میزان پیشبینی تولید گندم در سال زراعی
معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی گفت: حدود یک میلیون هکتار از زراعت کشور با شدت و ضعف متفاوت، دچار آسیب ناشی از سیل شده است.
به گزارش تجارتنیوز به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، عباس کشاورز در برنامه گفتوگوی ویژه خبری یکشنبه شب شبکه دو سیما افزود: بخشی از این آسیب، آبگرفتگی موقت است و در بخشی، محصول دچار خوابیدگی میشود سپس این عارضه مرتفع میشود در بخشی هم، آبگرفتگی بیشتر است و موجب پوسیدگی محصول میشود و در بخشی هم سیل، زمین یا باغ کشاورز را با خود برده است.
وی با اشاره به اینکه حدود ۵۵ درصد این اراضی بین ۲۵ تا ۵۵ درصد آسیب دیده است، ادامه داد: بنابراین حدود ۵۰ درصد زمینها و محصولات کشاورزی آسیب دیده قابل برگشت است.
کشاورز افزود: حدود ۲۵۰ هزار هکتار از محصولات کشاورزی و حدود ۱۵۰ هزار هکتار باغ بر اثر سیلابهای اخیر از بین رفته است.
وی گفت: در زمینه باغ، استانهای خوزستان، مازندران و کرمانشاه و در زمینه زراعت استانهای خوزستان، لرستان و گلستان، مازندران، ایلام و کرمانشاه، بیشترین خسارت را دیدند.
کشاورز اضافه کرد: بیش از ۶ هزار واحد مرغداری و حدود ۱۰۰ واحد پرورش ماهی هم دچار خسارت شدند.
معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی گفت: یکی از مشکلات در حوزه خسارت کشاورزی در مناطق کوهستانی مانند لرستان، ایلام و خوزستان این است که بخشی از مردم از طریق ایستگاه پمپاژ، کشاورزی میکردند و این ایستگاهها آسیب دیدند که در اسرع وقت بازسازی خواهند شد.
وی ادامه داد: ۵ واحد کشت و صنعت نیشکر خسارت قابل توجه دیدند و حدود ۳ هزار میلیارد تومان از خسارتهای اعلام شده به بخش کشاورزی متعلق به این واحدهاست. برای اینکه سیلاب به روستاها و مناطق مسکونی خسارت وارد نکند در برخی موارد، آب به مزارع این واحدها هدایت شده است.
او با بیان اینکه کشورمان وارد ترسالی نشده است، افزود: میزان متوسط بارندگی کشور تاکنون حدود ۲۶۵ میلی متر است. در سالهای ۷۶ و ۷۷ و ۸۵ و ۸۶ هم به طور میانگین حدود ۲۹۰ میلی متر بارندگی داشتیم.
کشاورز با اشاره به اینکه در سال زراعی و آبی گذشته، میانگین بارندگی در کشور ۱۶۷ میلی متر بود، اضافه کرد: اگرچه در خوزستان، گلستان و کرمانشاه آبگرفتگی داریم و خسارت زیادی دیدیم اما برآورد تولید گندم امسال برای کشتهای پاییزه ۱۵ و نیم میلیون تن بود اما با توجه به سیلابهای اخیر اکنون برآورد ما تولید حدود ۱۴ و نیم میلیون تن است.
وی خاطرنشان کرد: انتظار داریم ۱۲ تا ۱۲ و نیم میلیون تن گندم خریداری شود بنابراین در زمینه تأمین گندم مورد نیاز کشور، مشکلی نداریم.
منبع: ایسنا