کاهش قیمت گوشت قرمز و ناکامی دلالها
مدیرعامل پیشین اتحادیه دامداران گفت: الان دیگر خبری از ارز دولتی در بازار گوشت نیست که دلالان بخواهند آن را به ارز آزاد تغییر داده و سود کنند، به همین دلیل بازار گوشت روند کاهش قیمت را ادامه خواهد داد.
گوشت دلار نیمایی گرفت و ارزان شد! این پدیده عجیب بازار درحالی رخ میدهد که تا قبل از این، تاجران گوشت قرمز دلار ٤٢٠٠ تومانی گرفته بودند اما قیمت این کالای اساسی تا ١٢٠ هزار تومان رسید و حواشی بسیاری به دنبال داشت.
به گزارش سرویس اخبار تاریخ ما، عباس قبادی، معاون بازرگانی وزیر صنعت میگوید که گوشت درحال حاضر با دلار نیمایی وارد میشود که قیمت آن چیزی حدود دو برابر دلار ٤٢٠٠ تومانی است اما گوشت شیب نزولی قیمت را در پیش گرفته است.
گوشت ارزانتر شد
گوشت که طی ماههای گذشته بیش از ٧٠ درصد افزایش قیمت پیدا کرده و به کیلویی ١٢٠ هزار تومان هم رسیده بود، الان با قیمتهای پایینتر در سطح شهر عرضه میشود. بر اساس گزارش بانک مرکزی از خردهفروشیهای سطح شهر هر کیلوگرم گوشت گوسفندی در اردیبهشتماه امسال، با نرخ ۹۹ هزار و ۲۲۱ تومان به فروش رسید. این درحالی است که هر کیلوگرم گوشت گوسفندی داخلی حدود ٨٥ تا ٩٥ هزار تومان فروخته میشود که نشان از کاهش قیمت این کالا دارد. این درحالی است که نرخ این محصول در فروردینماه امسال به ١١٠ تا ١٢٠ هزار تومان هم رسیده بود.
حالا پرسوجو از قصابیهای مرکز شهر نشان میدهد که قیمت گوشت در مناطق میانی پایتخت تا ٨٥ هزار تومان کاهش داشته است و البته قیمت گوشت در فروشگاههای اینترنتی نسبت به سطح شهر بالاتر است و البته کمتر هم عرضه میشود و همه اقلام گوشت در این فروشگاهها به چشم نمیخورد.
فعالان بازار میگویند با رشد قیمت گوشت تقاضای مردم برای این محصول کم شد و البته دامداران و تولیدکنندگان زیادی به پرورش و تولید گوشت ترغیب شدند. به همین دلیل افزایش عرضه در کنار کاهش تقاضا رخ داده و قیمتها پایین آمده است.
سعید سلطانی، مدیرعامل پیشین اتحادیه دامداران اعتقاد دارد گوشت قرمز باز هم کاهش قیمت را تجربه خواهد کرد. سلطانی درباره دلایل کاهش قیمت گوشت قرمز میگوید: «یکی از مهمترین دلایل کاهش قیمت گوشت قرمز، کاهش هزینههای تولید است. خوشبختانه امسال، سال خوبی بوده و شرایط مناسب بارش که باعث پربارتر شدن مراتع را به دنبال داشته، فشار زیادی که روی دامداران برای تامین علوفه وجود داشته را از بین برده است. این درحالی است که تا یکی دوماه گذشته دامداران مجبور بودند به هر طریقی که شده و حتی از بازار سیاه اقدام به تأمین خوراک دامهایشان کنند».
او ادامه میدهد: «اختصاصدادن ارز دولتی به واردات خوراک دام ازجمله کنجاله و جو باعث شد بازار سیاه برای این محصولات ایجاد شود. از آنجایی که هیچ نظارتی روی واردات نهادهها نبود، پای دلالان به بازار باز شد و با اینکه کنجاله با ارز ٤٢٠٠ تومانی خریده میشد اما با قیمت ٦ هزار تومان به دامداران فروخته میشد. دامداران هم نمیتوانند شاهد تلفشدن دامهایشان باشند، به همین دلیل مجبور به خرید از دلالان میشدند. حالا که ارز دولتی از واردات نهادهها حذف شده، دیگر برای دلالان سودی ندارد که وارد این بازار شوند و عقبنشینی کردهاند. علاوه بر این، با پربارشدن مراتع، خوراک دامها دیگر وابسته به نهادهها نیست و هزینه تولید دام کاهش یافته است».
سلطانی همچنین توضیح میدهد: «البته همان زمان هم که گوشت با قیمت ١٢٠ هزار تومان به فروش میرسید، لاشهها از دامداران با قیمت ٧٠هزار تومان خریداری میشد و در این میان فقط جیب دلالها پر میشد». سلطانی کاهش تقاضا در بازار را هم از دلایل کاهش قیمت دام میداند و میگوید: «وقتی قیمت گوشت به ١٠٠هزار تومان و حتی بالاتر از آن رسید، تقاضا بشدت کاهش یافت. این اتفاق هم تاثیر زیادی روی کاهش قیمت گوشت داشت. الان هم که دیگر خبری از ارز دولتی در بازار گوشت نیست که دلالان بخواهند آن را به ارز آزاد تغییر داده و سود کنند، به همین دلیل بازار گوشت روند کاهش قیمت را ادامه خواهد داد».
منبع: شهروند