کاهش قیمت گوشت قرمز در یک سال

رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی با اشاره به کاهش ۲۰ هزار تومانی قیمت گوشت قرمز در یک‌سال اخیر، گفت: در صورت آزاد شدن صادرات، دامداران تمایلی به عرضه دام در داخل کشور نخواهند داشت.

به گزارش سرویس اخبار تاریخ ما، علی‌اصغر ملکی با اشاره به مباحث مطرح شده مبنی بر احتمال آزاد شدن صادرات دام زنده، گفت: اگر صادرات آزاد شود دامداران تمایلی به عرضه دام خود در داخل کشور نخواهند داشت و بیشتر مایل هستند که دام‌های خود را خارج از مرزها و به دلار بفروشند بنابراین در داخل کشور مانند سال گذشته دچار چالش و گرفتاری خواهیم شد.

وی تصریح کرد: باتوجه به اینکه سیاست دولت نیز افزایش قیمت کالاهای اساسی از جمله گوشت قرمز نیست بنابراین صادرات نمی‌تواند مشکل انباشت دام را حل کند.

رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی شرایط بازار گوشت قرمز را مطلوب توصیف کرد و افزود: قیمت دام سنگین نسبت به سال گذشته حدود ۲۵ هزار تومان و دام سبک حدود ۱۵ هزارتومان کاهش یافته است.

ملکی با بیان اینکه سال گذشته در چنین زمانی با کمبود شدید عرضه دام در کشور مواجه بودیم، گفت: در حال حاضر قیمت هر کیلوگرم شقه بدون دنبه خرید مغازه دار بین ۷۹ تا ۸۲ هزارتومان است و مغازه داران این کالا را با ۱۰ درصد سود عرضه می‌کنند.

رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی با بیان اینکه در حال حاضر بازار گوشت رونق چندانی ندارد، افزود: پیش‌بینی ما این است که روند فعلی ادامه پیدا کند و حتی ممکن است با کاهش نرخ نیز مواجه باشیم اما اگر دولت با صادرات موافقت کند شرایط طور دیگری پیش خواهد رفت و در ماه‌های آینده دچار کمبود می‌شویم.

پیش از این سید احمد مقدسی، رئیس انجمن صنفی گاوداران کشور خواستار آزاد شدن صادرات دام شده و گفته بود: کشورهای حوزه خلیج فارس و عراق و همچنین کشورهای منطقه اوراسیا می‌توانند از مقاصد صادرات دام ایرانی باشند. وی با اشاره به انباشت زیاد دام زنده در کشور، عنوان کرده بود: دام‌ها خریدار ندارند و عرضه برای آنها به شدت افت کرده است.

همچنین مختارعلی عباسی، رئیس مرکز اصلاح نژاد دام و بهبود تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی نیز با بیان اینکه براساس برآوردهای انجام شده بین ۲۰۰ تا ۲۵۰ هزار راس دام پرواری آماده عرضه در کل کشور وجود دارد، از ارائه ۳ پیشنهاد برای حل مشکل بازار گوشت قرمز به ستاد تنظیم بازار خبر داده و گفته بود: یکی از پیشنهادات ما آزاد شدن صادرات به صورت محدود بوده است البته ما خودمان با این امر موافق نیستیم و چون تشکل‌ها درخواست داده اند آن را به ستاد تنظیم بازار پیشنهاد کردیم ولی باتوجه به اینکه طی حدود دوماه آینده تقاضا در کشور افزایش می‌یابد و بازار به تعادل می‌رسد این مساله باعث کمبود و ایجاد مشکل می‌شود و تا بخواهیم آن را کنترل کنیم بازار تحت تاثیر قرار می‌گیرد.

 

منبع: مهر

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.