خرید حمایتی 72 تن زعفران در سال 98

مدیرعامل سازمان تعاون روستایی گفت: زعفران خریداری شده توسط کارگروه خرید زعفران با حدود ۷۲ تن، بالاترین مداخله هدفمند در بازار زعفران طی ۵۰ سال اخیر بوده است.

به گزارش سرویس اخبار تاریخ ما، حسین شیرزاد، رییس هیات‌مدیره و مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران در گردهمایی ناظرین طرح خرید حمایتی زعفران سال 1398 آخرین گزارش استخراج شده از سامانه آماری سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران را تشریح نمود.

شیرزاد گفت : سامانه آماری موسوم به ساتراب زعفران حمایتی سال 98 حاوی نشان‌گرهای خاصی است که در تحلیل نهایی بسیار اثرگذار خواهد بود به‌ویژه “در خصوص تناژ خریداری شده زعفران حمایتی باید عنوان نمود که استان خراسان رضوی با 68844 کیلوگرم بیشترین میزان خرید، استان خراسان جنوبی با خریدی معادل 2512 کیلوگرم رتبه دوم و استان خراسان شمالی با 761 کیلوگرم کمترین میزان خرید را داشته است. در مجموع کل زعفران خریداری شده توسط کارگروه خرید زعفران بالاترین مداخله هدفمند در بازار زعفران طی 50 سال اخیر بوده است”.

شیرزاد گفت : از منظر ارزش ریالی خریداری شده استان خراسان رضوی 6,424,320 میلیون ریال، خراسان جنوبی 228800 میلیون ریال و خراسان شمالی 73،843 میلیون ریال می‌باشد که در مجموع کل ارزش ریالی زعفران خریداری شده 6,726,965 میلیون ریال می‌باشد.

وی اظهار داشت: از این میزان تاکنون مبلغ 2،403،153 میلیون ریال معادل با 36 درصد کل ارزش خریداری شده به زعفران‌کاران پرداخت شده است که در حال رایزنی با بانک‌های عامل جهت اخذ مابفی بها خریداری شده می‌باشیم.

شیرزاد گفت: به خاطر داشته باشیم که سازمان تعاون روستایی به عنوان مجری نظارت عالی بر طرح خرید، مباشرت، انبارش و تدوین آیین‌نامه‌ها و دستورالعمل‌ها و امنیت خرید بوده که این مهم را به نحو احسن انجام داده است.

وی تاکید کرد: مسئول تامین مالی طرح خرید حمایتی زعفران سازمان برنامه و بودجه و بانک‌های عامل با نظارت بانک مرکزی بوده اند و در تلاش هستیم تا منابع مالی را از طریق پیگیری و رایزنی با بانکهای عامل تا پرداخت بهای کامل ثمن زعفران تحویل داده شده و پرداخت پول به زارعین زعفران‌کار هستیم.

مدیرعامل تعاون روستایی افزود: خاطر نشان میسازد تاریخ پیک خرید روزانه زعفران در استان خراسان رضوی روز 25 آذرماه سال 98 با 23 قبض خریداری شده وبه مقدار 108 کیلوگرم، در استان خراسان جنوبی روز 30 آبان ماه سال 98 با 5 قبض خریداری شده و مقدار 24 کیلوگرم و استان خراسان شمالی روز 10 ابان ماه سال 98 با 5 قبض خریداری شده و مقدار 24 کیلوگرم است. طرفه اینکه تعداد کل قبض باسکول خریداری شده در استان خراسان رضوی 20,697 قبض باسکول، در استان خراسان جنوبی قبض باسکول 699 و استان خراسان شمالی 259 قبض باسکول و در مجموع تعداد 21,655 قبض باسکول در سامانه ساتراپ ثبت گردیده است.

وی افزود: تعداد مراکز خرید دایر شده جهت خرید زعفران در استان خراسان رضوی 18 مرکز، در استان خراسان جنوبی 3 و در خراسان شمالی 1 و در مجموع تعداد 22 مرکز خرید در امر خرید مشارکت داشته‌اند .که این تفاوت بارها از سوی ناظرین سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران مورد انتقاد قرار گرفته است و تصمیم کارگروه‌های های استانی در امر خرید و انتخاب مباشر در این پارامتر تاثیرگذار بوده است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت : در نهایت مطابق با دستورالعمل ابلاغی وزیر وقت، سامانه ساتراپ در پایان روز 30 آبان سال 98 جهت جمع‌بندی نهایی صورت وضعیت خرید از دسترس خارج گردید.

وی گفت: با دستور سرپرست محترم وزارت جهاد کشاورزی مجددا سامانه ازتاریخ 14 بهمن ماه سال 98 تا تاریخ 19 بهمن ماه سال 98 جهت ثبت مابقی قبوض باسکول خریداری شده از زعفران‌کاران در دسترس مراکز خرید قرار گرفت.

شیرزاد گفت: شایان ذکر است جهت شفاف‌سازی و بررسی آنلاین مدارک و مستندات خرید زعفران سروری مجزا تحت عنوان “آرشیو سرو” توسط واحد فناوری اطلاعات سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران راه‌اندازی گردید و کلیه مدارک و مستندات مورد نیاز نهادهای نظارتی پس از اسکن در سرور مذکور ثبث و نگهداری می‌گردد.

وی افزود: وب سرویس‌های کد ملی و شماره حساب به سامانه ساتراپ توسط واحد فناوی اطلاعات کد ملی کلیه کشاورزان صحت سنجی شده و سپس جهت اطمینان از شماره حساب اعلامی کشاورز توسط وب سرویس کنترل حساب بانک کشاورزی تایید می‌گردد.

شیرزاد در پایان افزود که طرح خرید حمایتی زعفران سال 1398 با ابلاغیه وزیر وقت جهاد کشاورزی به صورت کاملا غیرمتمرکز در 3 استان زعفران‌خیز کشور با ریاست رییس جهاد کشاورزی استان و دبیری رییس تعاون روستایی استان و با اختیارات کامل کارگروه‌های استانی خرید حمایتی زعفران سال 1398 در حوزه انبارهای استاندارد خرید، سازو کار خرید، نحوه انتخاب مباشر، انتخاب مباشر خرید و شیوه انبارش، نحوه نگهداری و امنیت آن صورت گرفته است که یک نقطه عطف محسوب می‌گردد.

 

منبع: تسنیم

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.