ورود دلار به کانال ۲۱ هزارتومانی / موج ارزانی ادامه دارد؟
دلار که روز دوشنبه را با نرخ ۲۲ هزار و ۳۰۰ تومان در بازار آزاد آغاز کرده بود با گذشت چند ساعت، در میانه روز پا به کانال ۲۱ هزار تومانی گذاشت و به نرخ ۲۱ هزار و ۷۰۰ تومان رسید.
به گزارش سرویس اخبار تاریخ ما، دلار که روز دوشنبه را با نرخ ۲۲ هزار و ۳۰۰ تومان در بازار آزاد آغاز کرده بود با گذشت چند ساعت، در میانه روز پا به کانال ۲۱ هزار تومانی گذاشت و به نرخ ۲۱ هزار و ۷۰۰ تومان رسید.
در صرافی ملی هم این ارز روز را با قیمت ۲۲ هزار و ۱۰۰ تومان شروع کرد و پس از چند بار تغییر قیمت به ۲۱ هزار و ۸۰۰ تومان رسید.
البته این ریزش قیمت چندان غیر قابل پیشبینی هم نبود. از انتهای هفته گذشته که نرخ دلار به تازگی پا به کانال ۲۳ هزار تومان گذاشته بود، فعالان باور داشتند اگر ابتدای هفته( روزهای شنبه و یکشنبه) اسکناس آمریکایی بتواند مسیر ریزش مرز مقاومتی ۲۳ هزار تومان را پشت سر بگذارد تا پایان این هفته موج کاهش آن شدت گرفته و ادامه پیدا میکند.
پیش از این هم البته تعدادی از کارشناسان از احتمال ارزانی دلار با نزدیک شدن به تغییر رسمی دولت آمریکا گفته بودند.
از جمله امیرحسین نامآور، کارشناس بازارهای مالی که گفته بود محدوده مقاومتی دلار ابتدا ۲۲ هزار تومان است که اگر از آن عبور کند به ۲۰ هزار تومان میرسد و محدوده مقاومتی بعدی آن ۱۸ هزار تومان است که امکان دارد قیمت دلار تا این نرخ کاهش پیدا کند.
حتی مهدی سوری، کارشناس اقتصادی، هم به معاملهگران درباره ریسک دلار ۲۰ هزار تومانی هشدار داده بود.
البته احتمالا اظهارات هفته گذشته رئیس جمهور هم در ترغیب مردم به فروش ارزشان و تقویت موج ریزش دلار بیتاثیر نبوده است. بعد از این که اون گفت با آزاد شدن ارزهای بلوکه ایران ممکن است قیمت ارز یک شبه به ۱۵ هزار تومان کاهش یابد، در سه روز کاری بیش از ۹٫۵ درصد افت کرد.
اگرچه هستند افرادی که معتقدند این دست وعدههای مسئولان بیاثر است و ریزش دلار فقط از حذف عنصر عدم قطعیت درخصوص نتایج انتخابات آمریکا است که آب میخورد.
از جمله این گروه علی مزیکی، هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی بود، او به دنیای اقتصاد گفته بود: کاهش نرخ ارز ممکن است در اقتصاد ما رخ بدهد، ولی این موضوع در دست رئیسجمهوری نیست. اثر متغیرهای خارجی و روند مذاکرات ایران با سایر کشورها در این موضوع اثرگذار است.