افزایش مجدد قیمت گوشت گوسفندی

رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی با اشاره به افزایش قیمت گوشت گوسفندی در بازار گفت: کمبود عرضه دام باعث افزایش قیمت شده است.

رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی با اشاره به افزایش قیمت گوشت گوسفندی در بازار گفت: کمبود عرضه دام باعث افزایش قیمت شده است.

به گزارش سرویس اخبار تاریخ ما، علی‌اصغر ملکی با بیان اینکه به دلیل ذبح فراوان دام در عید قربان و کم شدن عرضه دام در بازار، در هفته جاری با نوساناتی در قیمت گوشت مواجه بودیم، اظهار داشت: ورود دام به تهران بنا بر دلایل عنوان شده، مقداری کاهش یافته، به همین دلیل قیمت گوشت گوسفندی در هرکیلوگرم حدود ۱۰۰۰ تا ۲۰۰۰ تومان افزایش داشته و در حال حاضر قیمت هر کیلوگرم شقه بدون دنبه برای مغازه دار بین ۹۵ تا ۹۶ هزارتومان و برای مصرف کنندگان بین ۱۰۴ تا ۱۰۵ هزار تومان است.

وی درباره اینکه دامداران مدعی هستند که با انباشت دام در کشور مواجه شده‌ایم، چرا عرضه دام به بازار کاهش یافته است؟، اضافه کرد:پس چرا عرضه در میادین کم است و این مساله موجب افزایش قیمت شده است؟

ملکی توضیح داد: البته برخی دامداران دام‌های خود را نگه داشته‌اند و وزن این دام افزایش زیادی داشته به طوری که از شرایط کشتار تهران خارج شده و در این استان جذب نمی‌شود چون هم قیمت دام و هم وزن آن بالاست.

وی درباره اینکه آیا این دام‌ها فقط در استان‌های مبدا و هم‌جوار جذب می‌شوند؟، گفت: در این استان‌ها نیز جذب کم است و خریدار وجود ندارد. این دام‌ها در حدود ۷۰ تا ۸۰ کیلوگرم وزن و نزدیک به دو میلیون و ۶۰۰ هزار تومان تا دو میلیون و ۷۰۰ هزار تومان قیمت دارند. بنابراین هر کسی از عهده خرید آنها بر نمی‌آید.

رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی درباره اینکه آیا با افزایش وزن کیفیت گوشت دام کاهش می‌یابد؟، اضافه کرد: گوشت چرب می‌شود و شما اگر به عنوان مشتری به مغازه مراجعه کنید این نوع گوشت را خریداری نمی‌کنید. زمانی که وزن دام از ۵۰ تا ۵۵ کیلوگرم بالاتر می‌رود گوشت آن چرب می‌شود و در استان تهران خریدار ندارد.

ملکی با اشاره به اینکه قیمت دام زنده در عید قربان حدود ۴۶ تا ۴۷ هزارتومان بود، افزود: در حال حاضر قیمت هرکیلوگرم دام زنده به حدود ۵۰ هزار تومان رسیده و همین مساله نیز باعث افزایش قیمت گوشت قرمز شده است.

رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی به این پرسش که بنابراین دامداران خودشان مقصر هستند که از عرضه به موقع دام‌هایشان به بازار خودداری کرده‌اند؟، پاسخ داد: در واقع آنها تصور می‌کردند شرایط امسال نیز مانند سال قبل خواهد بود. ابتدای سال نیز وضعیت بارندگی و مراتع خوب بود، دام‌ها را چرا بردند و نگه داشتند و حالا که با چنین بازاری مواجه شده‌اند می گویند چه کنیم.

ملکی ادامه داد: این دام‌ها الان جذب بازار نمی‌شود اما در ایام محرم با فعالیت تکایا و … این دام‌ها خریداری و جذب بازار خواهد شد.

وی درباره اینکه چه پیش‌بینی برای قیمت گوشت در روزهای آینده دارید؟، گفت:از نظر ما قیمت در عید قربان مناسب بود نه دامدار ضرر می‌کرد و نه خریدار اما بعد از عید قربان قیمت‌ها افزایش یافت و بازار از داشته‌های خود تهی شد، دام زنده عرضه نشد و نرخ‌ها بالا رفت. بنابراین بازار به بحث عرضه و تقاضا بستگی دارد اگر عرضه زیاد باشد قیمت‌ها معمولا شکسته می‌شود اما اگر عرضه کم باشد افزایش قیمت خواهیم داشت.

دامداران از عوامل اختلال در بازار گوشت هستند / عده‌ای، سوژه‌هایی به کار می‌گیرند که صادرات دام را آزاد کنند

ملکی درباره اینکه آیا فکر می‌کنید در حال حاضر دام با وزن مناسب برای عرضه به بازار نداریم یا اینکه دامداران باز دام‌ها را برای فرصت مناسب‌تر نگه داشته‌اند که قیمت را بالا ببرند؟، افزود: دام داریم نگاه آنها به این است که حدود دو هفته دیگر به آغاز ماه محرم مانده است.

وی توضیح داد: در حال حاضر حجاج در حال بازگشت به کشور هستند و دام می‌خرند و قربانی می کنند. بعد از اینکه آمدن آنها تمام شود به فاصله کمی ماه محرم شروع می‌شود. بعد ماه صفر و اربعین را پیش رو داریم و دامداران این نگاه را دارند که در آن ایام با قیمت‌های ایده‌ال دام خود را می‌فروشند.

ملکی درباره اینکه بنابراین دامداران با عدم عرضه به موقع دام‌ها یکی از عوامل اختلال در بازار گوشت قرمز هستند؟، گفت: بله، وقتی دام را عرضه نمی‌کنند و به طمع اینکه قیمت آن بالا برود دام را نگه می‌دارند وزن آن هم بالا می‌رود. آنها با این نگاه که سال قبل بازار دچار چالش شد، با کمبود مواجه بودیم و دام‌هایشان را توانستند به قیمت‌های ایده آل خود اعمال نرخ کنند، امسال نیز همین افکار را دارند.

رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی درباره اینکه برخی دامداران درخواست آزاد شدن صادرات دام را داشته‌اند، افزود: آنان همیشه به دنبال این کار بوده‌اند. برخی افراد به دنبال صادرات هستند و تلاش می‌کنند با سوژه‌هایی که به کار می‌گیرند مجوز صدور دام بگیرند. معمولا برای محرم دام زیادی از کشور به عراق گسیل پیدا می‌کند به ویژه برای اربعین این اتفاق زیاد رخ می‌دهد و با پول آنها مقرون به‌صرفه‌تر نیز است. تمام این موارد دیدگاه‌هایی است که پشت سر این عدم عرضه می‌توان به آن نگاه کرد.

 

منبع: مهر

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.