قیمت مرغ در شب یلدا نوسانی ندارد

مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی گفت: با توجه به توصیه‌ها مبنی بر اجتناب از دورهمی، بازار مرغ شب یلدا التهابی نخواهد داشت.

به گزارش سرویس اخبار تاریخ ما، محمدعلی کمالی سروستانی مدیر عامل اتحادیه مرغداران گوشتی از ثبات قیمت و آرامش حاکم بر بازار مرغ خبر داد و گفت: امروز متوسط نرخ هر کیلو مرغ زنده درب مرغداری ۱۶ هزار و ۵۰۰ تومان و مرغ گرم در خرده‌فروشی‌ها ۲۲ هزار و ۹۳۵ تومان است.

وی با اشاره به اینکه قیمت جوجه یکروزه نسبت به روزهای اخیر نوسان جزئی داشته است، افزود: نرخ کنونی هر قطعه جوجه یکروزه ۳ هزار و ۴۰۰ تا ۳ هزار و ۶۵۰ تومان است.

کمالی سروستانی درباره آخرین جزئیات توزیع نهاده با نرخ مصوب بیان کرد: طی سه هفته اخیر، ۳ نوبت نهاده در سامانه بازارگاه اعلام شد که تعدادی از مرغداران که جوجه‌ریزی کرده بودند، توانستند نهاده دریافت کنند و تعدادی هم‌کماکان به دلیل مشکلات سامانه، تاخیر در ارسال نهاده داشتند که همین ‌امر ‌موجب شده تاکنون نهاده‌ای از این محل دریافت نکنند، اما در مجموع توزیع از طریق سامانه بازاگاه منجر به آرامش بازار شده است.

این مقام مسئول قیمت مرغ در شب یلدا را پیش‌بینی کرد و گفت: با توجه به توصیه پزشکان و مسئولان وزارت بهداشت مبنی اجتناب از دورهمی و مهمانی‌ها بعید است که بازار ملتهب شود.

مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی با اشاره به اینکه استمرار توزیع در نهاده، ثبات قیمت مرغ را به همراه خواهد داشت، بیان کرد: گرچه درصدی از توزیع نهاده با نرخ مصوب نمی‌توان اعلام کرد، اما مسئولان وزارت جهاد اذعان می‌کنند که ۱۰۰ درصد نهاده مرغدارانی را که جوجه‌ریزی کردند، تامین می‌کنند. تاخیر در ارسال نهاده ناشی از مشکلاتی همچون سامانه قرنطینه است‌.

کمالی سروستانی ادامه داد: در سامانه بازارگاه تنها حواله و سهمیه دریافت نهاده داده می‌شود، از این@رو ممکن است توزیع نهاده زمان‌بر باشد.

مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی درباره تاثیر عرضه مرغ گرم و منجمد در بازار گفت: با توجه به آنکه میزان عرضه مرغ گرم و منجمد دولتی کم نبوده، در کاهش قیمت مرغ در بازار آزاد تاثیرگذار بوده است.

وی ادامه داد: پشتیبانی امور دام از مرغدارانی‌که نهاده با نرخ مصوب دریافت کرده‌اند، مرغ خریداری می‌کند. اما مرغداران معتقدند که مرغ‌هایی که در شرایط فعلی روانه بازار می‌شود ۶۰ تا ۷۰ درصد نهاده‌هایشان از بازار آزاد به دلیل عدم‌تامین نهاده از سوی دولت تامین شده است.

به گفته کمالی سروستانی، افزایش نرخ مصوب ذرت و کنجاله سویا در آبان و عدم تغییر در قیمت مرغ از مهر به بعد موجب اعتراض شدید مرغداران شده است که با ادامه این روند ممکن است میزان جوجه‌ریزی کاهش یابد.

مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی درباره آینده جوجه‌ریزی گفت: میزان توزیع نهاده با نرخ مصوب تنها جوابگوی ۴۰ روز نیاز مرغدار است که علاوه بر این موضوع تولید کنندگان بر کاهش کیفیت نهاده و گرانی ریزمغذی، واکسن و مکمل و… بحث دارند که در نهایت موجب شده میزان گوشتی که از ۱۰۰ تا ۱۱۰ میلیون قطعه مرغ به دست می‌آید، کافی نباشد.

وی قیمت واقعی هر کیلو مرغ زنده را ۱۶ هزار و ۷۰۰ تا ۱۶ هزار و ۸۰۰ و مرغ گرم را ۲۳ تا ۲۴ هزار تومان اعلام کرد و گفت: با توجه به زیان‌های اخیر مرغداران، اگر دولت بر قیمت‌های فعلی پافشاری کند، آینده صنعت مرغداری در معرض خطر قرار می‌گیرد.

مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی درباره اینکه انحصاری در واردات نهاده‌های دامی هست یا خیر؟، بیان کرد: با وجود آنکه ۱۰ واردکننده در ارتباط با نهاده‌های دامی، ۸۰ درصد واردات را انجام‌ می‌دهند، از این‌رو به نحوی می‌توان گفت که انحصار در واردات وجود دارد.

این مقام مسئول ادامه داد: با آزادسازی نرخ ارز و حذف ارز ترجیحی از واردات نهاده دامی، دولت باید از ۲ جانب حمایت‌های لازم را داشته باشد به طوریکه با حمایت از تولیدکننده اجازه ندهد قیمت بالا رود چرا که در شرایط فعلی مرغداران برای تامین نهاده مشکلات زیادی دارند که این امر تولید را به شدت آسیب پذیر کرده است.

وی قیمت کنونی هر کیلو کنجاله سویا در بازار آزاد را ۱۵ هزار تومان و ذرت را۳ هزار و ۵۰۰ تا ۵ هزار تومان اعلام کرد.

این مقام مسئول با بیان اینکه مرغداران نقشی در تعیین قیمت مرغ ندارند، گفت: هم اکنون ۲۳ هزار مرغدار مشغول تولید مرغ هستند که به هیچ عنوان انحصار قیمت را در اختیار ندارند و کشتارکننده‌های مرغ در بازار نقش اساسی دارند.

مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی افزود: اگر روال توزیع نهاده دامی و مرغ منجمد و گرم با نرخ مصوب ادامه یابد، روند نزولی قیمت مرغ در بازار ادامه‌دار خواهد شد.

وی در پایان با اشاره به اینکه آینده بازار مرغ به نهاده‌های دامی بستگی دارد، تصریح کرد: با تامین ذرت و کنجاله مورد نیاز با نرخ مصوب، تولیدکنندگان مرغ تولیدی خود را با نرخ مصوب در بازار عرضه می‌کنند.

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.