیدات محصولات باغی و مساحت باغات به خود اختصاص داده اند .
شهبازی با بیان اینکه۶۷ درصد از تولیدات باغی استان به ملایر ،نهاوند و شهرستان همدان اختصاص دارد تصریح کرد:سطح زیر کشت باغات استان همدان از سال ۸۳ از ۵۱ هزار هکتار به ۷۹ هزار هکتار رسیده است.
وی همچنین با اشاره به سرشاخه کاری درختان گردو به عنوان یکی از طرحهای ویژه جهاد کشاورزی استان همدان گفت: سرشاخه کاری درختان گردو تا سال ۸۸ در استان همدان انجام نمیگرفت اما از سال ۸۸ با ۳۰۰ پیوند طرح فوق در استان آغاز و سال ۸۹ با ۱۲۰۰ پیوند و سال ۹۰ با ۲۳۰۰پیوند ادامه یافت .
وی با بیان اینکه از سال ۹۰ این طرح در استان متوقف و مجدد در سال ۹۵ سرشاخه کاری درختان گردو با کمتر از ۵۰۰پیوند آغاز شد، ادامه داد: در سال ۹۶ تعداد هشت هزار، سال ۹۷ تعداد ۲۷ هزار، سال ۹۸ با تعداد ۱۳۱ هزار پیوندک ،سال ۹۹ با ۱۲۵ هزار پیوندک و در سال ۱۴۰۰ این طرح با ۷۲ هزار پیوندک انجام شده است.
شهبازی با بیان اینکه انجام سرشاخه کاری درختان گردو در سطح باغات استان همدان دارای یک شاخص مهم بود، خاطر نشان کرد: تمامی پیوندکهای تهیه شده امسال استان، پیوندکهای داخلی بود و بدون نیاز به خارج از کشور وارد شده بود و از طرفی با مشارکت جدی باغداران در رابطه با پیوند زنی اقدام شد به نحوی که بخشی از حمایتهای دولت برای هزینههای پیوند زنی را از خود باغداران گرفتیم و با این اقدام سعی بر آن داریم که در یک یا دو سال آینده باغداران به صورت مستقل و بدون حمایت دولت کار سرشاخه کاری را انجام دهند و دولت حمایت را در سایر مسیر برنامههای دیگر انجام دهد و سرشاخه کاری یکی از فعالیتهای باغبانی بدون حمایت دولت باشد.
پایان خبر / تاریخ ما