در سال انتخابات بورس رشد میکند یا افت؟
در سالهای قبلی برگزاری انتخابات ریاستجمهوری، بورس رفتار مشخصی در واکنش به غلبه جو سیاسی نشان نداده است. همین موضوع باعث شده که مدل مشخصی وجود نداشته باشد و پیشبینی اتفاقات احتمالی بازار سرمایه در سال آینده را سخت شود.
به گزارش سرویس اخبار تاریخ ما، با توجه یه عملکرد بازار سرمایه در سالهای برگزاری انتخابات ریاستجمهوری به نظر میرسد این بازار در سالهای انتخاباتی که فضای سیاسی غالب میشود مستقل عمل میکند.
در واقع در چهار انتخابات قبلی هر سال یک رفتار متفاوت داشته، تنها نکته این است که در سه سال نوسان افزایشی و در یک سال نوسان کاهشی داشته است.
سال ۱۳۸۴
در سال ۸۴ دولت بهار به ریاست احمدینژاد انتخاب شد. در ابتدای سال شاخص کل روی سطح ۱۲ هزار و ۱۱۳ واحدی قرار داشت اما تا پایان سال حدود دو هزار و ۶۰۰ واحد افت کرد.
در واقع بازار سرمایه با افت ۲۱ درصدی تا سطح ۹ هزار و ۴۹۵ واحدی پایین آمد. بسیاری از کارشناسان این سال را به سال ترکیدن حباب بورس تعبیر کردهاند و از آن به عنوان افت شدید نام بردهاند.
سال ۱۳۸۸
در این دوره دوباره محمود احمدینژاد دولت را به دست گرفت و بورس رشد ۵۷ درصدی را به ثبت رساند.
در ابتدای سال ۸۸ شاخص بورس روی سطح هفت هزار و ۹۶۵ واحدی را قرار داشت اما تا پایان سال با رشد چهار هزار و ۵۷۱ واحدی روی سطح ۱۲ هزار و ۵۳۶ واحدی ایستاد که در واقع همان سطح ابتدای سال ۸۴ است.
سال ۱۳۹۲
در این سال حسن روحانی اولین دوره ریاستجمهوری خود را آغاز کرد.
در ابتدای سال ۹۲ و پیش از آغاز انتخابات شاخص بورس سطح ۳۸ هزار و ۶۰۲ واحدی را داشت که نشان میدهد نسبت به انتخابات قبلی (سال ۸۸) رشد بسیاری کرده است.
اما در طول سال با سرعت بیشتری بالا رفت و ۱۰۴ درصد رشد کرد. شاخص در پایان اسفند سال ۹۲ با رشد بیش از ۴۰ هزار واحدی به سطح ۷۹ هزار واحدی رسید.
سال ۱۳۹۶
در سال ۹۶ برای دوره دوم نیز حسن روحانی انتخاب شد. سرمایهگذاران بورسی در این سال شاهد ۳۱ درصد بازدهی در این بازار بودند.
شاخص کل در در ابتدای سال روی سطح ۷۷ هزار و ۴۸۵ قرار داشت اما تا پایان سال ۱۸ هزار و ۸۰۴ واحد رشد کرد و در نهایت سطح ۹۶ هزار و ۲۸۹ واحدی را به ثبت رساند.
سال ۱۴۰۰
شاخص کل بورس از انتخابات سال ۸۴ تا سال ۸۸ معادل ۳۴ درصد افت کرد اما از سال ۸۸ تا سال ۹۲ معادل ۳۸۴ درصد رشد را به ثبت رساند که وضعیت بورس را در دولت احمدینژاد نشان میدهد. اما این شاخص از انتخابات سال ۹۲ تا سال ۹۶ معدل ۱۰۰ درصد و از انتخابات قبلی تا به حالا بیش از ۱۵۰۰ درصد رشد کرده است که عمکرد بازار را در دولت حسن روحانی نشان میدهد.
در حال حاضر شاخص کل بازار سرمایه روی سطح یک میلیون و ۲۳۸ هزار واحدی قرار دارد، از آنجایی که بررسی عملکرد این بازار در سالهای انتخاباتی قبلی از رفتار مشخصی در این بازار حکایت نمیکند به نظر میرسد که احتمالا بورس در سال آینده به راحتی قابل پیشبینی نباشد.
برای اطلاع از رفتار بازار طلا در سالهای انتخابات ریاست جمهوری گزارش «در سال انتخابات طلا ارزان میشود یا گران؟» را بخوانید.