کانکس‌های بحران به مدارس تهران رفت

به گزارش «ایسنا» رضا کرمی محمدی با بیان اینکه نصب کانکس تجهیزات امدادی در گام دوم طرح مدرسه آماده در حال انجام است، گفت: بر این اساس تا کنون ۱۵ مجموعه تجهیزات در قالب کانکس امداد و نجات آماده و در اختیار مدارس قرار گرفته و تا پایان امسال این تعداد به ۵۰ دستگاه اهدایی افزایش خواهد یافت.

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران با بیان اینکه اولویت با مدارس پر جمعیت است، گفت: سعی داریم در فاز اول اجرای این طرح در هر منطقه حداقل دو مدرسه مجهز به کانکس تجهیزات امداد و نجات شوند.

کرمی محمدی درخصوص شرایط انتخاب مدرسه برای نصب کانکس تجهیزات امداد و نجات نیز گفت: در فاز اول اجرای طرح، مدارسی انتخاب می‌شوند که در اجرای طرح مدرسه آماده همکاری خوب داشته‌اند، سند خطرپذیری مدرسه در وضعیت زرد یعنی خطرپذیری متوسط باشد، سازه مدرسه نسبت به سایر مدارس منطقه از استحکام بالاتری برخوردار باشد، حیاط مدرسه بزرگ باشد، مکان مناسب برای نصب کانکس داشته باشد و در صورت امکان مدارس دیگری نیز در نزدیکی این مدرسه باشند تا در مواقع ضروری یا آموزشی، دانش آموزان بیشتری از آن بهره‌مند شوند.

وی درخصوص ضرورت این طرح افزود: مدارس و به خصوص مدرسه آماده باید در مواقع اضطراری بدون نیاز به نیروهای امدادی، قادر به کنترل بحران باشد. برای این منظور علاوه بر داشتن آگاهی و مهارت، لازم است ابزار و تجهیزات مورد نیاز را در دسترس داشته باشد. ضمن اینکه مدارس به‌عنوان یکی از اماکنی که در بحران‌ها می‌توانند به کمک محله و محیط اطراف خود بیایند می‌توانند از این ظرفیت‌ها در سطح محله نیز استفاده کنند.

کرمی محمدی تصریح کرد: این تجهیزات شامل تجهیزات امداد و نجات، ابزارهای دستی، تجهیزات ارتباطی و پشتیبانی، تجهیزات و اقلام دارویی، کیف کمک‌های اولیه، مواد خوراکی و… است که در قالب یک کانکس به مدارس اهدا می‌شود. از آنجایی که هدف از اهدای کانکس به مدارس ارتقای ایمنی و پیشگیری از خطر به هنگام وقوع زلزله است، لذا باید توجه داشت که این ابزار به‌عنوان یکی از اجزای غیرسازه‌ای مدرسه، نباید موجب مخاطرات جدیدی برای دانش آموزان باشد بنابراین در جانمایی و استقرار صحیح آن باید دقت شود.

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران ادامه داد: این کانکس با امضای تفاهم‌نامه از سوی دبیر ستاد مدیریت بحران هر منطقه به مدیر مدرسه تحویل می‌شود و کانکس تجهیزات امداد و نجات مدرسه، حداقل امکانات لازم برای انجام واکنش اضطراری را در اختیار مدیر و گروه مدیریت بحران مدرسه قرار می‌دهد و اعضای گروه مدیریت بحران مدرسه می‌توانند از تجهیزات این کانکس در شرایط اضطراری یا در تمرین و مانورها با تشخیص مدیر مدرسه استفاده کنند.

وی گفت: ایجاد و ارتقای آمادگی در جامعه برای رویارویی با حوادث و سوانح باعث می‌شود علاوه برکاهش خسارات جانی و مالی در هنگام وقوع حادثه، شرایط بازگشت هرچه سریع‌تر به حالت عادی نیز فراهم شود. یکی از راه‌های آمادگی در برابر حوادث، مجهز بودن شهروندان به اقلام مورد نیاز در ساعات اولیه پس از وقوع حادثه است. بر اساس شدت و وسعت حادثه، تا رسیدن نیروهای امدادی می‌توان از این تجهیزات برای حفظ حیات و سلامتی حادثه دیدگان استفاده کرد.

کرمی محمدی در مورد اجرای طرح ملی مدرسه آماده و احتمال تجهیز مدارس سراسر کشور به این امکانات نیز گفت: طرح ملی مدرسه آماده از سوی سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران تدوین شده و در انتظار تایید از سوی سازمان مدیریت بحران کشور است. شرایط ایده‌آل این است که تمام مدارس کشور به این امکانات دسترسی داشته باشند، اما تصمیم‌گیری در این مورد برعهده نهادهای کشوری است.

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.